Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλιοθερμία στη Θεσσαλονίκη, δοκίμασε κανείς;


debianuser

Recommended Posts

Από πολύ παλιά αναρωτιόμουν (πριν το Πολυτεχνείο) γιατί δεν χρησιμοποιούν "τον ηλιακό" και για την θέρμανση;

Δεν ξέρω αν ο όρος ηλιοθερμία που χρησιμοποίησα στον τίτλο είναι ο σωστός ή αν θα έπρεπε να μιλάμε για "θέρμανση με την βοήθεια του ήλιου" ή "ενεργειακός ηλιακός". Οπως και να ειναι η ονομασία εννοώ την θέρμανση του νερού που κυκλοφορεί στα σώματα (καλοριφέρ) από τον ήλιο.

Αυτό τα τελευταία χρόνια άρχισε να περπατάει, εννοώ βασικά το προσφέρουν κάποιες εταιρείες! Ωστόσο δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον που να το έβαλε, ώστε να μπορεί να μου πει την γνώμη του. Γι'αυτό απευθύνομαι εδώ!

Σίγουρα κάτι τέτοιο θα ηταν περισσότερο αποδοτικό στο νότιο μέρος της χώρας απ´οτι στο βόρειο. Εμένα με ενδιαφέρει συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη!

 

Επίσης αναρωτιέμαι, επειδή προφανώς κάτι τέτοιο ειναι μόνο βοηθητικό στο συμβατικό καύσιμο ( πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κλπ. ), πώς διασφαλίζει κανείς, πως κατα τις περιόδους μεγάλης έλλειψης ηλιοφάνιας, δεν θερμαίνεις με το συμβατικό καύσιμο το κύκλωμα του συστήματος ηλιοθερμίας, μια που αυτά (δηλ. τα δύο κυκλωματα ) ειναι σε θερμική επικοινωνία! ???

Link to comment
Share on other sites

Απο τα λιγα που ξερω η κυκλοφορια γινεται με κυκλοφορητες ή δε προστασια απο θερμικη επικοινωνια με ανεπιστροφες και ηλεκτροβανες.

Η φιλοσοφια του συστηματος ειναι η θερμανση μεγαλων buffer κατα την διαρκεια της ηλιοφανειας και εκμεταλευση του καθολη την διαρκεια της ημερας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.