Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Συνάδελφοι λίγη βοήθεια σε μία παράξενη περίπτωση..

Σε τακτοποίηση που έγινε σε δευτερεύοντες Β.Χ. (αποθήκες), στο ίδιο οικόπεδο, υπάρχει ένα "υπόγειο" (εξαίρ. με 1337) του ίδιου ιδιοκτήτη το οποίο στην πραγματικότητα έχει ξεμπαζωθεί και είναι ισόγεια κατοικία.

Ο ιδιοκτήτης λόγω του σχετικά μεγάλου προστίμου δε δέχεται (!!!) να τακτοποιηθεί και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα παρά τις πιέσεις και τα επιχειρήματα μου ως προς τα οφέλη αλλά και το ανούσιο της "μερικής" τακτοποίησης.

Για να είμαι καλυμμένος τί μπορώ να κάνω; Αν το αναφέρω στην τεχνική έκθεση πως υπάρχει και αυτή η παρατυπία στο οικόπεδο αλλά αρνείται ο ιδιοκτήτης να ρυθμιστεί, μου αρκεί; 

Αυτήν την αρλούμπα με την μερική τακτοποίηση ποιός σας την έχει πει?

Δεν έχω καταλάβει την περίπτωση που δεν είσαι καλυμμένος - δεν αναφέρονται βέβαια αναλυτικά τα μέτρα και οι χώροι, αλλά για να καταλάβω, αν έχεις ενημερώσει τον ιδιοκτήτη, ότι αν δεν τακτοποιήσει, δεν του δίνεις βεβαίωση, τι σε νοιάζει να αναφέρεις κάπου, ότι κάποια μέτρα δεν τα έχει ρυθμίσει? ,,,,

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας, να κάνω μια ερώτηση; Σε υπόγειο του οποίου οι διαστάσεις του είναι σύμφωνες με την άδεια, αλλά έχει ξεμπαζωθεί από τις δυο μεριές του και έχει αλλάξει η χρήση του από βοηθητική σε κύρια, βάζουμε : α) ΥΔ (χωρίς αλλαγή χρήσης ) σε κύριο χώρο και το ξεμπάζωμα με αναλυτικό ή β) ΥΔ με αλλαγή χρήσης με μειωτ. συντελεστή και το ξεμπάζωμα με αναλυτικό; 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Μονοκατοικία έγινε με υπόγειο καθ' υπέρβαση της Ο.Α., δηλαδή το υπόγειο έπρεπε να είναι 10τμ και είναι όσο το περίγραμμα του κτιρίου (το οποίο κτίριο έχει αυξημένες διαστάσεις κατά ενα μέτρο) και επίσης δεν έχει μπαζωθεί στο 1,50μ τριγύρω και έχει αυξηθεί και το ύψος του με υποβιβασμό της στάθμης του δαπέδου (οπότε πλέον το ύψος είναι 2,80μ και όχι 2,20μ) κα επιπλέον υπάρχει ένα παράθυρο.

 

Σκοπέυω να προχωρήσω στην έκδοση Ο.Α. αλλά χρειάζομαι κάποια βοήθεια εαν έχει αντιμετώπισει κάποιος ανάλογη περίπτωση.

1)Το υπόγειο στην νέα Ο.Α. που θα βγει (με ΓΟΚ 85) δε θα μετράει στη δόμηση?

2) Το πρόσθετο ύψος που προέκυψε λόγω ξεμπαζώματος ή μη μπαζώματος θα υπολογιστεί με αναλυτικό, το ίδιο και το παράθυρο και θα πληρωθεί το πρόσιμο της ρύθμισης?

3) Επίσης κάτω από έναν ισόγειο ημιυπάιθριο κατασκευάστηκε αποθήκη για ξύλα η οποία έχει ύψος <1,80μ εμβαδού 18τμ. Αυτή πρέπει να τη ρυθμίσω (καπου στο forum υπάρχει ένα έγγραφο που λέει ότι συνδυάζεται η έκδοση Ο.Α. στα τμήματα που νομιμοποιούνται με άλλα που ρυθμίζονται). Αυτά τα τετραγωνικά προσμετρούνται στο διάγραμμα κάλυψης το οποίο θα γίνει ή απλά γίνεται αναφορά σε αυτά?

 

Ευχαριστώ

Edited by thanos ant
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ξεμπαζωμα σε υπόγειο χώρο και αλλαγή χρήσης αυτού από υπόγειο σε κατοικία ειναι ΥΔ ΚΧ και το ξεμπάζωμα με αναλυτικό? Γιατί κάποιο συνάδελφοι αναφέρουν ότι πάει με μειωτικό συντελεστή ?

Link to comment
Share on other sites

ο νόμος δίνει μειωτικό σε "υπόγειες στάθμες" , η εγκύκλιος 4 θέλησε "νόμιμες στάθμες" , το τροποποιημένο τις ξέχασε τις "νόμιμες" και αναφέρει ότι μειωτικό λαμβάνει αυθαίρετο με κύρια χρήση σε υπόγεια στάθμη.

Βγάλε άκρη.... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα !! Μια ερώτηση, όποιος γνωρίζει γιατι έχω μπερδευτεί αρκετά..

 

Υπόγειος χώρος με αλλαγή χρήσης σε κατοικία, που με ξεμπάζωμα του περιβάλλοντα χώρου έχει μετατραπεί σε ισόγειος, θα δηλωθεί ως ΥΔΚΧ ή ΥΔΒΧ με αλλαγή χρήσης? Και το ξεμπάζωμα με αναλυτικό ?

 

Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.