Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξοικονομώ - Κατανομή μόνωσης ταράτσας σε διαμερίσματα


gpasxali

Recommended Posts

Γεια σας,

ειμαι ενεργειακός επιθεωρητής και θα θελα τη βοήθειά σας στο εξής θέμα:

 

Εχω 2οροφο κτιριο που αποτελείται απο 1 διαμέρισμα 100τμ στο Ισόγειο και ανήκει στον Ιδιοκτήτη Α και 3 διαμερίσματα περιπου 33τμ το ένα στο Α' ορόφο που ανήκουν στον ιδιοκτήτη Β. Οι δυο ιδιοκτήτες θελουν να μπουν στο εξοικονομώ, έχουν παρει προέγκριση και για τα 4 διαμερίσματα. Ο ιδιοκτητης Α είναι στο 35% επιδότηση και ο Β στο 70% επιδότηση.

1. Η μόνωση ταράτσας είναι κοινόχρηστη δαπάνη? Γιατι ο ιδιοκτητης Α του διαμερ. Ισογείου δεν αναβαθμίζεται ενεργαιακά από τυχόν μόνωση της ταράτσας.. Οπότε δεν τον ενδιαφέρει να συμμετέχει χρηματικά για τη συγκεκριμένη εργασία.

2. Πρεπει να κάνω ενα συνολικό ενεργ. πιστοποιτητικο για όλο το κτίριο? Αν ναι, στο excel που συμπληρώνουμε με την κατανομή των δαπανων, μπορούμε να μοιράσουμε τα τμ της ταράτσας στα 3 διαμερίσματα του Α' ορόφου (που ενδιαφέρονται) και να μην το βάλλουμε στις κοινοχρηστες δαπάνες? Μπορεί στο συγκεκριμένο excel να μην υπάρχουν καθόλου κοινόχρηστες δαπάνες?

3. Αν κανει ξεχωριστό ενεργ. πιστοπ ο ιδιοκτητης του Ισογείου, μπορεί ο ιδιοκτητης των διαμερισμάτων του Α΄ορόφου να κάνει ενεργ. πιστοπ. μόνο για το ένα διαμέρισμα και να βάλει σαν επιλέξιμη δαπάνη μόνωση για ολόκληρη την ταράτσα? (π΄χ με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτητη Ισογείου ότι συμφωνεί?).

 

Ευχαριστώ!!

 

Παρακαλώ αναφέρετε την ειδικότητά σας στο profil σας σύμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής.

Πριν αναρτήσετε ένα θέμα, βεβαιωθείται ότι δεν υπάρχει κάποιο υφιστάμενο που να καλύπτει την ερώτησή σας.

 

Ευχαριστώ, hkamp

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.