Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προκηρύσσονται έργα 572 εκατ. ευρώ για το εθνικό Κτηματολόγιο


Engineer

Recommended Posts

Το  μεγαλύτερο προγραμμα εθνικής κτηματογράφησης που αφορά πάνω απο 4.000 προκαποδιστριακους ΟΤΑ ξεκινά  μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Κτηματολογιο ΑΕ προκηρύσσοντας 28 νέες μελέτες συνολικής αξίας πάνω απο 572 εκατ. ευρώ.

 

Με τους νέους διαγωνισμούς θα κτηματογραφηθει το σύνολο της χώρας δηλαδή 16 εκ. δικαιώματα που καλύπτουν το 65% της έκτασης της ελληνικής επικράτειας.

 

Το νέο φιλόδοξο πρόγραμμα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβαλλοντος κ. Γιάννης Μανιατης βάζοντας στόχο την ολοκλήρωση του κτηματολογίου ως το 2020 που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μανιατη το Κτηματολόγιο ειναι το εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας με στόχο να οριοθετηθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσία και να αποτυπωθει σε χαρτες που βρίσκεται τι. Το κόστος της επένδυσης ειναι πλήρως διασφαλισμένο και θα καλυφθεί απο ίδιους πόρους του κτηματολογίου ( υπάρχουν στο ταμείο περί τα 250 εκ ευρώ) αλλα και απο κονδύλια του ΕΣΠΑ ( απο το προγραμμα ψηφιακή σύγκλιση θα δοθούν 130 εκ ευρώ) ενώ το υπόλοιπο υπάρχει σαφή δέσμευση του υπουργείου Ανάπτυξης να χρηματοδοτηθεί απο το νέο ΕΣΠΑ.

 

Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα ειναι η πορεία των διαγωνισμών των μελετων που η μέχρι σήμερα εμπειρία εχει δείξει πλήρη εκτροχιασμό λόγω της τακτικής των ενστάσεων. Ο κ. Μανιατης έκανε έκκληση στους συλλογικής επιςτημονικους φορείς της χώρας να συνεργαστούν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια ώστε το έργο να γίνει μέσα στο χρονοδιάγραμμα που εχει προβλεφθεί.

 

Πηγή: Προκηρύσσονται έργα 572 εκατ. ευρώ για το εθνικό Κτηματολόγιο | newmoney.gr http://www.newmoney....o#ixzz2gXKgrihY

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

100   χρονια  θα  απαιτηθουν  για  να  κτηματογραφηθει  ολοκληρη  η  χωρα  διοτι   σε   20  χρονια  απο  το  1995  μεχρι  σημερα  εχει  κτηματογραφηθει  κατι  περισσοτερο  απο  το  15 %  .    και  να  συμπηρωσω  οτι  δεν  θα  χρειαστουν  μονο  572   εκατ  αλλα  ακομα  και   572  δις  να  μας  δωσει  η  κακη  Ε.Ε  δεν  προκειται  να  ολοκληρωθει  το  κτηματολογιο  ,  να  πω  μονο  οτι  οι  λογαριασμοι  των  καλων  ελληνων  στην  ελβετια   ειναι  αχορταγοι  .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.