Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υ.Α. "Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων"


Recommended Posts

"Απ'οτι φαινεται",  "Ισως", "Πρεπει", "Μαλλον"

Εχει βγει μια Υπουργικη Αποφαση και ενας Νομος και ποιο ευκολο ειναι να πιασεις το τζοκερ παρα να καταλαβεις τι εννοουν...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 473
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επομένως, εάν κάποια δήλωση βρίσκεται σε προσωρινή υπαγωγή μπαίνει υποχρεωτικά στον νέο Νόμο όταν ανοίξει αυτή η δυνατότητα. Επειδή απλώς δεν έχει πατηθεί το κουμπί για ολοκληρωμένη υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς.

 

Και να δω αν ρίξουμε καταλάθος κάποιο λάθος σχέδιο και θέλουμε να το ακυρώσουμε τι θα κάνουμε. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στον νέο νόμο. ΕΛΕΟΣ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 νιώθω σαν παιδάκι 5 χρονών που ψάχνει το χαμένο θησαυρό στο κόσμο των μεγάλων, με ενα ακομη τρόπο μας εξευτελίζουν...ναι δεν πάτησες το κουμπάκι που είχες το δικαίωμα μέχρι 30/9 κ απλά χάνεις  ή γιατί αυτός που πληρώνει δόσεις είναι ο πα..ρας της υπόθεσης!!!τέλος πάντων ,είναι πολλά τα ερωτήματα που έχω κ εγώ όπως

εαν κάνω μετάβαση(με πήραν σήμερα Κυριακή πελάτες κ το ζήτησαν) ξαναπαίρνω νέες δηλώσεις,νέα αυτοψία κλπ???

σε αυτα που είναι σε προσωρινή πάνε σε αντίστοιχη  κατάσταση στο νέο νομο κ μπορείς να αναπροσαρμόζεις τα πρόστιμα(πχ ομαδοποιούνται εαν εχω καταλάβει καλα οι λοιπές παραβάσεις άρα έχουμε μείωση...)???

τις ολοκληρωμένες τελικα,έαν όντως μπορείς να μην τις μετακινήσεις όταν δεν έχεις φορτώσει όλα τα αρχεία(κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου σίγουρος)πότε πάνε 30/9,στο εξάμηνο,σε 18 μήνες, σε 2000000001 αιώνες????

κ με τις αεροφωτογραφιες είναι ένα θέμα,το πότε θα έχουμε πρόσβαση απο το τεε!!!!

κ όλα αυτά για κάποιους συναδέλφους που ζητούσαν 200ευρο!!!!! 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εδω εφαρμοζονται μνημονια αντισυνταγματικα , αλλεπαλληλοι νομοι αυθαιρετων αντισυνταγματικοι, χαρατσια αντισυνταγματικα και καθομαστε και ασχολουμαστε με το ποτε θα σκαναρουμε 10 χαρτια που ηδη εχουμε κανει ΥΔ πως τα κατεχουμε.
Παρ' τ'αυγο και κουρευτο και πλεξε και πουλοβερ μαλακα Ελληνα μηχανικε!

Και μην ξεχασεις να συμπληρωσεις στο cv το skill του σκαναρισματος μαλακα Ελληνα μηχανικε!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Αντι να εφαρμοσουν μια καθαρη, γραφειοκρατικη διαδικασια οπως αυτη του 3843 (συμπεριλαμβανοντας ολων των ειδων τις αυθαιρεσιες σε ενα απλο, καθαρο, κατανοητο φυλλο καταγραφης), εφευρισκουν ενα σωρο σοφιστειες και υποβαθμιζουν το επαγγελμα(?) του μηχανικου.

Ειναι ντροπη αυτος ο νομος.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε καταλάβει αν αυτή η "μεταπήδηση" στον Ν.4178/2013 αφορά και όλες τις ρυθμίσεις με τον Ν.3843/2010 τον νόμο περί ημιϋπαιθρίων;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστή επισήμανση

άρθρο 1 Ν 4178

 

στ) που έχει περατωθεί η διαδικασία διατήρησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3775/2009 (Α΄ 122) ή του ν. 3843/2010 (Α΄ 62) και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται σε αυτές και υπό τις προϋποθέσεις του παρόντος νόμου   ή

ζ) που έχει περατωθεί η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου ή έχει καταβληθεί ποσοστό 30% του συνολικού ποσού προστίμου ή του σχετικού παραβόλου εφόσον ορίζεται κατά τις διατάξεις του παρόντος και κατά τις διατάξεις του ν. 4014/2011 και υπό τις προϋποθέσεις του παρόντος νόμου (Α΄ 209).

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που το πρόστιμο με τον 4178 βγαίνει μικρότερο ή ακόμα ακόμα δεν προβλέπεται πρόστιμο βλέπε αυθαίρετα ΝΠΔΔ τα οποία με τον 4014 πλήρωσαν παράβολο και το 10% τί γίνεται ? Γι' αυτά δεν είδα καμία πρόβλεψη στην Υ.Α.

Link to comment
Share on other sites

Από τις οδηγίες ΤΕΕ -  την Υ.Α (άρθρο 4)   & Ν 4178 (άρθρο 1 παρ στ & ζ)

 

 καταλαβαίνω ότι όλες οι δηλώσεις

Ν 4014  

ν. 3775/2009 (Α΄ 122) και

ν. 3843/2010 (Α΄ 62)

θα μεταφερθούν στο σύστημα δηλώσεων ΤΕΕ  Ν 4178 το οποίο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για το ΤΕΕ θα ΠΡΕΠΕΙ είναι έτοιμο 30-9-13 * για τις παλιές του 4014

 

και όταν ΝΕΑ με απόφαση υπουργού δημιουργηθεί και άλλο σύστημα ΤΕΕ για τις δηλώσεις των ν. 3775/2009 & ν. 3843/2010

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΕΕ

Μετάβαση Δηλώσεων του Ν. 4014/2011

Μετά την υλοποίηση*  του συστήματος ηλεκτρονικής μετάβασης οι δηλώσεις του Ν. 4014/2011 θα μπορούν κατόπιν ηλεκτρονικής αιτήσεως (σ.σ αλλά σε περιπτώσεις μεταβίβασης εξαναγκάζεσαι σύμφωνα με τις επόμενες παρ του άρου 4 της Υ.Α) να μεταβούν στις διατάξεις του Ν 4178/2013  με πλήρη μεταφορά των στοιχείων και των πληρωμών και την συμπλήρωση από τον αρμόδιο μηχανικό των πρόσθετων στοιχείων που απαιτεί ο Νόμος 4178/2013. Μετά την μεταφορά τους οι δηλώσεις του Ν. 4014/2011 καθίστανται ανενεργές μόνο για ιστορικούς λόγους.

 

ΥΑ /30-8-13

Άρθρο 4

Διεκπεραίωση των υπαγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί με προγενέστερες του

παρόντος διατάξεις.

5. Η διαδικασία ηλεκτρονικής μεταφοράς των στοιχείων των δηλώσεων που υποβλήθηκαν κατά τις διατάξεις του Ν.4014/2011   στις διατάξεις του Ν.4178/2013 άρχεται ηλεκτρονικά με διαπιστωτική πράξη του φορέα διαχείρισης του πληροφοριακού συστήματος.  *Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία ηλεκτρονικής μεταφοράς  άρχεται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.