Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή ΑΦΜ για όσους χρωστούν στο Δημόσιο (+ΤΣΜΕΔΕ)


sdim

Recommended Posts

Μόλις είδα αυτό, νομίζω μας αφορά όλους.

Όσους χρωστάνε επειδή θα χάσουν το ΑΦΜ και όσους δεν χρωστάνε επειδή θα πρέπει να προσέχουν με ποιους συνεργάζονται.

 

Καιρός ήταν να μπει μια τάξη. Ποια η γνώμη σας, θα αποδώσει αυτό το μέτρο;

 

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=531603

 

"Με μία κίνηση «ματ» η οποία ωστόσο δημιουργεί πολλά προβλήματα στην αγορά, ευελπιστεί το υπουργείο Οικονομικών να βάλει «φρένο» στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
 
Οφειλέτες που δεν θα ρυθμίζουν τα χρέη τους προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα «χάνουν» όχι μόνο τη δυνατότητα να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα αλλά ακόμη και τον ίδιο τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου. Δηλαδή την «ταυτότητά» τους για να πραγματοποιούν οποιαδήποτε συναλλαγή.
 
Το μέτρο αυτό έρχεται κατ΄εντολήν της Τρόικας, ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από την αγορά καθώς μπορεί να οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Ειδικότερα, το σχέδιο που επεξεργάζονται στην Καραγεώργη Σερβίας κάνει λόγο για την άμεση απενεργοποίηση του ΑΦΜ των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές, μπλοκάροντας έτσι όλες τις συναλλαγές και κάθε οικονομική δραστηριότητα τους.
 
Αυτό θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες ή με χώρες της Ε.Ε., να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να μεταβιβάζουν ακίνητα και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.
 
Με το μέτρο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν πρώτα τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, για να πάρουν πίσω τον ΑΦΜ τους.
 
Σήμερα τα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν σε ύψος τα 60 δισ. ευρώ και παρά τις όποιες ρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
 
Πάντως, στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου οι εισπράξεις από τα «νέα» ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013, ανήλθαν σε 679 εκατ. ευρώ ενώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη εισπράχθηκαν 959 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές εισπράξεις το 7μηνο έφτασαν τα 1,638 δισ. ευρώ και είναι αυξημένες κατά 421 εκατ. ευρώ σχέση με το 2012 (αύξηση 35%)."

 

 

 

Καιρός ήταν να μπει μια

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δηλαδή;

θα χάσουν το ΑΦΜ και όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί ΝΠΙΔ που χρωστάνε στο δημόσιο;;;;;;;

μικρή συμβολή (από δημοσιοποιημένα στοιχεία)

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/PublicIssue/profit_np/index.html

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/PublicIssue/profit_fp/index.html

 

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα είναι το τέλος τους..... Οικονομικά θα καταρεύσουν σε λιγότερο από μήνα...Ποιος εγκέφαλος το σκέφτηκε αυτό? Δεν πειράζει...θα είμαστε και τυπικά "αόρατοι"

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να εφαρμόσουν το μέτρο σε δημόσιους φορείς.

Αν γίνει αυτό τότε θα τελειώσουν όλοι όσοι περιμένουν χρήματα από δημόσια έργα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον, η "σοφότερη" κίνηση των τελευταίων δεκαετιών...!!!!!

 

Το 50% των ΕΕ κλείνει το "μαγαζί" άμεσα.....

 

Το 25% των ΕΕ κρατάει το "μαγαζί" μέχρι να το "κλείσει"...

 

Και οι υπόλοιπο 25% των ΕΕ θα παλέβει με τα μεγαθήρια πολυεθνικές οι οποίες:

α. έχουν απίστευτο λίπος 

β. "δυστυχως" έχουν κέρδη στην Ελλάδα της τάξεως το 1-3% (ονόματα δεν λέμε....)

γ.  έχουν νομικούς συμβούλους για να "ρυθμίζουν" οφειλές έως το 2200

δ.  θα έχουν να δουλεύουν για αυτές το υπόλοιπο προαναφερθέν 50%+25%=75% για 2-3 κατοστάρικα το μήνα (για να μην "πιάνεται από τον πολύ ύπνο")

 

να τις ανταγωνιστεί και για να επιζήσει....

 

Καληνύχτα Ελλάδα των ΕΕ.... Ζήτω Ελλάδα των πολυεθνικών και των "χαμάληδων"...

 

 

Υ.Γ. Προς το παρόν δεν χρωστάω πουθενά....!!!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια λεπτομέρεια.

Ο χαμηλόμισθος υπάλληλος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φτάσει τον ελεύθερο επαγγελματία σε γνώσεις, σε απόδοση και σε ποιότητα δουλειάς. Ο ΕΕ πάντα θα μπορεί να βγάλει την δουλειά σε κλάσμα του χρόνου που χρειάζεται ο μισθωτός.

 

Επιπλέον η εταιρεία δεν έχει την λογιστική άνεση που έχουν οι ΕΕ. Μια τυπική εταιρεία έχει υπερπολλαπλάσια λογιστικά έξοδα απ'ότι ο ΕΕ.

 

Η εταιρεία θα έχει το πλεονέκτημα πως θα μπορεί να προσλάβει έναν μηχανικό για κάθε είδους μελέτη ώστε να ανταπεξέλθει στην μειωμένη απόδοση του μισθωτού. Θα πρέπει να συνεργαστούμε μεταξύ μες οι ΕΕ για να ανταπεξέλθουμε, θα "εξειδικευτούμε" και θα συνεργαστούμε μεταξύ μας για να επιβιώσουμε. Μέχρι τώρα σε κάποιες δουλειές αρκούσε ένας Π/Μ ενώ στις μεγαλύτερες αρκούσε ένας Π/Μ, ένας Τ/Μ και ένας ΜΜ/ΗΜ. Πλέον θα χρειάζεται να κάνουμε σχήματα με πολλούς μηχανικούς κάθε ειδικότητας. Άλλος για τα αρχιτεκτονικά, άλλος για τα στατικά (ΚΑΝΕΠΕ, Ευροκώδικας), άλλος για την θέρμανση/κλιματισμό, άλλος για τα ηλεκτρολογικά, άλλος για ύδρευση/αποχέτευση...

 

Ίσως είναι μια λύση να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Πληρώνω ΤΣΜΕΔΕ, εφορία, ΦΠΑ, εισφορά αλληλεγγύης, χαράτσια κτλ οπότε και στο κόστος να χρεώνω είμαι πιο ακριβός από όποιον δεν τα πληρώνει και δουλεύει "φάντασμα".

 

Τόσα χρόνια στεναχωριέμαι που πολλοί χρεώνανε κάτω από το κόστος κάνοντας ζημιά σε όλους. Αν περάσει αυτό το μέτρο θα εξυγιανθεί η αγορά μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα βέβαια θα γονατίσουμε.

 

Υ.Γ. Μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα με τους μισθωτούς. Απλά ο ΕΕ άνετα θα δουλέψει 16 ώρες σερί σε περίοδο πίεσης, 7 μέρες την εβδομάδα. ο μισθωτός δεν έχει αυτή την δυνατότητα.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

το προβλημα ειναι και οσοι δε χρωσταμε  δεν εχουμε ρευστο ΑΙΩΝΙΑ  ΝΑ αντεξουμε σε ανταγωνισμο απο επιχειρησεις που θα

ριξουν τις τιμες μεχρι να μας γονατισουν και μετα να δουλευουμε γιαυτες...

 

στην τελικη ακομα και ο φορεας μας ειναι με τους απεναντι...τοδαμε με αυξησεις τσμεδε , αυθαιρετα, αδειες κτλ

 

η εξυγιανση της αγορας θα αργησει πολυ.....απλα θα αναγκασει ΑΡΚΕΤΟΥΣ να μπουν σε διακανονισμους...

αλλους να δουλευουν με σφραγιδα αλλου....

Link to comment
Share on other sites

Το να "δουλεύουν με την σφραγίδα άλλου" θα καταργηθεί σιγά σιγά καθώς γίνονται πιο σχολαστικοί έλεγχοι και επίσης απελευθερώνεται το επάγγελμα του δικηγόρου.

Όταν θα πεινάσουν και οι δικηγόροι και θα δέχονται να αναλάβουν υπόθεση με αμοιβή που ζητάνε κάποιοι για τακτοποίηση, πολλοί ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να κυνηγούν μηχανικούς. Μέχρι τώρα δεν ασχολούνται επειδή το κόστος της δίκης είναι δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με την αποζημίωση που θα ζητήσουν.

 

Ποιος θα νοικιάζει την σφραγίδα του έναντι οβολού αν κινδυνεύει να την χάσει;

Link to comment
Share on other sites

ΜΗΝ μπερδευουμε τους μηχανικους με τους κατασκευαστες....

 

οτι αρκετοι μηχανικοι ειναι ΚΑΙ κατασκευαστες ειναι αλλη συζητηση....

 

 

τον μελετητη  μηχανικο δεν μπορουν να τον κυνηγησουν......βγηκε μια αδεια , τις περισσοτερες φορες εγινε και ''αυτοψια'' πολεοδομιας....

 

επομενως οταν εγινε παραδοση της οικιας ηταν νομοτυπη...

 

επισης ο ιδιωτης αγοραζε αυτο που εβλεπε....

 

ο μηχανικος δεν μπορει να κατηγορηθει γιατι οτι εγινε αυθαιρετα....

 

ο ακτασκευαστης που πουλησε σιγουρα ΝΑΙ

Link to comment
Share on other sites

Με το νέο σύστημα έκδοσης αδειών δόμησης και τον μελετητή μπορούν να κυνηγήσουν, εφόσον δεν είναι σωστές οι μελέτες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και τον επιβλέποντα μηχανικό μπορούν να κυνηγήσουν αν η κατασκευή διαφέρει από την μελέτη. Σε αυτή την περίπτωση πηγαίνει στο δικαστήριο και ο ελεγκτής δόμησης που υπέγραψε για τον έλεγχο.

 

Συνεπώς, ο ιδιοκτήτης θα κάνει μήνυση στον κατασκευαστή και αυτός θα κάνει μήνυση στον μελετητή ή στον επιβλέποντα ώστε να του μεταφέρει την ευθύνη και να γλιτώσει την αποζημίωση.

Εννοείται πως αν ο κατασκευαστής είναι και ο μελετητής και ο επιβλέποντας, τότε δεν θα μπορεί να την γλιτώσει από πουθενά.

 

Το μέτρο με το ΑΦΜ υποψιάζομαι είναι το "θεμέλιο" για εξορθολογισμό της αγοράς. Όταν αρχίσουν να πέφτουν κεφάλια, το κόστος της "σφραγίδας" θα εκτιναχθεί στα ύψη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.