Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταφορά δήλωσης Ν. 4014/11 σε Ν. 4178/13 από αλλο μηχανικό


Recommended Posts

Επειδή δεν μπορώ να βγάλω γραμμή στο ΤΕΕ και είναι πρακτικά αδύνατο να πάω έως εκεί, υπάρχει κάποιος συνάδελφος ο οποίος μπορεί να μου πει αν για τη μεταφορά δήλωσης από 4014 /11 σε 4178/13 από άλλο Μηχανικό, απαιτείται δήλωση παραίτησης του 1ου Μηχανικού.

ΝΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ

 

Τι γίνεται στην περίπτωση που πλέον δεν μιλιούνται, ΠΟΙΟΙ;; Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ;;; πόσο μάλλον αν ο 1ος Μηχανικός δεν έχει ούτε εξουσιοδότηση ούτε και Ιδιωτικό Συμφωνητικό. EXEI ΠΛΗΡΩΣΕΙ Π.Χ. ΠΑΡΑΒΟΛΟ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, ΑΝ ΝΑΙ "ΕΠΑΙΞΕ ΚΙ ΕΧΑΣΕ", ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ......

Δεν αρκεί μία αίτηση του Ιδιοκτήτη στο ΤΕΕ?

ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ....

 

 

Υ.Γ. Αλήθεια στο ΤΕΕ, σε ποιο Τμήμα δίνεται αυτή η Αίτηση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τι γίνεται στην περίπτωση που πλέον δεν μιλιούνται, πόσο μάλλον αν ο 1ος Μηχανικός δεν έχει ούτε εξουσιοδότηση ούτε και Ιδιωτικό Συμφωνητικό.

Άντε, ιδιωτικό συμφωνητικό να μην έχει κάνει, αλλά ούτε εξουσιοδότηση???

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σας παραθέτω την επίσημη απάντηση του ΤΕΕ στο ερώτημά μου.
 
Το αίτημα για αντικατάσταση μηχανικού (1α) ή για προσθήκη νέου μηχανικού ως διαχειριστή και υπεύθυνου δήλωσης (1β), υλοποιείται μέσω της υποβολής στο ΤΕΕ των παρακάτω δικαιολογητικών:
1α. Δήλωση παραίτησης του πρώτου μηχανικού όπου αναφέρει το Α/Α της δήλωσης, το όνομα του ιδιοκτήτη  και εάν έχει λάβει την αμοιβή για την μέχρι τότε εργασία του.
ή
1β**. Δήλωση του πρώτου μηχανικού ότι επιθυμεί την αντικατάστασή του ως διαχειριστή της δήλωσης με Α/Α....... ιδιοκτησίας ........ και ότι έχει λάβει την αμοιβή για την μέχρι τότε εργασία του.
 
2. Υπεύθυνες Δηλώσεις του ιδιοκτήτη και του νέου μηχανικού για την ανάθεση και ανάληψη αντίστοιχα των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπαγωγής.  
 
**Προβλέπεται για τις περιπτώσεις όπου σε δήλωση του ν. 4014/2013 έχει υποβληθεί ένα ή περισσότερα σχέδια/μελέτες που έχει εκπονήσει/υπογράψει ο πρώτος μηχανικός, όπου θα γίνεται η προσθήκη του νέου μηχανικού ως διαχειριστή της δήλωσης, ενώ μπορεί να παραμένει ο πρώτος μηχανικός στην ομάδα των συμμετεχόντων.
(ισχύει και στην περίπτωση συνταξιούχων, όταν έχουν υποβληθεί ένα ή περισσότερα σχέδια που έχει εκπονήσει/υπογράψει πριν τη συνταξιοδότηση) 
 
Η υποβολή των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται αυτοπροσώπως στο  πρωτόκολλο του ΤΕΕ, μέσω fax στο τηλ. 210-3221772 ή μέσω e-mail[/size]
([email protected])
Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών αυτών, η δήλωση μεταφέρεται από τη διαχείριση του συστήματος - ως έχει - στο λογαριασμό του νέου μηχανικού.
H παραπάνω διαδικασία θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να γίνεται μέσω ηλεκτρονικών αιτημάτων.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε ή διορθώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

<< **Προβλέπεται για τις περιπτώσεις όπου σε δήλωση του ν. 4014/2013 έχει υποβληθεί ένα ή περισσότερα σχέδια/μελέτες που έχει εκπονήσει/υπογράψει ο πρώτος μηχανικός >>

 

Συνάδελφοι καλημέρα!

Τί γίνεται εε περίπτωση που ο πρώτος μηχανικός έχει παραδώσει τα πάντα;;;;

Παραιτείται από κάτι που τελείωσε και παρέδωσε (αφού πληρώθηκε βάσει συμβάσεως);;;;

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Να ρωτήσω κάτι ακόμη.

Μετά την μεταφορά της δήλωσης (και όλων των σχεδίων/μελετών του 4014 τα οποία είναι υπογεγραμμένα από τον πρώτο μηχανικό) στον 4178 ποιός μηχανικός θα έχει την ευθύνη των δηλωθέντων αυθαιρέτων;;

Ευχαριστώ!

Edited by PANARAPH
Link to comment
Share on other sites

Αυτός που θα είναι και ο "βασικός" μηχανικός της δήλωσης!!!

Αν υπάρχει στην ομάδα έργου και ο προηγούμενος (αν το αποδεχθεί) θα φέρει κι εκείνος την ευθύνη διότι τα σχέδιά του θα υφίστανται στη δήλωση.

Εγώ δεν θα το έκανα, ούτε το ένα, ούτε το άλλο!!!

Ο "βασικός" μηχανικός προφανώς και θα πρέπει να κάνει τη δική του αυτοψία κ.λπ. και να βεβαιωθεί ότι, όντως καλώς έχουν δηλωθεί όσα δηλώθηκαν με τη δήλωση 4014.......

Link to comment
Share on other sites

Εάν ο 1ος μηχανικός έχει αφήσει τις δηλώσεις στη μέση, μπορεί με μια απλή παραίτηση και ανάθεση να συνεχίσει ο επόμενος μηχανικός από εκεί που έχουν μείνει οι δηλώσεις, ο πρώτος εφόσον έχει λάβει αμοιβή πρέπει οπωσδήποτε να έχει τακτοποιήσει τις πληρωμές στο τσμεδε κλπ. για να μπορεί να παραιτηθεί;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.