Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προέγκατάσταση ψυκτικων σωληνώσεων


harristheo

Recommended Posts

Ckiriako

Δεν αντιλεγω..

Απλα καμία φορά επειδή αυτή η τιμη κυκλοφορούσε και στις καλές εποχές προ 5ετιας .....

Θεωρω οτι πολλοί το "εκμεταλλεύονται" σαν πάτημα και δίνουν την ίδια προσφορα και σήμερα...

 

Δεν θέλω να υποτίμησω κυριολεκτικά και μεταφορικα κανενός τη δουλεια ...

 

Εξακολουθώ να νομίζω οτι ειναι πολλα (οχι για τα σημερινά δεδομένα αλλα και για παλιότερα δεδομένα....)

Link to comment
Share on other sites

Μου ζητηθηκε η αποψη μου πριν λιγο καιρο για διαφωνια μεταξυ ενος ιδιοκτητη σπιτιου, και ενος υδραυλικου που εφτιαξε ολα τα θερμουδραυλικα. 110τ.μ. επι pilotis (αν το γραφω σωστα) σπιτι. 2 μπανια, 1 κουζινα, 10 σωματα καλοριφερ, λεβητοστασιο, αποχετευσεις κτλ

Δεν εγινε συμφωνια χρηματικη, ο υδραυλικος με την περατωση ζητησε 13 χιλιαρικα κοπο και υλικα εκ των οποιων 4 χιλιαρικα υλικα. Υλικα= σωληνωσεις+εξαρτηματα τους, σωληνες αποχετευσης, πινακακια, βανες, αντλια ομβριων, κυκλοφορητες, δ.δ., τα παντα δηλαδη εκτος απο καυστηρα-μποιλερ-σωματα.

Με ψαξιμο ειδα οτι τα υλικα τα βρισκεις απο 2500-3000 μαξ, και για τα εργατικα θεωρησα μεροκαματο 200 ευρω, και υπολογισα ποση δουλεια βγαζει ενας υδραυλικος μονος του καθε μερα, ή καλυτερα ποσο χρονο χρειαζοταν καθε εργασια που εκανε.

Στερεωση 5μ καπνοδοχου, προσωπικα εγω μονος μου δεν θα κανω πανω απο 4 ωρες (αρκετες δουλειες του σπιτιου τις κανω μονος μου ή μαζι με τον πατερα μου)

Αυτος που ειναι οργανωμενος με τα εργαλεια του θα κανει πανω απο 3ωρο? 150 που ηθελε ειναι πολλα.

Κοψιμο χαλκοσωληνας στο λεβητοστασιο, χαλκινο ταφ, κομματακι χαλκοσωληνα, μουφα, κολλημα με σκληρη κολληση, και βιδωμα μια βρυση, θα κανεις μιση ωρα? Τι 60 και 80 ευρω?

30 μετρα υδροροες 5*6, 400 ευρω εργατικα? Θα ψειριζει τη μαιμου? Μια μερα δουλεια ειναι...

Εβγαλα το κοστουμι σε τεχνικη εκθεση, με λογικες τιμες που χρεωνει συνηθως η πιατσα, και πηγαν στο δικαστηριο τους.

 

Για το δικο σου? Αν  αυτοι λεγοντας σου 6 μερες εννοουν οτι θελουν 6 πρωινα για να βγαλουν τη δουλεια μαζι με ενα βοηθο χωρις να κωλοβαρανε,  υπολογισε ενα 180αρι τον μαστορα και ενα 80αρι τον βοηθο, χορταστικα μεροκαμματα. Συνολο 1560 και τα υλικα δικα σου. Τι αλλο να σου πω, αν ημουν κατω να ερχομουν μαζι με καποιον συναδελφο που πιανουν τα χερια του, και να σου διναμε προσφορα 2000 ολα μεσα :smile:

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

απο δικη μου εμπειρια για ενα διαμερισμα μονο ( το δικο μου)

τα ψυκτικα τα εβρισκα απο 17 μεχρι 24 ευρω το μετρο στις διαστασεις που αναφερεις.

τα υδραυλικα που λες παραπανω , 9000 εργασια , επειδη μονο απο την περιγραφη ειμαι σιγουρος οτι αποκλειεται να εκανε περισσοτερα απο αυτα που εκανα στο δικο μου διαμερισμα οποτε για να μην τα βρω υπερβολικα πρεπει ο υδραυλικος να ειναι μεγιστος καλλιτεχνης. να σκεφτεις με λιγοτερα ο "δικος μου" εκτος απο το οτι ερχοταν απο κορινθο χολαργο , εκανε και τις κατεδαφισεις. το προβλημα ηταν στην συμφωνια προφανως και για να μην γινει συμφωνια σημαινει οτι δεν μπορουσε ο ιδιοκτητης να προδιαγραψει το εργο (ποιος αραγε μπορει να το κανει αυτο? χμμμ κυκλοφορουν αναμεσα μας νομιζω!)

 

τα ψυκτικα (δηλαδη προεγκατασταση ) τα θεωρω αρκετα ευκολη δουλεια που ενδεχομενως δεν χρειαζεται κανα να εισαι υδραυλικος η ψυκτικος (αλλο το να εκτονωσεις οπως πρεπει τςι απολειξεις και να τις κουμπωσεις στο μηχανημα να κανεις τις δοκιμες κλπ κλπ και αλλο να σκαψεις σοβαδες για να περασεις δυο χαλκοσωληνες μονωμενες , ενα καλωδιο και μια αποχετευση) , απλα θελει καποιο χρονο για να μην κανεις μεγαλες ζημιες. νομιζω οτι 20-22+φπα ειναι καλη τιμη και για τον μαστορα και για τον εργοδοτη και δικαιολογει εργασιες τουλαχιστον μεσου επιπεδου.

 

επισης μια ιδεα προτροπη.

για τις αποχετευσεις ειδικα για αυτες που δεν θα ειναι προσβασιμες μετα την εγκατασταση θα προτεινα πολυστρωματικη. ειναι λιγο overkill αλλα οι κλασσικες αποχετευσεις ειναι τοσο λεπτες που ενδεχεται ακομα και στο σοβατισμα να φανε μια με το μυστρι και να σκιστουνε (το χω δει , γινεται!) ασε που ακομα και αν φραξουν απο σκονη και νερο μετα απο καποια χρονια μπορουν να ξεφραξουν με μηχανικο τροπο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβα. αυτα που εγραψα εγω ποσα εργατικα θεωρεις λογικα? κανενα 5χιλιαρο μαξ? Ζεστα κρυα νερα, 2 μπανια κουζινα, στησιμο το λεβητοστασιο, στρωσιμο σωληνων θερμανσης (σωμα και κλαδος) 10 σωματα, αποχετευση...

Ναι, ποιος μπορει να προδιαγραψει το εργο αραγε? χμμμμ... κοιτα να δεις. Νομιζα οτι σκοπος μας ηταν να ειμαστε γραφιαδες και διεκπεραιωτες ανουσιων μελετων....

 

Οσο για τους ιδιοκτητες που λυπουνται τα λεφτα για μια μελετουλα εφαρμογης ή εστω για λιγες τεχνικες συμβουλες, τι να πεις. Τα σκανε μετα σε εξοδα δικης και δικηγορους.

Link to comment
Share on other sites

Οι προσφορές που έχω πάρει ειναι €26/τρ.μ για το ζεύγος 1/2" & 1/4" και €24/τρ.μ για το ζεύγος 3/4" &.1/4"

Σύνολο δηλαδη 40Χ26€ = €1040 και 110Χ24€. = €1680

Γενικότερο σύνολο €2720 πλέον του ΦΠΑ.

Τα νουμερα ειναι λαθος βασικα, τωρα το καταλαβα. Εχεις 40 + 110 μετρα ή 110 συνολο, 40+70?

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο

Τα νούμερα ειναι λάθος τα συνολικά ποσα σωστα όμως

40 τ.μ Χ 26€ = €1040

70 τ.μ Χ 24€ = €1680 και οχι 110 τ.μ γιατι,τότε θα ήταν ακόμα πιο,ακριβή εγκατάσταση...

 

Σύνολο €2720

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβα. αυτα που εγραψα εγω ποσα εργατικα θεωρεις λογικα? κανενα 5χιλιαρο μαξ? Ζεστα κρυα νερα, 2 μπανια κουζινα, στησιμο το λεβητοστασιο, στρωσιμο σωληνων θερμανσης (σωμα και κλαδος) 10 σωματα, αποχετευση...

Ναι, ποιος μπορει να προδιαγραψει το εργο αραγε? χμμμμ... κοιτα να δεις. Νομιζα οτι σκοπος μας ηταν να ειμαστε γραφιαδες και διεκπεραιωτες ανουσιων μελετων....

 

Οσο για τους ιδιοκτητες που λυπουνται τα λεφτα για μια μελετουλα εφαρμογης ή εστω για λιγες τεχνικες συμβουλες, τι να πεις. Τα σκανε μετα σε εξοδα δικης και δικηγορους.

να σε πω αμεσως

 

128τμ

αποξηλωσεις ολο το πατωμα (70τμ ξυλο τα υπολοιπα γεμισμα και πλακακι) συν γκρεμισμα 3 μεσοτοιχιων και ολα τα υλικα στον καδο.

7 ζεστες παροχες νερου (ξεχωριστα νιπτηραςΧ2, μπανιερα, νεροχυτης, πλυντηριαΧ2 , μπαλκονι) 13 παροχες κρυου απο συλλεκτη (πολυαιθυλενιο θερμανσης σε σπιραλ συν τσιμενταρισμα στο πατωμα)

8 σωματα ολα ξεχωριστα απο συλλεκτη (πολυαιθυλενιο θερμανσης σε σπιραλ συν τσιμενταρισμα στο πατωμα)

συνδεση με επιτοιχο εξωτερικα συν αναμονη για τον εναλλακτη α/θ εσωτερικα (στην περιπτωση που εβαζα split )

συνδεση εγκατασταση ηλιακου (διαμερισμα 2ου , ηλιακος στο δωμα του 6ου)περιπου 22μετρα

συνδεση νερου στο δωμα του 6ου περιπου 17μετρα αποσταση

αναμονη ταχυθερμαντηρα

ανακυκλοφορια ζνχ

εγκατασταση 4 εσωτερικων a/c με δυο εξωτερικες μοναδες (περιπου 16μετρα 1/2-1/4 συν 15μετρα 3/4-1/4)

κουμπωμα μοναδων εναρξη και δοκιμη

συνδεση επιτοιχου χωρις εναυση

 

απο τα παραπανω κερδος σε υλικα ειχε ουσιαστικα τα σωματα με τις θερμοστατικες και τα σωματα μου τα δωσε σε αρκετα καλη τιμη

 

μονο εργασια και λοιπα υλικα εκτος σωματων πηρε περιπου 8000

το 70% των εργασιων ηταν προδιαγεγραμενο και υπηρχε αρχικη γραπτη αναλυτικη προσφορα (με αναφορα σε κατα μετρο χρεωσεις για τυχων επιπλεον δουλειες) τα υπολοιπα τα βαλαμε στο δρομο (και πληρωθηκαν αναλογως φυσικα) πχ μετατροπη κοινοχρηστου δισωληνιου το οποιο τελικα ξηλωθηκε οταν συμφωνησανε ολοι να βαλουμε επιτοιχα.

 

το επιπεδο της εργασιας ηταν καλο και προσεγμενο (οχι κατι το εξεζητημενο αλλα χωρις κακοτεχνιες) και αν σκεφτεις οτι 2-3 φορες που τον εφερα να κανουμε κατι εξτρα ηρθε αμεσως δεν πρεπει να πληρωθηκε ασχημα. το συνεργειο ηταν 2 ατομων , αυτος και ο "βοηθος" σε εισαγωγικα γιατι ηταν εμπειρος μαστορας που βγηκε και στην συνταξη προσφατα και πληρωνοταν αναλογως.

 

για την ιστορια δεν ηταν ο φθηνοτερος απο τις 3 προσφορες αλλα επειδη τον ειχα δει να δουλευει και ηταν συνεννοησιμος επιλεκτηκε αυτος.

 

συνεπως τα 9000 εργασια που λες παραπανω μου φαινονται πολλα απο τη στιγμη ομως που δεν υπηρχε αρχικη εστω προσφορα πιστευω οτι απλα οτι οπου μπορουσε επιανε. ΕΚΤΟΣ αν τα 13000 ηταν ολα με φπα και αποδειξη σε ολο το ποσο κατι για το οποιο πολυ αμφιβαλλω οτι συνεβει.

Edited by pankrok
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.