Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

αντοχή σε κρούση - απαιτούμενοι οπλισμοί


 
akis128

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα 

 

έχω ψάξει στο φόρουμ αλλά δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο. 

Έχω προσθήκη ενός ορόφου καθ ύψος σε υπάρχον κτίριο με πυλωτή και πρώτο όροφο. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί το 1987. Ακριβώς δίπλα του υπάρχει άλλο κτίριο κατασκευής  το 1988 το οποίο έχει πυλωτή και δύο ορόφους.

Κανένα από τα δυο κτίρια δεν έχει αφήσει αρμό με αποτέλεσμα και τα δυο να είναι κολλητά.

 Στην οροφή του πρώτου ορόφου τα δύο κτίρια έχουν το ίδιο ύψος. Με τη προσθήκη καθ ύψος του  που κάνω ( προσθήκη β ορόφου) η οροφή μου υπολογίζω πως έρχεται γύρω στα 20 με 30 εκ κάτω από την πλάκα της οροφής του β ορόφου του γειτονικού κτιρίου. 

Δεδομένων των υπαρχουσών αναμονών δεν μπορώ να δώσω εκκεντρότητα στα υποστυλώματα μου που είναι στο όριο με το γειτονικό κτίριο. Επίσης το κτίριο μου βγάζει κατά τη στατική του επίλυση μετακινήσεις κατά την επίμαχη διεύθυνση χ της τάξης των 8εκ ελλείψει ικανών τοιχίων που θα μείωναν τις μετακινήσεις. Στις δοκούς με παίρνει να δώσω εκκεντρότητα 5εκ προς τα μέσα δηλ να μη πάνε σύριζα με το γειτονικό κτίριο.

 

Γνωρίζω ότι το κύριο πρόβλημα το έχει  το γειτονικό κτίριο καθώς σε ενδεχόμενο σεισμό κινδυνεύουν τα υποστυλώματα του  αφού η δική μου πλάκα - δίσκος είναι πιο χαμηλά από τη δική του. Ωστόσο προς την πλευρά αυτή δεν έχουν όλα τα δοκάρια μου πλακοδοκό καθότι εκεί είναι  σκάλα μου (άρα εκεί έχω τρύπα). 

Τα υποστυλώματα τα έχω ήδη ρήξει με σκυρόδεμα C25/30 οπλισμό συνδετήρες Φ10/10 και  διαμήκη 8Φ20, τα οποία είναι διαστάσεων 35*35 και 40*40.  

Προβληματίζομαι ωστόσο για την ενδεχόμενη κρούση των υποστυλωμάτων του γειτονικού κτιρίου πάνω στις δικές μου δοκούς και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τις οπλίσω. Προσανατολίζομαι να τις οπλίσω με συνδετήρες Φ10/10 και αυξημένο οπλισμό στις παρειές όπως και αυξημένο οπλισμό στις γωνίες προς την πλευρά του γειτονικού κτιρίου και σκυρόδεμα C30/37. 

 

έχω ψάξει στο ίντερνετ για οπλισμό λόγω φορτίου κρούσης αλλά δεν έχω βρει τίποτα. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οιαδήποτε άποψη - γνώμη. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.