Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η ΕΛΣΤΑΤ δεν καταγράφει τους άνεργους γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς


Engineer

Recommended Posts

Εξι τουλάχιστον επαγγέλματα επιστημόνων δεν καταγράφονται σε κανένα δείκτη ανεργίας, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία είναι πλασματικά.

 

Η ανεργία, πλασματικά καταγεγραμμένη, έφθασε στα 27,6% και όπως καταγγέλλει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που προχώρησε σε σύμπραξη με τους άλλους επιστημονικούς φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με τις οποίες προχωρούν σε κοινές δράσεις, οι επιστήμονες της χώρας, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, γεωτεχνικοί, οδοντίατροι, συμβολαιογράφοι, δεν καταγράφονται στα ποσοστά της ανεργίας που ανακοινώνονται και δεν μπορούν να ενταχθούν, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, στο ταμείο ανεργίας. Οι νέοι επιστήμονες, άνεργοι στο σύνολό τους, τελικά αναγκάζονται να ξενιτευτούν.

 

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το χρέος της χώρας αυξήθηκε στα 321 δισ. ευρώ και το ΑΕΠ προβλέπεται αντίστροφα να κατρακυλήσει το 2013 στα 184,5 δισ. ευρώ. Η ποσοστιαία αναλογία χρέους προς ΑΕΠ το 2009 ανερχόταν στο 129,7% και το 2010 στο 148,3%. Αυτή η αναλογία υπήρξε το κύριο επιχείρημα για το Μνημόνιο και όλα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια.

 

Σήμερα, έπειτα από 4 χρόνια Μνημονίων και θυσιών, θα ανέλθει στο 188,4% του ΑΕΠ, ενώ το 2011 ήταν στο 176,7% και το 2010 στο 170,6% του ΑΕΠ.

 

Πηγή: http://iekemtee.gr/e...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Και αντίστροφα, η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ως ανέργους όσους κάνουν εποχιακά επαγγέλματα (π.χ. οι ξενοδοχουπάλληλοι το καλοκαίρι εργάζονται και τον χειμώνα θεωρούνται άνεργοι) και όσους δουλεύουν "μαύρα". Πόσοι κάνουν φροντιστήρια και έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος;

Πόσοι κάνουν μερεμέτια και έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος;

Πόσοι εργάζονται σε οικογενειακές επιχειρήσεις και έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος;

Πόσοι εργάζονται στα χωράφια και έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος;

Πόσοι εργάζονται νύχτα και φαίνονται ως υπάλληλοι;

Πολλοί που παίρνουν επίδομα ανεργίας εσκεμμένα εργάζονται ανασφάλιστοι για να μην χάσουν το επίδομα.

  • Upvote 4
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κανών Νο. 1

Ο μηχανικός δεν είναι ποτέ άνεργος, και πληρώνει (μεταξύ των άλλων)10€/μήνα υπέρ ανέργων.

 

Κανών Νο. 2

Σε "τελείως ακραία" περίπτωση, που ο μηχανικός δεν έχει έσοδα, βλέπε κανόνα Νο. 1.- 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ζούμε στην εποχή του παραλόγου. Κάθε στατιστική καταγραφή δίνει αναξιόπιστα αποτελέσματα.

 

- Έστω Χ% η πραγματικοί άνεργοι.

- Έστω Υ% οι εικονικά άνεργοι, δηλαδή άνθρωποι που εργάζονται (έδωσα παραπάνω ενδεικτικά παραδείγματα) αλλά δεν φαίνονται.

- Έστω Ζ% οι εικονικά εργαζόμενοι. Ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, έμποροι, βιοτέχνες και άλλοι που ενώ δεν έχουν δουλειά δεν θεωρούνται άνεργοι. Το κακό σε αυτή την κατηγορία είναι πως όσοι είναι σε αυτή την κατηγορία όχι μονο δεν βγάζουν κέρδος (όπως ο άνεργος) αλλά πληρώνουν και από την τσέπη τους από ότι έχουν στην άκρη ή αφού τελειώσουν τα έτοιμα χρήματα κάθε μήνα απλά χρωστάνε περισσότερα καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

 

Η πραγματική ανεργία Α% είναι

Α=Χ-Υ+Ζ

Δυστυχώς οι περισσότεροι που ξέρω είναι στο Υ ή στο Ζ και δεν γνωρίζω κανέναν στο Χ (όχι πως δεν υπάρχουν, απλά δεν έτυχε κάποιος φίλος ή γνωστός να παίρνει επίδομα ανεργίας). Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι κλείνουν τα βιβλία στην εφορία και δουλεύουν με "μαύρα". Μεροκάματα, μερεμέτια, δουλειές σε συνεργεία ανασφάλιστοι, άντε στην καλύτερη περίπτωση να κόπεί και μια απόδειξη από κάποιον συγγενή.

Δυστυχώς αυτοί που ανήκουν στους Υ καταστρέφουν επαγγελματικά αυτούς που ανήκουν στην κατηγορία Ζ. Μερεμέτι "μαύρο" 30€ την ημέρα, μερεμέτι "νόμιμο" 70€ και στο τέλος ο εργάτης θα βγάλει λιγότερα από 30€.

 

Στην λαϊκή πόσοι έχουν άδεια πωλητή; Προχτες που πήγε να γίνει έλεγχος διώξανε το κλιμάκιο με την βια, τι να την κάνουν την άδεια.

 

Σκεφτείτε και στον κλάδο μας τι γίνεται. Ήδη πολλοί μηχανικοί δεν γράφονται στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά μαζεύονται 4~5 και πληρώνουν ρεφενέ το ΤΣΜΕΔΕ και την εφορία του ενός αλλά εργάζονται όλοι με την υπογραφή του. Άλλοι κάνουν εργολαβίες και εκδίδουν άδειες χωρίς καν έναρξη επαγγέλματος, με μια σφραγίδα που μπορεί να μην είναι και δικιά τους.

 

Εν κατακλείδι, κανένας απολύτως δεν γνωρίζει πόσοι εργάζονται χωρίς να φαίνονται και πόσοι φαίνεται πως εργάζονται ενώ είναι ουσιαστικά άνεργοι.

 

Αν κάποτε βρεθεί τρόπος να υπολογιστεί το Υ και το Ζ τότε θα ξέρουμε την πραγματική ανεργία. Μέχρι τότε βρίσκουμε ένα εικονικό νούμερο.

 

Το κεφάλαιο το συμφέρει αυτό το νούμερο να είναι φουσκωμένο ώστε να μπορεί να παζαρέψει χαμηλότερες αμοιβές για τους εργάτες. Άλλες απαιτήσεις έχει ο εργαζόμενος αν η ανεργία είναι 5%, άλλες αν είναι 25% και άλλες αν είναι 55%.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

"Άλλοι κάνουν εργολαβίες και εκδίδουν άδειες χωρίς καν έναρξη επαγγέλματος, με μια σφραγίδα που μπορεί να μην είναι και δικιά τους."

 

 

Δυστυχως ειναι τρομερες οι περιπτωσεις αυτες (οχι μονο για αδειες, αλλα για πιστοποιητικα και χιλια αλλα), οι οποιοι περαν του παραπανω τα δινουν σε αλλους οι οποιοι τα υπογραφουν νυχτα.

Περαν του οτι δεν ειναι νομιμο κατι τετοιο, καταστρεφουν και την αφορα εργασιας σε τρομακτικο βαθμο, οδηγωντας πολλους αλλους οι οποιοι θα ηθελαν να δουλεψουν νομιμα, να ειναι ανεργοι.

Edited by karavlaxos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν υπέγραψε καν άλλος. Όλα πλαστά, σφραγιδα , άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ΦΕΜ, παραστατικά κατάθεσης,...

 

Ενδεικτικά διαβάστε ένα άρθρο που αναφέρει πως σε έλεγχο του ΔΟΟΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ) ανακαλύφθηκαν 43 πλαστά πτυχία, εκ'των οποίων τα 11 ήταν μηχανικών από χώρες της ΕΕ.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=105772

Υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις. http://www.cvericert.gr/news.html

Link to comment
Share on other sites

επειδή χθες ήμουν υπέρ το δέον λακωνικός ας αναλύσω το "νούμερα"

1. η εξουσία μας αντιμετωπίζει ως νούμερα (μάζα) (νομίζω ο Ροδόπουλος το έχει αναλύσει αυτό)

2. η ΕΛΣΤΑΤ της "δημιουργικής λογιστικής με νούμερα" είναι το εργαλείο για το σκοπό αυτό

3. είναι αναξιόπιστοι όπως ωραία περιέγραψε ο sdim, άρα "νούμερα"

4. τα πρωτογενή ή πρωτοφανή πλεονάσματα αλλά και τα ποσοστά του ΑΕΠ είναι μια ακόμα σειρά νούμερων που χρησιμοποιούνται από νούμερα για νούμερα

 

κάποτε πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε νούμερα αλλιώς θα φοράμε νούμερα στην πλάτη (όχι σαν τους ποδοσφαιριστές αλλά σαν τους φυλακισμένους του Άουσβιτς)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μετα το ρητορικο ερωτημα "ποιος κυβερναει επιτελους αυτη τη χωρα" στις μερες μας το ερωτημα ειναι "ποιος δουλευει επιτελους

σε αυτη την χωρα"?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.