Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2013


Engineer

Recommended Posts

Στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2013, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των Τοπικών Αρχών, Φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότηκας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

 

Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2013 είναι η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σύνθημα των δράσεων είναι «Καθαρός αέρας - είναι η δική σου κίνηση». Η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αποτελεί σημαντική μέριμνα και προτεραιότητα της Ε.Ε. Οι πολιτικές της Ε.Ε. αποσκοπούν στη μείωση της έκθεσης σε υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων, μέσω της μείωσης των εκπομπών και τον καθορισμό ορίων και τιμών στόχων για την ποιότητα του αέρα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον. Μεταξύ των βασικών πηγών που προκαλούν την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι οι μεταφορές.

 

Συμμετοχές

 

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών με ανάπτυξη βιώσιμων τοπικών σχεδίων κινητικότητας. Στόχος είναι η ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος εξασφαλίζοντας άριστη κυκλοφοριακή σύνδεση με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, χρήση καθαρότερης ενέργειας, ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης - τόνωση της ζωτικότητας των πόλεων, και δημιουργία ποιοτικής «ατμόσφαιρας» στις πόλεις με λιγότερη ατμοσφαιρική και ακουστική ρύπανση.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113104240

 

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο http://www.mobilityweek.eu/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Με τόση προπαγάνδα που πέφτει από παντού, διάβασα "κινητικότητα" και κατάλαβα τη διαδικασία μεταθέσεων των δημοσίων υπαλλήλων που είναι τόσο της μόδας εσχάτως... Μετά κατάλαβα σε τι αναφέρεται ο ποιητής.

 

Λέω και εγώ! Υπάρχει και εβδομάδα κινητικότητας? Αν είναι έτσι να κάνουμε και ευρωπαϊκή εβδομάδα αυθαιρέτων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.