Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά δήλωσης Ν. 4014/11 σε Ν. 4178/13 από αλλο μηχανικό


Recommended Posts

Αλλο ο Α/Α δήλωσης άλλο ο ηλεκτρονικός κωδικός ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον Α/Α πρωτοκόλλου στο έντυπο της δήλωσης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά υπάρχει λύση στο εξής πρόβλημα:

Μηχανικός και πελάτης βρίσκονται στα μαχαίρια με εξοφλημένη αμοιβή βάσει συμφωνητικού για τον 4014 και ο πελάτης θέλει ανάληψη για τη μεταφορά και ολοκλήρωση σε δεύτερο μηχανικό. Σύμφωνα με τον πελάτη είναι πολύ πιθανόν ο πρώτος μηχανικός να αρνηθεί την παραίτησή του.

Για ποιο λόγο το ΤΕΕ να μην προχωρήσει την αίτηση αλλαγής μηχανικού, εφόσον υπάρχει συμφωνητικό και εξόφληση;

Edited by Giorgos Georgiou
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 

Το παρακάτω αναφέρει μόνο σε περίπτωση που βρίσκουμε τον μηχανικό.

Το αίτημα με θέμα:

1.   Αντικατάσταση μηχανικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής στο ν. 4014/2011 με άλλο μηχανικό

εξακολουθεί να υλοποιείται μέσω της υποβολής στο πρωτόκολλο του ΤΕΕ των σχετικών δικαιολογητικών [1]. Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται αυτοπροσώπως, μέσω fax (210 3221772) ή μέσω e-mail (n4014@central.tee.gr).

[1] Απαιτούμενα δικαιολογητικά: 1. Αίτηση παραίτησης του πρώτου μηχανικού όπου αναφέρει, εκτός από τον Α/Α της δήλωσης και το όνομα του ιδιοκτήτη, ότι έχει λάβει την αμοιβή για την μέχρι τότε εργασία του.

2. Υπεύθυνες Δηλώσεις του αιτούντος ιδιοκτήτη και του δεύτερου μηχανικού για την ανάθεση και ανάληψη αντίστοιχα των υπολειπόμενων εργασιών

 

 

 

Συνεχίζει να ισχύει η διαδικασία και με τον 4178; 

Link to comment
Share on other sites

Ναι ισχύει  , μόλις χθές ολοκληρώθηκε η δικιά μου παραίτηση απο μια δήλωση ,"ξεχρεώθηκε" απο την καρτέλα μου στο σύστημα του ΤΕΕ και "χρεώθηκε" στο νέο μηχανικό. Η όλη διαδικασία άντε να πήρε το πολύ 5 μέρες...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! 

 

Εν κατακλείδι, γιατί και σε εμένα το ίδιο θέμα προέκυψε χθες. Άλλος Μηχανικός έκανε την υπαγωγή στον 4014, και τώρα ο πελάτης θέλει εμένα να κάνω την υπαγωγή της στον καινούριο νόμο.. Γιατί; Επειδή ο συνάδελφος ήταν "αχόρταγος" και ζητούσε πολλά χαρτονομίσματα.. Από τη μύγα ξύγκι.. Μαγκιά του, δεν με απασχολεί αυτό εμένα.

 

Από εκεί και έπειτα, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει παραίτησή του; Υπογράφοντας συμφωνητικό υπογράφεις για 4014! Έκανε αυτός τη δουλειά του, πληρώθηκε και τέλος! Από που θα πρέπει να παραιτηθεί;;

 

Πέραν τούτου, εάν και εφόσον απαιτείται η (κατ εμένα παράλογη) παραίτησή του και  με τα παραπάνω έγγραφα και διαδικασία, τότε αν κατάλαβα καλά, ότι έχει ανεβάσει - γράψει - κάνει στην ένταξη του 4014, μεταφέρεται στο δικό μου σύστημα αυθαιρέτων όπου από εκεί θα κάνω την υπαγωγή στον 4178;

Εξ ου και ο λόγος "παραίτησης;". 

 

Κλείνοντας, μία τέτοια περίπτωση στην ουσία αποτελεί καινούρια διαδικασία μιας και ένας Μηχανικός δεν μπορεί να εμπιστευτεί "τυφλά" τα πεπραγμένα κάπου άλλου! Θα πρέπει να τα ελέγξω όλα από την αρχή... Είναι κάτι που μας συμφέρει γενικότερα; Ιδού η απορία.. :)

 

Καλημέρα και πάλι! 

Edited by Earl
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

#164 , http://www.michanikos.gr/topic/35896-%CE%A3%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%91%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%B2%CF%8E%CE%BD-%CE%A4%CE%95%CE%95-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%91%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%B2%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%9D-417813/page-17?do=findComment&comment=629992

"Apostolos131, on 15 Nov 2013 - 13:53, said:

Aπό ενημέρωση στο σεμινάριο του ΥΠΕΚΑ χθες στην Λάρισα η Γαρδίκη απάντησε ότι

για την μεταφορά από τον 4014 των εκκρεμών δηλώσεων στον 4178 δεν απαιτείται

νέα εξουσιοδότηση από τον ιδιοτήτη καθώς θεωρείται η μεταφορά ως συνέχεια

της δουλειάς του 4014. "

 

 

Για αυτό απαιτείται παραίτηση του μηχανικού που είχε υποβάλλει την δήλωση με τον 4014.

 

Η διαδικασία , ναι έτσι είναι όπως την αναφέρεις , ισχύει απο τον 4014/2011 και όντως θα πρέπει να ελεγχθούν τα υποβληθέντα στοιχεία που έχουν την ΥΠΟΓΡΑΦΗ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ του παραιτηθέντος μηχανικού.

Οτι ανεβάσεις εσύ θα έχει την δικιά σου υπογραφή αλλά προφανώς την τελική ευθύνη την έχεις εσύ ,τώρα αν συμφέρει ή οχι είναι θέμα του καθενός αλλά και του πελάτη - υπόθεσης που αναλαμβάνει...Καλή τύχη !

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλά, αυτό που λέει η Γαρδίκη, δεν παίζει!!! Δηλαδή σε περίπτωση που ΕΓΩ έχω ανεβάσει τα ΠΑΝΤΑ (και το ΔΕΔΟΤΑ, έστω ακολουθώντας το κ@λοσχέδο) και η δήλωση έχει δόσεις, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω ΧΩΡΙΣ ΚΙΟΛΑΣ νέα εξουσιοδότηση???

 

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕ ???

 

ΙΔΙΩΣ εάν έχω ανεβάσει τα σχέδια, ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ !!! Εάν θέλει η Γαρδίκη, ας τον πάρει αυτή τον πελάτη! ΕΓΩ, αν θέλει, παραιτούμαι ... ΧΘΕΣ !!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι προσοχή!!!!!

 

Όταν ένας μηχανικός παραιτείται από μία δήλωση μεταφοράς στον 4178 πρέπει να το σκέφτεστε πάρα πολύ πριν αναλάβετε εσείς αυτή τη μεταπήδηση!!!!

Προφανώς το κάνει για δύο και μόνο λόγους. Η' κάποιον ..."λάκκο έχει η φάβα" ή διότι ζήτησε κάποια χρήματα που ο ιδιοκτήτης δεν τα πληρώνει επειδή τα θεωρεί πολλά.

Αν ..."η φάβα έχει λάκκο" θέλει δρόμο για να το δεις και χρήμα που δεν θα πληρωθείς....

Αν ζήτησε πολλά (π.χ. max 500 ή 600 ευρώ) τότε δεν πρόκειται εσύ να πάρεις κανονική αμοιβή....

 

Άρα;;;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.