Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός αμοιβής αποτύπωσης


Recommended Posts

Έχω την εξής περίπτωση:

 

Νομιμοποίηση αντικατάστασης στέγης, ημιυπαίθριου χώρου και λεβητοστασίου.

 

Πως θα γίνει ο υπολογισμός αμοιβών για αποτύπωση αρχιτεκτονικών και στατικών για τις παραπάνω εργασίες;

Link to comment
Share on other sites

Οι αμοιβές αποτύπωσης δεν είναι ποσοστά επί των αμοιβών αρχιτεκτονικών και στατικών;

Αν είναι έτσι το πρόβλημα ανάγεται στον προσδιορισμό των αμοιβών αρχιτεκτονικών-στατικών σαν να έκανε το κτήριο απ' την αρχή (νέο).

Link to comment
Share on other sites

Για αποτύπωση αρχιτεκτονικών και στατικών γνωρίζω ότι επιλέγουμε στο Είδος Έργου: Υπάρχον Κτίριο.

 

Από Δεδομένα --> Συμβατικός Προϋπολογισμός ως τι θα περάσω τους χώρους που χρειάζομαι; Οι ημιυπαίθριοι εντάξει, τα υπόλοιπα;

 

Χάρη εσύ μου προτίνεις να επιλέξω Είδος Έργου: Νέα Οικοδομή να προσθέσω αναλυτικά τους χώρους μου και κατόπιν να υπολογίσω αμοιβές για αποτύπωση με συντελεστή 26,25% για αρχιτεκτονικά και συντελεστή 18,75% για στατικά. Αν γίνεται και δίνει σωστό αποτέλεσμα να το κάνω έτσι!

Link to comment
Share on other sites

Έτσι θα το έκανα χωρίς να είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό.

Θα έβγαζα έναν προϋπολογισμό βάσει των τετραγωνικών που έχεις.

Μ' αυτόν το προϋπολογισμό θα υπολόγιζα τις αμοιβές και τις εισφορές.

Για αποτύπωση αρχιτεκτονικών η αμοιβή είναι το 75% της προμελέτης που αντιστοιχεί στο κτήριο θεωρούμενου ως νέο. (0,35*0,75=0,2625 ή 26,25%).

Για αποτύπωση αρχιτεκτονικών η αμοιβή είναι το 75% της προμελέτης που αντιστοιχεί στο κτήριο θεωρούμενου ως νέο. (0,25*0,75=0,2625 ή 18,75%).

(βλ. Εγκύκλιο 8/90 κεφάλαιο 2, άρθρο 83§2 ΠΔ696/74, άρθρο 88§2 ΠΔ696/74).

 

Το λεβητοστάσιο αν δεν μετρά στη δόμηση πέρασε το σαν υπόγειο. Αλλιώς σαν κατοικία.

Η αντικατάσταση στέγης ως αντικατάσταση στέγης. ΕΤΑ*τετραγωνικά*0,30 αν από κάτω έχεις κατοικία >40τμ & <150τμ.

 

Το πρόβλημα είναι ότι η αμοιβή για αντικατάσταση(προσθήκη) στέγης έχει προσαύξηση κατά 30%. Εδώ δεν ξέρω να σου πω τι γίνεται με τις αμοιβές αποτύπωσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Υπολογίζεις αμοιβή αποτύπωσης αρχιτεκτονικών όπως προτείνει ο Χάρης (#4: η αμοιβή είναι το 75% της προμελέτης που αντιστοιχεί στο κτήριο θεωρούμενου ως νέο. (0,35*0,75=0,2625 ή 26,25%)). Το περίεργο είναι ότι αυτό ισχύει για ΜΗ διατηρητέα κτίρια. Για τα διατηρητέα που είναι και πολύ πιο δύσκολα, κουβέντα! Προσωπικά ακολουθώ τον παραπάνω τρόπο βάζοντας κατηγορία αρχιτεκτονικών v (5).

Link to comment
Share on other sites

Έχει κανείς ιδέα να με πληροφορήσει πόσα να ζητήσω για πλήρη αποτύπωση (κατόψεις, όψεις και τομές) κατοικίας γύρω στα 100τ.μ.;

Δεν έχω ιδέα πραγματικά.....

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή κοίτα τι ελάχιστη αμοιβή βγάζει το πρόγραμμα του ΤΕΕ εάν δεν έχεις κάποιο άλλο. Και μετά κρίνε ανάλογα τη δυσκολία και το πόσο θες τον πελάτη εάν θα πας πάνω ή κάτω...

Υπολόγισε πόση ώρα θα χρειαστείς και σκέψου πόσο χρεώνεις την ώρα σου και επιτόπου και στο γραφείο σου. Εσύ ξέρεις πόσο γρήγορος/η είσαι, πόσο ικανός και τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς. Κοστολογείσαι τον εαυτό σου!

Είναι πάντα δύσκολο στις πρώτες δουλείες να ορίσεις αμοιβή. Οπότε κράτα ένα αρχείο με τις ώρες που σπαταλάς (και ότι άλλο, βενζίνες, εκτυπώσεις, αγγαρείες) θα σου φανεί πολύ χρήσιμο την επόμενη φορά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η ελάχιστη αμοιβή είναι 1000 για αποτύπωση. Αλλά μακάρι να ήταν μόνο αυτό....στην περίπτωσή μου

(αποτύπωση και μελέτη αρχιτεκτονικών για προσθήκη σε υπάρχον) ο πελάτης έδωσε σε άλλον αρχιτέκτονα τα σχέδια τα οποία αφελώς άφησα να διαρρεύσουν, στηριζόμενη στην προοπτική ότι θα το έφτανα εως την πόρτα της πολεοδομίας.... Όλα αυτά βέβαια πίσω από την πλάτη μου και χωρίς να έχω πάρει και χρήματα. Και τώρα καλούμαι να περισώσω ό,τι μπορώ, με την έννοια του να πληρωθώ αυτά που δικαιούμαι.... Όσον αφορά στα υπόλοιπα....για την περίπτωσή μου ισχύει "το πάθημα...μάθημα" που λένε, μιας και ούτε ώρες έχω κρατήσει ούτε και τα άλλα που αναφέρεις....Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πρόβλημα... Πάτα πόδι! Ζήτα να πληρωθείς και τη δουλειά σου την επιπλέον. Για να καταλήξεις κάπου στη μέση.... Ρίξε και ένα λογύδριο περί πνευματικής ιδιοκτησίας! Έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου!

Απαράδεκτο...

Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.