Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τριγωνομετρικά ΓΥΣ, διαθεσιμότητα και πληροφορίες πρόσβασης.


agior

Recommended Posts

καταρχάς η ΓΥΣ το έχει ως 1μ ύψος επομένως πρέπει να το ελέγξεις με τουλάχιστον ακόμα ένα για να δεις αν ΉΤΑΝ εκεί "κοντά"

Edited by Pavlos33
τονισμός
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, θα το βάλω σκοπό να μετρήσω 1 (για να μην πω 2+) παραπάνω (για να ορίσω θέση βάσης το κάνω οπότε ένας λόγος παραπάνω).
Γνωρίζεις τι είναι στο χάρτη της ΓΥΣ τα "τριγωνομετρικά GPS"; Έχουν στήσει βάση αναφοράς δική τους εκεί;

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά είσαι πολύ μακριά από το πιο κοντινό εκεί (12.4 χλμ περίπου).

Edited by Pavlos33
τονισμός
Link to comment
Share on other sites

Όταν ξεκίνησαν οι Π.Ε και κάναμε πύκνωση τριγωνομετρικού δικτύου , για τις ανάγκες της μελάτης,  κολλούσαμε  μπρούτζινες πλακέτες (Φ10 cm) πάνω σε πλάκες κτισμάτων με κάποια  σούπερ δυνατή κόλα (μείγμα δυο ειδών + - κόλλες  κλπ,κλπ). Πολύ σπανια ξεκόλλαγε η πλακέτα. Μία δυο φορές που βρήκαμε  να μην υπάρχει η πλακέτα και η κόλλα από κάτω είχε ακριβώς αυτή την μορφή .... αλλα εμείς την χρησιμοποιούσαμε ! (καλό κύκλος).  Εδώ τα πράγματα είναι απλά . Αυτό το "σημάδι" που βρήκες βρίσκετε  στο κτίσμα που μας δείχνει ο jojo? Εκεί είναι (τουλάχιστον ήταν ) σίγουρα το 47 της πινακίδας 09. Οι τιμές εγσα που κυκλοφορούν για το 047 : χ=655648,09, Υ= 3895306,14. Αν το "σημάδι" έχει άλλες τιμές ... είναι από ιδιώτη. 

Πάντως χαμηλά τριγ. σημεία, που είναι σίγουρα της ΓΥΣ (έχουν όμως πάντα επάνω την πλακέτα της ΓΥΣ), υπάρχουν αρκετά. Ένα χαρακτηριστικό είναι αυτό που είναι στην Siemens στην Θεσσαλονίκη , κοντά στο  Διαβαλκανικό k;entro. Το τριγ, σημείο στο Μακεδονία Παλλάς είναι δεν είναι 30 cm.

Link to comment
Share on other sites

Α κατάλαβα (το σημείο έχει ενίοτε κόσμο οπότε κάποιος ανήξερος πιθανόν κλώτσησε κολλημένη πινακίδα). Ναι στο μέσο της οροφής του κτίσματος (παλιά δεξαμενή) είναι.

 

Link to comment
Share on other sites

nbr, οι κολλες 2 στοιχειων δυστυχως γινονται πετρα, σπανε και δεν γεμιζουν τα κενα. Τη χρησιμοποιουσα και γω αλλα μετα απο χρονια που πηγαινα ξανα στην πλακετα μου εβλεπα οτι δεν ηταν αυτο που θα ηθελα. Εχω προμηθευτει κολλα η οποια ειναι 

1. πιο φθηνη

2. ελαστικη

3. αντεχει σε νερο, ηλιο κλπ

4. αθανατη

Και παλι μετα απο χρονια πηγα σε πλακετα που ειχα βαλει τετοια κολλα και δε με πουλησε (περαν αυτων που τις εβγαλαν για σκραπ, αλλα το καρφι ειχε μεινει εκει)

Link to comment
Share on other sites

Από τα γραφόμενά σου ..... σε φαντάζομαι... 60+

.....................................................................................

Τελικά απάντηση, στο ζήτημα με τον Κρητικό και το Τρ. σημείο ,  δεν δόθηκε!! Πρέπει να έχει καλή θέα το εν λόγω σημείο.

 

Υ.γ. Τις πλακέτες αυτές τις βάζαμε σε ταράτσες που, για λόγους στεγανότητας, απαγόρευαν οι ιδιοκτήτες τους καρφιά , βάθρα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, nbr said:

απάντηση δεν δόθηκε

Τι αναζητάς; Σου απάντησα άμεσα ότι είναι όντως στο μέσο της οροφής του κτιρίου. ΥΓ. Έκανα εντοπισμό νέας θέσης βάσης αναφοράς μέσω του τριγωνομετρικού και χρησιμοποιώντας τη νέα θέση φαίνεται να συμφωνώ με μετρήσεις πολύ έμπειρου Αγρονόμου & Τοπογράφου Μηχανικού (όχι ότι είναι σωστό να προσαρτηθώ σε αυτόν, στα τριγωνομετρικά της ΓΥΣ πρέπει να προσαρτηθώ αλλά είναι μια έξτρα ενημερωτική ένδειξη για μένα). Στα ύψη δεν είμαι 100% σίγουρος ότι πέφτω μέσα οπότε φαίνεται να χρειάζεται 2ο ή 3ο τριγωνομετρικό (αν έχει απόκλιση σε καμία περίπτωση δεν είναι άνω των μερικών εκατοστών πάντως) ή να μετρήσω ακριβέστερα το ύψος ράβδου κτλ.

Η ΓΥΣ δίνει το υψόμετρο από το ελλειψοειδές φαντάζομαι (το αναφέρω γιατί παρατήρησα κυκλοφορούν λογισμικά που επιτρέπουν την εισαγωγή του σε σχέση με τη ΜΣΘ).

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.