Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Συμφωνώ και εγω

Αναλυτικός και υπέρβαση ύψους για το τμήμα που μετρουσε στη δόμηση

Υπέρβαση δόμησης ΚΧ και ύψους για την αποθήκη που δε μετρουσε

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, τι κάνουμε όταν έχουν γίνει  λάθη στις εκδοθείσες άδειες?????????

Τα δεχόμαστε ως έχουν?? Στη δική μου περίπτωση για την τριώροφη οικοδομή, έχουν βγει 3 άδειες, το 1978, το 1991 και το 1998. Τα λάθη είναι:

1) στην άδεια του 1978 ο Α' όροφος ήταν κατάστημα ενώ στην άδεια του 1991 και του 1998 φαίνεται ως κατοικία ενώ οι τελευταίες αυτές άδειες αφορούσαν ΜΟΝΟ το χώρο του ισογείου. Εγώ ως τι το θεωρώ τώρα?

2) στην άδεια του 1998 ένα τμήμα του ισογείου δεν μετράει στη δόμηση. κάτι που δεν ισχύει, έπρεπε να μετράει κανονικά στη δόμηση....τι κάνω τώρα, δέχομαι την άδεια ή θεωρώ ότι ο χώρος μέτρησε στο ΣΔ ως έπρεπε?

:confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θ' "αποδεχόμουν" τα δεδομένα της τελευταίας εκδοθείσας άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Ιάσωνα ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Έχω την επιλογή να μην το αποδεχτώ??? Δεν το πιστεύω αλλά λέμε τώρα... Γιατί αν αυτός ο χώρος,  που στην άδεια φαίνεται σαν ισόγειος αποθηκευτικός χώρος, είχε μετρήσει στη δόμηση τότε, τώρα που θέλω να τακτοποιήσω αλλαγή σε κατοικία θα το πέρναγα με αναλυτικό...ενώ αν δεχτώ την άδεια είναι ΥΔΚΧ με ελάχιστα χιλιοστά που εκτοξεύει το πρόστιμο.... Τι προτείνεις?

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι, δεν έχεις τη δυνατότητα να μην αποδεχθείς όλα όσα αναφέρονται στην τελευταία εκδοθείσα ΟΑ και ειδικά στο εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης αυτής.

Link to comment
Share on other sites

Λογικό αυτό που λες...σκεφτόμουν ίσως αν γινόταν μια ενημέρωση αδείας ως προς το διάγραμμα δόμησης, θα ρωτήσω και την πολεοδομία...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Β Υπόγειο κάτω από περίγραμμα της κατοικίας ΄(Μεζονέτα με Α,Β υπόγειο) έχει επεκταθεί κατ 1 τ.μ. και είναι ψηλότερο κατά 30 cm. Το Α υπόγειο είναι σε σωστή στάθμη οκ. Τσεκάρω Υ.Δ. για το 1 τ.μ. οκ,  Θέλει και Υπέβαση ϋψους ή Κάλυψης?

Link to comment
Share on other sites

Το 1 μέτρο είναι δόμηση του β υπογείου. όμως όλο το β υπόγειο είναι ψηλότερο 20 cm. Δηλαδή το δάπεδο του είναι πιο κάτω πό όσο δείχνει η ο.α. Τα άλλα υψόμετρα είναι οκ

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση : Σε υπόγειο το οποίο δεν έχει αλλάξει χρήση, ( παραμένει υπόγειο δηλαδή :)  ) η δυτική του πλευρά καθώς και κάποια μέτρα από τη βόρεια και τη νότια βρίσκονται 1,50 μ πάνω απ τη στάθμη του εδάφους ενώ στην άδεια του 80 το μόνο που βρήκα είναι 2 τομές που το δείχνουν 0,80μ πάνω απ τη στάθμη του εδάφους σε όλη του την περίμετρο.

 

Υπάρχει θέμα με το γεγονός ότι στο ΝΟΚ επιτρέπεται 1,20μ πάνω απ τη στάθμη του εδάφους για το χαρακτηρισμό του ως υπόγειο ? Μπορώ να προχωρήσω με αναλυτικό για το ξεμπάζωμα?

Edited by saou
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.