Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά δήλωσης Ν. 4014/11 σε Ν. 4178/13 από αλλο μηχανικό


Recommended Posts

Επειδή το θέμα ενδιαφέρει πολλούς θα πρέπει να βγει μια επίσημη απόφαση από ΥΠΕΚΑ και ΤΕΕ το συντομότερο δυνατό.

Αν έχει ήδη βγει και δεν το γνωρίζω - θα πρέπει να δωθεί και ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό.

Ουσιαστικά στο υπάρχων λογισμικό του 4178/13, θα πρέπει να προστεθεί η δυνατότητα εισαγωγής οποιασδήποτε δήλωσης του 4014/11.

Προς το παρών μπορείς να μεταφέρεις μόνο τις δικές σου.

Άρα υπομονή...

 

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ σας . avgoust

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Eδώ περιγράφεται η διαδικασία;

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σας παραθέτω την επίσημη απάντηση του ΤΕΕ στο ερώτημά μου.
 
Το αίτημα για αντικατάσταση μηχανικού (1α) ή για προσθήκη νέου μηχανικού ως διαχειριστή και υπεύθυνου δήλωσης (1β), υλοποιείται μέσω της υποβολής στο ΤΕΕ των παρακάτω δικαιολογητικών:
1α. Δήλωση παραίτησης του πρώτου μηχανικού όπου αναφέρει το Α/Α της δήλωσης, το όνομα του ιδιοκτήτη  και εάν έχει λάβει την αμοιβή για την μέχρι τότε εργασία του.
ή
1β**. Δήλωση του πρώτου μηχανικού ότι επιθυμεί την αντικατάστασή του ως διαχειριστή της δήλωσης με Α/Α....... ιδιοκτησίας ........ και ότι έχει λάβει την αμοιβή για την μέχρι τότε εργασία του.
 
2. Υπεύθυνες Δηλώσεις του ιδιοκτήτη και του νέου μηχανικού για την ανάθεση και ανάληψη αντίστοιχα των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπαγωγής.  
 
**Προβλέπεται για τις περιπτώσεις όπου σε δήλωση του ν. 4014/2013 έχει υποβληθεί ένα ή περισσότερα σχέδια/μελέτες που έχει εκπονήσει/υπογράψει ο πρώτος μηχανικός, όπου θα γίνεται η προσθήκη του νέου μηχανικού ως διαχειριστή της δήλωσης, ενώ μπορεί να παραμένει ο πρώτος μηχανικός στην ομάδα των συμμετεχόντων.
(ισχύει και στην περίπτωση συνταξιούχων, όταν έχουν υποβληθεί ένα ή περισσότερα σχέδια που έχει εκπονήσει/υπογράψει πριν τη συνταξιοδότηση) 
 
Η υποβολή των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται αυτοπροσώπως στο  πρωτόκολλο του ΤΕΕ, μέσω fax στο τηλ. 210-3221772 ή μέσω e-mail[/size]
([email protected])
Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών αυτών, η δήλωση μεταφέρεται από τη διαχείριση του συστήματος - ως έχει - στο λογαριασμό του νέου μηχανικού.
H παραπάνω διαδικασία θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να γίνεται μέσω ηλεκτρονικών αιτημάτων.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε ή διορθώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
yian

Link to comment
Share on other sites

Aν καποιος είχε κάνει χαρτιά με τον Ν.4014/2011 αλλά ο μηχανικός του (ο πρώτοσ) δεν του είχε δώσει χαρτιά,πως μπορώ εγώ να μάθω(σαν νέα μηχανικό) τι του είχε δηλώσει ή τουλάχιστον να μάθω αν΄ήταν ενταγμένος στον Ν.4014/2011?Θέλει ένασ ιδιοκτήτης να αλλαξει μηχανικό(και να βάλει συγκεκριμένα εμενα) ώστε να  δηλωθείι στον νέο νόμο.Αν υπάρχει η δήλωση, να μεταφερθεί στον Ν.4178/2013.Αλλιώς φαντάζομαι θα πρέπει να γίνουν τα χαρτιά εκ νέου με τον νέο νόμο..αλλα για "γλιτώσουμε"όλο αυτό τι μπορώ να κάνω???

ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Tι εννοείς με τη φράση "...αν έχει κάνει χαρτιά";;;;;

Ο ιδιοκτήτης τι λέει;;;;

Τι έχει κάνει;;;

Έχει "χαρτιά" στα χέρια του;;;; Έχει πληρώσει τίποτα;;;;; Γιατί θέλει ν' αλλάξει μηχανικό;;;;;

Link to comment
Share on other sites

ο ιδιοκτητησ μου ειπε οτι ο πρωτοσ του μηχανικοσ του τα εφτιαξε τα χαρτια και οτι ο ιδιοσ ο μηχανικοσ πηγε στην τραπεζα.αλλα για να το συγουρεψει θελει να δει αν οντωσ του εχει κανει τακτοποιηση,να κοιταξουμε αν υπαρχει στον νομο.θελει να αλλαξει μηχανικο γιατι πολυ απλα θελει εμενα να του τα κανω.

το θεμα μασ ειναι πως μπορω εγω να το δω.ο ιδιοκτητης το μονο που ειχε κανει ηταν εξουσιοδοτησεις και υπευθυνες δηλωσεις.αυτα μονο....

Link to comment
Share on other sites

Bεβαια δεν μου βγάζει κάτι...βάζω και ΑΦΜ από άλλεσ δηλώσεις που έχω κάνει αλλα δεν μου τις εμφανίζει...τεσπα..ευχαριστώ και πάλι ομως...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.