Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαφή περλιτομπετόν με ασφαλτόπανο.


gavrilis

Recommended Posts

Έχω ξεκινήσει την κατασκευή μόνωσης σε βατό δώμα του οποίου η κατασκευή του Φ.Ο. είναι του ΄81 . Αφού επισκευαστούν οι όποιες βλάβες υπάρχουν και γίνει ομαλοποίηση της επιφάνειας θα τοποθετηθούν , με τη σειρά που τα αναφέρω , τα εξής υλικά: 1) Επάλλειψη με ασφαλτικό υλικό όλοκληρης της επιφάνειας . 2)Τοποθέτηση - κόλληση, με φλόγιστρο του ασφαλτόπανου με ψηφίδα . 3)Διάστρωση περλιτομπετού και διαμόρφωση των κατάλληλων κλίσεων. 4)Τοποθέτηση - κόλλημα πλακιδίων ( γρανιτοπλακάκι ολικής μάζας). Σε επικοινωνία με εταιρεία , προκειμένου να έχω τα κατάλληλα υλικά ,ο τεχνικός της σύμβουλος μου επισήμανε πως το ασφαλτόπανο με το περλιτομπετόν δεν πρέπει να κάνουν ένα σώμα αλλά να παρεμβληθεί μεταξύ τους άλλο υλικό ( πρότεινε χοντρό νάυλον )γιατί διαφορετικά υπάρχει, λέει ,ο κίνδυνος να ξεκολλήσουν τα πλακάκια . Επειδή δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία με τις μονώσεις θα ήθελα να ρωτήσω αν κατά τη γνώμα σας είναι σωστή η άποψή του; .

Link to comment
Share on other sites

Η λύση περιορίζει σοβαρά την διαπνοή από κάτω προς τα πάνω και ταυτόχρονα να πεις στον τεχνικό σύμβουλο ότι είναι άσχετος και βλάκας. Στο θέμα μόνωση ταράτσας τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση . Όταν άναφέρεστε σε σοβαρό περιορισμό της διαπνοής ενοείτε ότι αυτό θα συμβεί και χωρίς την τοποθέτηση του νάυλον ; . Επίσης η κόλληση των πλακιδίων ( γρανιτοπλακάκια ολικής μάζας ) απευθείας στο περλιτομπετόν , με τους κατάλληλους αρμούς ( χωρίς υπόστρωμα τσιμεντοκονίας με άμμο θαλάσσης ) είναι ενδεδειγμένη λύση ;

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα το ασφαλτόπανο θα κόψει την διαπνοή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.