Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικός ως υπάλληλος ασφαλισμένος σε ΙΚΑ


proengineer

Recommended Posts

Κλασσικά... Εγώ είχα βγάλει τον αριθμό ΙΚΑ όταν έκανα πρακτική στο ΤΕΙ και είχε μπόλικη γραφειοκρατία. ΑΜΚΑ έχεις βγάλει? Γιατί παίζει να σου ζητήσουν και αυτό.

Edited by Giorgos1987
Link to comment
Share on other sites

Ναι. Νομίζω έχω όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρει το ΙΚΑ ότι χρειάζονται απλώς δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι με το ΤΣΜΕΔΕ μετά ή δε χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια. Απλώς βγάζω τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ και τέλος. (?)

Edited by m_tm
Link to comment
Share on other sites

Βγάζεις αριθμό Μητρώου ΙΚΑ και ξεμπερδεύεις από εκεί. Τώρα στο ΤΣΜΕΔΕ μπορείς να γλιτώσεις τις εισφορές του εργοδότη(4%) και συγκεκριμένα το ποσοστό που αφορά την περίπτωση που αρρωστήσεις να λάβεις "μισθό" ασθενείας  στην ουσία από το ΙΚΑ για τις μέρες που θα είσαι άρρωστη. Αυτά που σου ανέφερα ισχύουν στην περίπτωση που ο μισθός σου θα είναι κάτω των 680 ευρώ γιατί θα θεωρείσαι ελεύθερη επαγγελματίας για το ΤΣΜΕΔΕ. Αν όχι, αλλάζουν τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.