Jump to content
 • Revit - Μαθήματα BIM

Τι έχετε κάνει με τις Δηλώσεις ν.4014/11 ?


N.4178/13 - Δηλώσεις με τον Ν.4014/11  

196 members have voted

 1. 1. Τι έχετε κάνει με τις Δηλώσεις του Ν.4014/11 ?

  • Τις περαιώσατε όλες (εκτός αυτών που είναι σε δόσεις) πριν τον 4178/13 ?
  • Έχετε αφήσει κάποιες σε προσωρινή υπαγωγή επειδή δεν ξέρατε ότι θα κλειδωθούν οι δηλώσεις και έχετε μείνει εκτεθειμένοι ?
  • Έχετε αφήσει κάποιες σε προσωρινή υπαγωγή από επιλογή δική σας ή του ιδιοκτήτη ?
 2. 2. Πιστεύετε ότι τώρα πλέον:

  • Θα πρέπει να ξεκλειδώσουν τις δηλώσεις του 4014 προσωρινά και να περαιώσουν όσοι θέλουν ?
  • Να μείνουν ως έχουν και όσοι δεν περαίωσαν να πάνε με τον νέο νόμο ?


Recommended Posts

Επειδή έχουν αρχίσει τα όργανα με τους ιδιοκτήτες θα ήθελα την γνώμη σας για το τι έχετε κάνει με τις υπάρχουσες δηλώσεις του ν.4014.

 

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
Παρακαλώ διαβάστε τους
Κανόνες Συμμετοχής
Ευχαριστώ, ilias

Edited by ilias
Link to post
Share on other sites
 • Replies 53
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Οσες οριστικοποίησα (πληρώθηκε στο σύνολο το πρόστιμο), υποχρέωσή μου ήταν, να ανεβάσω μέχρι 30/9 όλα τα αρχεία (και το έκανα).   Οσες είναι σε προσωρινή (λόγω δόσεων ή αλλη αιτία), προσπαθούσα εναγ

Προσωπικά είχα ολοκληρώσει τις περισσότερες αιτήσεις και από άποψη σχεδίων και είχα αφήσει κάποιες σε Προσωρινή Υπαγωγή με το σκεπτικό να τις έκλεινα μέχρι 30Σεπ.   Δεν μπορούν να κλείνουν το σύστημ

isimeΜακαρι γιατι την κατσαμε την βαρκα θα πρεπει ολοι μας να εχουμε και ενα φουσκωτο ,οταν θα εχουμε ραντεβου με τους πελατες του 4014

Προσωπικά εκτός από λίγες με δόσεις, όλες τις άλλες τις έκλεισα και απλά δεν έχω ανεβάσει όλα τα απαιτούμενα αρχεία. Βέβαια μου δημιουργεί πρόβλημα -προς το παρόν- το ότι σε κάποια δεν δήλωσα μηχανολόγο και μάλιστα έγινε και μεταβίβαση σε αυτήν τη δήλωση!

 

Στο δεύτερο σκέλος, πιστεύω ότι είτε πρέπει να ξεκλειδώσουν τον 4014 και να ολοκληρώνεις με αυτόν εάν θες (ο ιδιοκτήτης), ή να πάνε ΟΛΕΣ στον 4178, ΑΛΛΑ με τα δικαιολογητικά (παλαιότητα κλπ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ του 4014.

 

ΔΕΝ πρόκειται να πεις σε ιδιοκτήτη ότι τώρα η σοφίτα του, η παλαιότητα, το υπόγειο κλπ κλπ κλπ... είναι + €€€€€€ !!!

 

Α, και + την αμοιβή μας!!!!!!!

Link to post
Share on other sites

Προσωπικώς όλες όσες είχε εξοφληθεί το πρόστιμο τις οριστικοποίησα πριν την 31.5.2013.

Σε αυτές ανέβασα όλα τα απαιτούμενα έως και σήμερα!

 

Όλες οι υπόλοιπες που εξοφλούνται με δόσεις είναι σε προσωρινή υπαγωγή!

Αναγκαστικά θα πάνε με τον 4178.

Δεν βιάζομαι μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο (μετά το τέλος Οκτωβρίου).

Και σε αυτές έχω κατά 70% ανεβάσει όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά κ.λπ., σταμάτησα όμως να το κάνω, διότι είναι χαμένος κόπος1

Θα το συνεχίσω μετά τα Χριστούγεννα!!!

 

Από προχθές ψάχνω να βρω καινούργιους πελάτες για τον 4178!!!!!!! Και δεν βρίσκω......

 

Θ' αρχίσω να ψάχνω για πελάτες και σε αυτούς που έχω οριστικοποιήσει τη δήλωση του 4014 μετά τον Οκτώβριο, αφού πρωτίστως προμηθευτώ και δεύτερο κουτάκι για τα ......υπογλώσσια!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Προσωπικά δεν απαντώ, το πρώτο σκέλος απαντώ το α, αλλά επειδή το βήτα είναι δουλειά άλλου να το απαντήσει, δεν το απαντώ!!

Link to post
Share on other sites

Κατάλαβα. Δηλαδή όσοι δεν περαιώσαμε (εγώ προσωπικά δεν περαίωσα γιατί είχα μπερδευτεί με το θέμα της δήλωσης στην εφορία)...θα λάβουμε το παράσημο του Μ@@@ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ! Και όλα αυτά επειδή δεν καταλάβαμε τι θα γίνει με το νέο σύστημα....

Link to post
Share on other sites

το πρόβλημα που δημιουργεί στην τσεπούλα των ιδιοκτητών ο νέος νόμος δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει....

αλλά δεδομένων των συνθηκών πρέπει να γίνουμε και οι θεραπευτές τους....(ψυχολόγοι)

Link to post
Share on other sites

Προσωπικά είχα ολοκληρώσει τις περισσότερες αιτήσεις και από άποψη σχεδίων και είχα αφήσει κάποιες σε Προσωρινή Υπαγωγή με το σκεπτικό να τις έκλεινα μέχρι 30Σεπ.

 

Δεν μπορούν να κλείνουν το σύστημα πριν τις 30 Σεπ.  χωρίς καμία ενημέρωση.....

 

Ότι αλλαγές ήθελαν να κάνουν ας τις έκαναν μετά τις 30 Σεπ.

 

Είναι πάρα πολλοί Μηχανικοί που έχουν τις αιτήσεις τους σε Προσωρινή....

 • Upvote 4
Link to post
Share on other sites

Εκτός μίας δήλωσης που είναι σε δόσεις, τις υπόλοιπες τις οριστικοποίησα και έχω ανεβάσει όλα τα αρχεία εκτός των ΔΔΤ, τα οποία τα ετοιμάζω για να τα ανεβάσω τις επόμενες ημέρες.

Κι εγώ δεν σκόπευα να τις οριστικοποιήσω μέχρι να βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τα ΔΔΤ από το ΥΠΕΚΑ αλλά με τη φασαρία που έγινε το Πάσχα με το ΣτΕ τις έστειλα σε οριστική άρων άρων δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς μπορούσα να συνεχίσω να ανεβάζω αρχεία στο σύστημα.

Link to post
Share on other sites

Οσες οριστικοποίησα (πληρώθηκε στο σύνολο το πρόστιμο), υποχρέωσή μου ήταν, να ανεβάσω μέχρι 30/9 όλα τα αρχεία (και το έκανα).

 

Οσες είναι σε προσωρινή (λόγω δόσεων ή αλλη αιτία), προσπαθούσα εναγωνίως να ανεβάσω όλα τα αρχεία μέχρι 30/9. Ομως με βάση το νέο νόμο προβλέπεται η υποχρεωτική μεταφορά του 4014/11 στον 4178/13, και έτσι δεν ξέρω αν έχει κανένα νόημα να ανεβάσω τα αρχεία μέχρι 30/9.

Οσο για αυτές, αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα τώρα, γιατί θα πρέπει να σκεφτώ τον τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει ο πελάτης να ενημερωθεί, κυρίως για την αύξηση του προστίμου καθώς και για την πρόσθετη αμοιβή. Αυτό θεωρώ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τέλος δεν γνωρίζω τι προβλήματα θα προκύψουν στη συνέχεια, αναλυτικά για κάθε μη οριστικοποιημένη δήλωση, με τον νέο τρόπο υπολογισμού της ΥΔ, σε σχέση με τα ποσοστά του κάθε ιδιοκτήτη στο οικόπεδο. Εκεί θα κλάψουν μανούλες και για μας και για τους πελατες. Ρωτώ τι θα γίνει λοιπόν αν τα περισσότερα πάνε κατηγορία 5 με τον νέο Νόμο (απόλυτο χάος ... βλ. μεταφορά συντελεστή, πρόσθετα έξοδα, ταλαιπωρία κλπ.)????

 

Επρεπε να δοθεί χρόνος να ενερωθούμε για τις οριστικές προθέσεις του νέου Νόμου, χρόνο να ενημερώσουμε τους πελάτες (για όσους πιθανόν ήθελαν να εξοφλήσουν το 30% ή και ολόκληρο το πρόστιμο), έτσι ώστε, αν ήθελαν, να μπορούσαν να οριστικοποίησουν τις δηλώσεις τους με τον 4014 και μετά να κλείδωνε το σύστημα. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στο Ελλαδιστάν.

 

Φυσικά θα έβρισκαν την υπόθεση πάλι μπροστά τους στην ταυτότητα κτιρίου, αλλά δεν θα ήταν τώρα και υπό αυτές τις συνθήκες.!!!

 

Πολύ μεγάλο κρίμα για όλο τον κοσμάκι, καθώς και για την υπόληψη την δική μας ως μηχανκοί. Ντρέπομαι και σίγουρα, αν ήξερα μετά από 25 χρονια που είμαι μηχανικός, ότι θα ήμουν υποχρεωμένος να ασχολούμε με τέτοια πράγματα, δεν θα σπούδαζα ποτέ αυτό το επάγγελμα.

 

Αλλα όνειρα είχα όταν αποφοίτησα από την σχολή, και σε δυσάρεστες καταστάσεις ξύπνησα.

Αφόρητη στεναχώρια!!!!!

 

ΚΡΙΜΑ - ΚΡΙΜΑ - ΚΡΙΜΑ!!!!

Edited by npanagio
 • Upvote 7
Link to post
Share on other sites

+1 ,

Ωραίο και το ΤΕΕ , μας προειδοποίησε. Θα μπορούσε να αφήσει το σύστημα μέχει 30/9 και να κάνει ένα ανεξάρτητο για το Ν.4178

 

 

Αρχεία μπορούμε να ανεβάσουμε τώρα ;

 

Aν δε συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης για υπαγωγή , τι γίνεται ;

Edited by spy1551
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.