Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η θέση μας απένατι στο ελεύθερο λογισμικό


gssofos

Recommended Posts

Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου για τη θεώρηση κάποιων ανθρώπων απέναντι στη προσφορά των δημιουργών ελεύθερου λογισμικού.

 

Έχω συντάξει εφαρμογή που επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Google Earth και AutoCad. H εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και υπάρχει στο site. Αρκετές φορές έχω επικοινωνήσει με χρήστες για απορίες και προσπαθώ να τους εξυπηρετήσω. Στις 2/11/2008 έλαβα ένα μήνυμα για βοήθεια

 

User: Steve2101

"Μπράβο φίλε,όμως κατι δεν παίζει καλά,στο import δεν αναγνωριζει κανένα kml,τι μπορεί να κάνω λάθος?"

 

 

Δεν ήμουν σε θέση να απαντήσω άμεσα και στις 5/11/2008 πήρα το μήνυμα

 

 

User: Steve2101

"Ο φίλος εξαφανίστηκε ,ρε παιδιά δεν ανεβάζουμε πρόγραμμα και εξαφανιζόμαστε ,κανονικά έπρεπε να δίνουμε οδηγίες , να λύνουμε απορείες, αυτοί είναι οι τυπικοί γενικοί κανόνες forum.Εκτος αν το πρόγραμμα αγοράστηκε .Οι mods τι κάνουν ?"

 

Για μένα δεν έχει νόημα να δικαιολοηθώ που δεν απάντησα άμεσα, αλλά για την ιστορία μεσα στο διήμερο είχα γενέθλια.

 

 

Η λογική του ελεύθερου λογισμικού είναι η εξυπηρέτηση της κοινότητας του web (των μηχανικών στη συγκεκριμένη περίπτωση). H προσπάθεια μου, και κάθε μηχανικού αυτής της λογικής, θα έπρεπε να χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης, καθώς προσφέρουμε εργαλεία χωρίς χρέωση που σε πολλές περιπτώσεις αποφέρουν κέρδος στους χρήστες. Αντ' αυτού, συμπεριφορές σαν και του χρήστη steve2101, που απαξιώνουν τη προσφορά μας, οδηγούν σε εκμετάλλευση με διαφορετικό τρόπο και αποθαρρύνουν τον ιδεαλισμό που κρύβεται πίσω από το ελεύθερο λογισμικό.

 

Ακόμα όταν μία εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, και δεν έχει χρεωθεί, δεν υπάρχει η δέσμευση άμεσης απάντησης, αν και πάντα προσπαθώ να απαντήσω σύντομα. Μια τέτοια υπηρεσία άλλωστε, θα χρεωνόταν το δίχως άλλο. Έτσι λοιπόν βρίσκω αν μη τι άλλο παράλογα και αυθάδη τα σχόλια του χρήστη, καθώς έχει την απαίτηση από κάποιον που προσφέρει τον κόπο και τις γνώσεις του αφιλοκερδώς να είναι επί ποδός.

Η διάθεση για βοήθεια από μέρους μου φαίνεται από το ότι υπάρχει και το προσωπικό μου τηλέφωνο στην εφαρμογή. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και έχω λύσει απορίες τους.

 

Παρόλα αυτά θα απαντήσω στην απορία του συνάδελφου μηχανικού λέγοντας ότι η εφαρμογή απευθύνεται σε εξειδικευμένο target group. Κατά 90% το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έκανες zoom extends για να εστιάσεις στην περιοχή ενδιαφέροντως. Σε περίπτωση μη επίλυσης επικοινώνησε μαζί μου αγαπητέ steve2101 και θα σου προσφέρω τις υπηρεσίες μου με χρέωση αυτή τη φορά ώστε να τις εκτιμήσεις.

Κρίμα πάντως γιατί θεωρώ ότι ο χώρος μας χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.

 

Σοφός Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

gssofos ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις και τα λογια του, και οσοι διαθετουν λιγο μυαλο διαβαζουν και βγαζουν τα συμπερασματα τους...

 

Τετοια περιστατικα δεν πρεπει να αποθαρρυνουν οποιον θελει να προσφερει στην κοινοτητα. Ειναι στο παιχνιδι και αυτα.

Κατα τα αλλα μπραβο για το προγραμμα και καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη,

Έτσι είναι η κοινωνία, κάθε κοινωνία, συνεπώς και η διαδικτυακή κοινωνία του forum μας. Πάντα θα υπάρχουν οι 98 που θα εκτιμούν αυτό που κάνεις και θα σε ευγνωμονούν για την αφιλοκερδή προσφορά σου, αλλά θα υπάρχουν και οι 2 που θα τους χαρακτήριζα τουλάχιστον αχάριστους.

Γι αυτό και η υπάρχει η παροιμία, "του χαρίζανε γάιδαρο κι αυτός τον κοίταζε στα δόντια"!

Κουράγιο φίλε μου, μην σε αποθαρρύνουν κάτι τέτοια και... keep walking johnny.

 

Οι mods τι κάνουν; Απαράδεκτοι είναι. :lol:

Link to comment
Share on other sites

gssofos όπως τα λέει ο Χάρης. Και αυτο το 2% είναι αυτό που δημιουργεί τις εντυπώσεις. gssofos ευχαριστούμε που μοιράζεσαι το πρόγραμμα μαζί μας.

Link to comment
Share on other sites

Steve2101 :

Ο φίλος εξαφανίστηκε ,ρε παιδιά δεν ανεβάζουμε πρόγραμμα και εξαφανιζόμαστε ,κανονικά έπρεπε να δίνουμε οδηγίες , να λύνουμε απορείες, αυτοί είναι οι τυπικοί γενικοί κανόνες forum.

Ίσως ο Steve να βιάστηκε λιγάκι . Ίσως να ήταν λιγάκι παραπάνω αυθόρμητος . Ας ελπίσουμε να μας πει και ο ίδιος τη γνώμη του . Αλλιώς ...

Πάντως gssofos , μην πτοήσε . Αφού υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν το έργο σου , μπορείς να είσαι αισιόδοξος .

Link to comment
Share on other sites

Θέλω προσωπικά να σε ευχαριστήσω το πρόγραμμα σου kml 1,2 με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ .Συγχαρητήρια από εμένα εκτιμώ αφάνταστα αυτό που μας έδωσες και που για μένα είναι παρά πολύ χρήσιμο .

Link to comment
Share on other sites

Πάντα κάποιος θα θέλει να σε κάνει να τα παρατήσεις! Μην πτοήσε όμως! Βλέπεις πολύ συνάδελφοι καταλαβαίνουν την αξία του εγχειρήματος σου κ ακόμα κ εγώ που δεν χρησιμοποιώ το πρόγραμμα ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο κόπος που κατέβαλες, ιδιαίτερα όταν δε ζητάς αντάλλαγμα.

Link to comment
Share on other sites

gssofos απλά μην ασχολείσαι. Πάντα υπάρχουν αυτοί που θεωρούν πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Τους λυπάμαι κατά βάθος, γιατί κάποια μέρα θα προσγειωθούν απότομα.

Και από εμένα λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια, που έφτιαξες κάτι και το μοιράστηκες με τους πάντες και έχεις και την διάθεση να θυσιάσεις τον χρόνο σου γι αυτό. Παράδειγμα προς μίμηση! Ευχαριστώ και εύχομαι να μπορέσω να στο ανταποδώσω κάποτε. Στην διάθεσή σου για οτιδήποτε!

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη αν και δεν χρησιμοποιώ το λογισμικό σου, σε ευχαριστώ που διαθέτεις ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο. Αυτός είναι ένας από τους 501 που έχεις βοηθήσει πάρα πολύ. Μην πτοείσαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.