Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α18] Στέγαστρα, κιόσκια κ.τ.λ. (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Συμφωνώ και εγώ.

Αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες θα το υπολόγιζα κανονικά ως υπέρβαση δόμησης με τετραγωνικά.

Τώρα αν δεν είχε τις πλαγιοκαλύψεις θα μιλούσαμε για άλλο πράγμα..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 534
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επισυνάπτω και άλλη μία φωτογραφία όπου φαίνεται καλύτερα το υπόστεγο (αποθήκη) σε σχέση με το οικόπεδο.Τα όρια είναι από το σπίτι (ασοβάτιστο) εως τη μικρή αποθήκη με τα τσιμεντόλιθα, δηλαδή δεν υπάρχει άλλη κατασκευή στο οικόπεδο παρά μόνο η μεταλλική όπως και προανέφερα. post-43676-0-33653100-1501515826_thumb.jpg

Σε μία τελευταία συζήτηση με τον ιδιοκτήτη  μου είπε πως θέλει πρώτα να νομιμοποιήσει την μεταλλική κατασκευή (είτε με ρύθμιση είτε με οικοδομική άδεια, με ότι τον συμφέρει οικονομικά) και μετά να κάνει επέκταση προς την πλευρά του διπλανού σπιτιού, αν μπορεί. Οι πλαϊνές καλύψεις μου είπε πως είναι κατά ένα τρόπο "πτυσσόμενες" και τις βγάζει το καλοκαίρι για τον καλύτερο αερισμό του χώρου (αποθηκεύει φρούτα κτλ.).

Αν κατάλαβα καλά η ρύθμιση με βάση την επιφάνεια, υπέρβαση δηλαδή κύριων χώρων (60τ.μ. που είναι περίπου) βγάζει μεγάλο πρόστιμο για το είδος και τη χρήση της κατασκευής.

Ψάχνω λοιπόν να βρω τι λύση μπορεί να υπάρχει: να προχωρήσει σε ρύθμιση; σε έκδοση οικοδομικής άδειας; να το "λύσει" και να φτιάξει καινούριο με άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είχε τις πλαγιοκαλύψεις τότε θα μιλούσαμε για στέγαστρο το οποίο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό που βγάζει σαφως μικρότερο πρόστιμο από έναν κλειστό χώρο που υπολογίζεται με τετραγωνικά.

 

Βέβαια, όπως μου περιγράφεις τις διαθέσεις του δικού σου, ακόμα και αν πήγαινες καλοκαίρι και ο χώρος "έπαιρνε αέρα" και άρα θα μπορούσες να το θεωρήσεις στέγαστρο, αυτό δεν θα τον κάλυπτε. Διότι θα ερχόταν πάλι ο χειμώνας και με το που θα ξανάβαζε τις πλαγιοκαλύψεις τσουπ θα είχε νέο αυθαίρετο. Χώρια που θέλει και να το επεκτείνει (νόμιμα?) ως τι θέλει να το επεκτείνει? Ως στέγαστρο ή ως κλειστή αποθήκη?

 

Για το αν μπορεί να το νομιμοποιήσει ή/και να βγάλει άδεια για προσθήκη προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε διότι πρέπει να γνωρίζουμε την ακριβή θέση του υποστέγου, τα στοιχεία του οικοπέδου, όρους δόμησης της περιοχής κλπ.

 

Αν όμως μπορεί, τότε πιθανόν η συμφερότερη λύση είναι να βγάλει άδεια για νομιμοποίηση και προσθήκη μαζί. Έτσι πληρώνει μόνο παράβολο και βγάζει μια άδεια και για τα 2.

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

Όμορφες διακοπές να έχετε . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

 

Πρόκειται για το κλείσιμο της πρασιάς με τον τρόπο ο οποίος φαίνεται στη  φωτογραφία. Για τον υπολογισμό του προστίμου θα αντιμετωπισθεί ως κλειστός χώρος με υπέρβαση δόμησης και κάλυψης ή με αναλυτικό ;

post-38038-0-37586800-1502267205_thumb.jpg

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

Pavlo η φωτογραφία την οποία επισύναψα παραπάνω αφορά το τι έχει κατασκευαστεί έως 28.07.2011. Διότι στις αρχές του 2017 πρόσθεσε πλαγιοκάλυψη - αλουμινοκατασκευή. Τους έχω ανακοινώσει ήδη ότι για να προβούν στην τακτοποίηση του χώρου  απαιτείται να καθαιρέσουν την αλουμινοκατασκευή λόγω του ότι έχει τοποθετηθεί κατόπιν της 28.07.2011.  

 

Εν γένει το πρόβλημα είναι ότι θα την καθαιρέσει  προσωρινά.  

 

Είναι ορθό να διατηρήσει την πλαγιοκάλυψη και εγώ να κάνω ρύθμιση επιλεκτική μόνο του στεγάστρου με αναφορά και στην Τεχνική Έκθεση ότι δεν δύναται λόγω τους έτους κατασκευής της πλαγιοκάλυψης να αντιμετωπίσω το χώρο ως κλειστό ; 

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα και χρόνια πολλά συνάδελφοι.Έχω την εξής απορία: αυθαίρετο στέγαστρο που εμπίπτει στον αναλυτικό προυπολογισμό με βάση το παράρτημα Β εχει ξύλινη στέγη η οποία επικαλύπτεται με λαμαρίνα. Στον αντίστοιχο πίνακα στου παραρτήματος Β δεν αναφέρεται το παραπάνω είδος εργασίας. Έχει π.χ. ξύλινη στέγη αυτοφερόμενη με κεραμίδια ή σιδερένια στέγη με λαμαρίνα. Σε αυτή την περίπτωση πως θα βγάλω μια τιμή μονάδος ανα τετραγωνικό για ξυλινη στέγη με λαμαρίνα?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 3/10/2014 at 3:26 ΜΜ, nicki said:

Καλησπέρα. Έχω παρόμιο θέμα με το post #363. Έχει αλλάξει κάτι? Κεραμοσκεπή σε εσοχή β' ορόφου (σε οικόπεδο αρκετά επικλινές με Ο.Γ.=Ρ.Γ.) με τα φέροντα στοιχεία στο όριο του εξώστη και την επικάλυψη κεραμιδιού με το λούκι να τον ξεπερνά, ρυθμίζεται? Ο εξώστης στην άδεια απέχει 1 μ. από πλαϊνό όριο, κατασκευάστηκε μικρότερος (1.20) , αλλά η επικάλυψη της κεραμοσκεπής φτάνει μέχρι το όριο - τί πρωτότυπο. Λόγω της έντονης κλίσης, τμήμα έχει και υπέρβαση ιδεατού στερεού, που δεν μπορώ φυσικά να υπολογίσω στον αναλυτικό. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το πρόστιμο από πολεοδομία. Να προχωρήσω ή ... να το αφήσω?
 
nik, on 02 Oct 2014 - 18:02, said:snapback.png

Ναι, έχοντας δύο Φ.Κ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 4, μπορούν να ομαδοποιηθούν οι αυθαιρεσίες της κατηγ.3 με τις αυθαιρεσίες αναλυτικού σε ένα φ.κ. και περιγράφεις στην τεχν. έκθεση.  Όμως, έτσι χάνεις την οριστική εξαίρεση που σου δίνει μόνο η κατηγ. 3.
Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Το bbq σε εξολοκλήρου αυθαίρετο, χωρίς ΟΑ, σε μη άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός σχεδίου, μπορεί πάλι να ενταχθεί στην κατ. 3, και να πάρει οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση; Επίσης αυτό ισχύει και για τσιμεντόστρωση και πλακόστρωση αυλής (στο ίδιο αυθαίρετο)

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.