Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εκδόθηκε η 1η Υπουργική Απόφαση για τον Ν.4178/13


Recommended Posts

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπέγραψε σήμερα την υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Αυτή η πρώτη απόφαση είναι απαραίτητη για την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συτήματος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013, όπως είχε εγκαίρως ενημερώσει το ΥΠΕΚΑ.


Η απόφαση περιλαμβάνει ρυθμίσεις για:
· την ανάθεση του πληροφοριακού συστήματος στο TEE

· τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την περαίωση της διαδικασίας

· τις προθεσμίες πληρωμών, εκπτώσεων και προσαυξήσεων

· τη διεκπεραίωση των υπαγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί με προγενέστερες του νόμου 4178/2013 διατάξεις.

· τη χορήγηση στοιχείων σε τρίτους και τη δυνατότητα πρόσβασης (αποκλειστικά) σε στοιχεία του συστήματος από συγκεκριμένες δημόσιες αρχές και λειτουργούς.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε σχετικά:

«Με το νέο νόμο για τα αυθαίρετα έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό για λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους. Όσοι σπεύσουν να το δηλώσουν, θα ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου. Όσo νωρίτερα δηλώσουν οι πολίτες κάποιο αυθαίρετό τους, τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα θα έχουν για να αποπληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο. Διάστημα που φτάνει σχεδόν τα εννέα χρόνια. Επιπλέον έχουμε προβλέψει πολλές κατηγορίες εκπτώσεων, που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Καλούμε τους πολίτες που έχουν αυθαίρετο κτίσμα ή κάποια αυθαιρεσία σε νόμιμο κτίσμα να το δηλώσουν, σύμφωνα με το νέο νόμο, ώστε να μπορούν χωρίς πρόβλημα μελλοντικά να το μεταβιβάσουν και να το αξιοποιήσουν».

Διαβάστε εδώ το κείμενο της απόφασης

Click here to view the είδηση
Link to comment
Share on other sites

Οι αισχροί δε σταματούν ποτέ. Διαβάσατε τι λέει για τη μεταφορά των ΠΕΡΑΙΩΜΕΝΩΝ δηλώσεων του Ν. 4014/11 (αρ. 4 παρ. 2)? ......συμπλήρωση στοιχείων δήλωσης "με τις διατάξεις του Ν.4178, όπου απαιτείται????" τί εννοούν πάλι???  δηλαδή τα υπόγεια ή οι αποθήκες που βαλαμε 0,5 τί θα γίνουν? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ. Δεν ασχολούμαι καθόλου μεχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι και η δική μου απορία, δεν βρίσκω πουθενά ουδεμία διευκρίνηση για την πρακτική εφαρμογή του συντελεστή 0.5 για σοφίτες και υπόγεια στο Ε9! Εάν το διευκρινήσετε παρακαλώ ενημερώστε μας!

Link to comment
Share on other sites

kalispera i i palies diloseis me ton N4014 prepi pali na ipaxthounai ston nomo N4178 kai kati alo den boro na vgalo pleon to 5dafilo tis pereoseis kai m evi vgi pali poso gia exoflisi me mideniko ipolipo.

bori kapios na voithisi?

euxarusto

Link to comment
Share on other sites

ξαναγράψε το ερωτημα σου στα Ελληνικά στην ενότητα Ν. 4178/13 - Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

σε σχετικό θέμα.

Το παρόν θα διαγραφεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα οι παλιές δήλωσης του Ν4014 πρέπει  πάλι να υπαχθούν στο νόμο Ν4178. Σε μερικές δήλωσης ενώ έχει ξόφληση ο πελάτης βγάζει μηδενικό υπόλοιπο με κωδικό πληρωμής. Αν μπορεί να βοηθήσει κανένας. Ευχαριστώ εκ των πρότερων 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.