Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τι ισχύει σήμερα για κοπή δέντρου


OLINAPAL

Recommended Posts

Καλησπέρα. έχω εκδόσει μία άδεια οικοδομής το Φεβρουάριο του 2013 με Γοκ. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να ξεκινήσει την οικοδομή. Ακριβώς στο όριο του οικοπέδου όπου θα χτιστεί και η οικοδομή σε επαφή με αυτό, υπάρχουν κάποιες ελιές. Τα δέντρα ανήκουν στο γείτονα, όμως οι ρίζες τους θα προκαλέσουν ζημιά με τον καιρό στα θεμέλια. 

 

Μη σε ανησυχεί το ριζικό σύστημα των ελαιόδεντρων. Είναι επιφανειακό και δεν θα σου προκαλέσει ζημιά στα θεμέλια. Γι αυτό και στους ελαιώνες, για να μην προκληθεί ζημιά στο ριζικό σύστημα των δέντρων,  χρησιμοποιείται καταστροφέας και όχι φρέζα, έτσι ώστε  να αντιμετωπιστούν μηχανικά τα αγριοχόρτα. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με συγχωρείτε δεν έκανα σωστά μία διατύπωση. Τα δέντρα ανήκουν στο γείτονα αλλά έτσι όπως έχουν μεγαλώσει ο μισός κορμός και τα μισά κλαδιά είναι στο δικό μας οικόπεδο

Link to comment
Share on other sites

'Οτι είναι εντός της ιδ/σίας σου μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις. Καλό είναι να ενημερώσεις πρώτα τον γείτονα βέβαια. Σε περίπτωση διαφωνίας το ξύρισμα του δεντρου μπορεί να γίνει όχι μόνο κάθετα άλλα και οριζόντια. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν δεχτεί με το καλό υπάρχει διαδικασία μέσω δικαστηρίου. Ετοιμάζεις τεχνική έκθεση την οποία επισυνάπτει ο δικηγόρος στην αίτησή του. Προβλέπεται και αποζημίωση για το κόψιμο του δέντρου. Το πόσο γρήγορη είναι η διαδικασία εξαρτάται από το πόσες υποθέσεις υπάρχουν. Είναι σχετικά σύντομη διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα. Εφόσον έχω οικοδομική άδεια (εντός σχεδίου) και θέλω να ξεκινήσω εκσκαφή πρέπει να ζητήσω άδεια μικρής κλίμακας για κοπή δέντρων στο περίγραμμα της εκσκαφής; Δεν είχε ζητηθεί η κοπή κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλιώς αναθεώρηση...?! Τι δέντρα μιλάμε ? Πεύκα ή μικρά κηπευτικά ? Αυτά τα κόβεις και δεν μιλάς σε κανέναν...

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.