Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τηλεθέρμανση σε όλα τα χωριά του Αμυνταίου


Engineer

Recommended Posts

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την ολοκλήρωση των έργων τηλεθέρμανσης, προϋπολογισμού 13.000.000 €, σε Αμύνταιο, Λεβαία και Φιλώτα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αμυνταίου.

 

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε ένα άλλο μεγάλο όραμα για τηλεθερμάνσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου με συστήματα βιομάζας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ανέθεσε την πρώτη σειρά μελετών, η εκπόνηση των οποίων είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των έργων.

 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που στοχεύει στην κάλυψη του συνόλου των αναγκών των κατοίκων της περιοχής με τηλεθέρμανση και θα καταστήσει το Δήμο Αμυνταίου πιλοτικό Δήμο στη διαχείριση της θέρμανσης.

 

Η θέρμανση του συνόλου των οικισμών του Δήμου Αμυνταίου με συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα έχει αφενός το όφελος της μείωσης του κόστους θέρμανσης για όλους τους κατοίκους και αφετέρου θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης και θέσεις εργασίας, τόσο στη λειτουργία των συστημάτων τηλεθέρμανσης όσο και στην παραγωγή της βιομάζας.

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς στόχους που έχουν τεθεί για την περιοχή και απαιτεί τη στήριξη όλων για την υλοποίησή της.

 

Πηγή: http://www.econews.g...muntaio-104771/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Τηλεθέρμανση με βιομάζα;

Υποτίθεται πως η τηλεθέρμανση βασίζεται στον ατμό ως παραπροϊόν των ατμοηλεκτρικών μονάδων. Με τη βιομάζα τι περιβαλλοντικό ή οικονομικό κέρδος θα υπάρξει;

Link to comment
Share on other sites

η τηλεθέρμανση έχει να κάνει με κεντρική παραγωγή θερμικής ενέργειας και την απομακρυσμένη κατανάλωσή της. Το είδος του καυσίμου και ο τρόπος παραγωγής είναι άσχετος. Έτσι και αλλιώς ένα σύστημα τηλεθέρμανσης με χρήση ΑΗΣ όπως στην περίπτωση του Αμύνταιου μπορεί να περιλάβει και λεβητοστάσιο αιχμής που μπορεί να εχει καύσιμο την βιομάζα που υπάρχει δωρεάν στην περιοχή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.