Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα 7 μεταπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση


Engineer

Recommended Posts

Στις μέρες μας που οι περισσότεροι νέοι αγωνιούν για το μέλλον τους και για την επαγγελματική τους καριέρα, πασχίζουν να βρουν ένα «δυνατό» μεταπτυχιακό για να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα.

 

Η επιλογή ενός μεταπτυχιακού είναι ένα μεγάλο άγχος για τους νέους, καθώς θα πρέπει να σκεφτούν που «κινείται» η αγορά και που θα υπάρχει ζήτηση τα επόμενα χρόνια!

 

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα παλιά «βαριά χαρτιά» της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι κορεσμένα και πλέον υπάρχουν μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν υψηλή εξειδίκευση.

 

ΔΕΙΤΕ τα 7 μεταπτυχιακά με την μεγαλύτερη ζήτηση:

 

Τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικά και πληροφορική: Οι σημαντικές εξελίξεις στα συστήματα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, έχουν μετατραπεί σε «χρυσή ευκαιρία» για τους νέους εργαζόμενους που εξειδικεύονται στους συγκεκριμένους τομείς, λόγω της υψηλής ζήτησης που υπάρχει στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ιδιαίτερα με την επέλαση του Διαδικτύου. Διδάσκονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Διοίκηση Επιχειρήσεων: Σε εταιρείες συμβούλων, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, πολυεθνικές καθώς και βιομηχανίες, ζητούν όλο και περισσότερους εξειδικευμένους εργαζόμενους με μεταπτυχιακά κυρίως στη διοίκηση επιχειρήσεων, κυρίως λόγω των νέων καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί στον τρόπο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα. Διδάσκεται στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Οικονομικές επιστήμες: Λόγω των σαρωτικών αλλαγών που έχει φέρει η οικονομική κρίση στον τομέα των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, οι οικονομικές επιστήμες θεωρούνται περιζήτητες, κυρίως όσον αφορά την οργάνωση και την λειτουργία των λογιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Διδάσκεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Οργανωτική Ψυχολογία: Η Οργανωτική Συμπεριφορά και Ψυχολογία που μελετά την συμπεριφορά και τις γνωστικές και συναισθηματικές διεργασίες των ατόμων σε σχέση με το εργασιακό τους περιβάλλον, θεωρείται από τα πιο «βαριά χαρτιά» των μεταπτυχιακών σπουδών, λόγω της σημαντικότητας που έχει το ανθρώπινο δυναμικό για την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Διδάσκεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

Πολιτικοί Μηχανικοί νέων υλικών και τεχνολογιών: Ένας σημαντικός για κάθε επιχείρηση κλάδος, καθώς προσφέρει γνώση και έρευνα σχετικά με τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο του σχεδιασμού και των ειδικών τεχνολογιών. Σε συνδυασμό με τις καινοτόμες ιδέες που επικρατούν πλέον στην αγορά, αποτελεί ένα ακόμη «πασπαρτού» για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση. Διδάσκεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου: Το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα ασχολείται με την ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στην περιοχή των Συστημάτων Κατασκευών Παραγωγής, με ιδιαίτερη έμφαση στην εισαγωγή αυτοματισμών και της υποστήριξης όλων των σχετικών διαδικασιών με ηλεκτρονικού υπολογιστές. Διδάσκεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

Αγροχημεία και Βιολογικές καλλιέργειες: Η «επιστροφή στη φύση» που έχουν αρχίσει χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι εγκατέλειψαν τα μεγάλα αστικά κέντρα για τις καλλιέργειες τους, ενισχύεται με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, καθώς δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, εμπειρία και τεχνογνωσία για την υιοθέτηση βέλτιστων λύσεων και εφαρμογών στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος. Διδάσκεται στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Πηγή: http://www.star.gr/P...isi_stin_ellada

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι παπαριες εχουν και τα ορια τους.

 

 

 

Πολιτικοί Μηχανικοί νέων υλικών και τεχνολογιών

 

 

:D Βλεπετε η τρομερη οικοδομικη δραστηριοτητα εχει φτασει στα ορια τους τα υπαρχοντα δομικα υλικα και εχουνε αναγκη για νεα...

  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λογικά είναι ευρωπαϊκή έρευνα. Αλλά σκέψου και οτί εαν υπάρχει αυτό το υλικό που με 5000 ευρώ χτίζεις 40-50 τ.μ., then why not?

Link to comment
Share on other sites

Το μηχανηλίκι έχει πεθάνει...ξεχάστε το. Οτιδήποτε μεταπτυχιακό πάνω σε ένα νεκρό τομέα είναι πεταμένα λεφτά.....

Δεν πρόκειται να φτιάξουν τα πράγματα στον κλάδο ούτε σε 20 χρόνια. Τα πάντα σήμερα στηρίζονται στα οικονομικά, στην πληροφορική, στη διαφήμηση. Εκεί ναι, να επενδύσεις. Οχι μόνο σε μεταπτυχιακό, αλλά και σε βασικό τίτλο σπουδών.

  • Upvote 7
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λογικά είναι ευρωπαϊκή έρευνα. Αλλά σκέψου και οτί εαν υπάρχει αυτό το υλικό που με 5000 ευρώ χτίζεις 40-50 τ.μ., then why not?

 

Απ`οσο ξερω πουθενα στην Ευρωπη δεν υπαρχει οικοδομικος οργασμος. Επισης πολυ χλωμο στα πλαισια ενος μεταπτυχιακου

και μιας 6μηνης διπλωματικης εργασιας κανεις να ανακαλυψει κατι τοσο σημαντικο.

 

 

Το μηχανηλίκι έχει πεθάνει...ξεχάστε το. Οτιδήποτε μεταπτυχιακό πάνω σε ένα νεκρό τομέα είναι πεταμένα λεφτά.....

 

 

 

Οι μονοι τομεις οπου οι περεταιτω σπουδες και κυριως η ερευνα πανω στο μηχανηληκι εχουν λαμπρο μελλον

ειναι οι μη καταστροφικοι ελεγχοι, νανοτεχνολογια, βιουλικα, πληροφορικη.

Edited by MScEng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα μεταπτυχιακά έχουν λογική. Τα πανεπιστήμια ετοιμάζουν οικονομικούς μετανάστες και καλά κάνουν διότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των ημερών.

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάτε θα είμαι δίπλα σας σε κάθε οικονομική δυσκολία που θα έχω.  :shock:

Δουλειές υπάρχουν, αν εσεις τώρα θέλετε να σας πληρώνουν, αυτό είναι άλλο θέμα. :shock:

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα προτιμουσα αρθρο με τον εξης τιτλο:
 

Τα 7 προπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση

 

Οτιδηποτε παταει στην επιστημη του μηχανικου, δεν εχει μελλον στην ελλαδα της τρεχουσας 10ετιας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχεις άδικο.....Ολες αυτές δουλειές είναι και θα πήγαινα άνετα σε πολλές εξ'αυτών. Πάντως άνεργος σαν μηχανικός δεν θα είσαι....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.