Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο Ν4014/11, είχα δηλώσει κύρια και μοναδική κατοικία  : ΚΧ= 83,34 μ2 και ΒΧ (αποθήκες)= 47,94 μ2. Με το Ν4178, η εγκύκλιος 10 διευκρινίζει ότι "ως α' κατοικία λαμβάνονται τα 70 μ2 και τα υπόλοιπα μπαίνουν ως άλλη κατοικία". Τώρα κατά την μετάβαση στο 4178 πρέπει να διορθώσω ως α' κατοικία τα μ2 της κατοικίας και τα υπόλοιπα μαζί με τις αποθήκες να υπολογιστούν ως άλλη κατοικία?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα
Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι κάνω στην περίπτωση που κατά τη μεταφορά μιας υπόθεσης αυθαιρέτου που έχω αναλάβει από τον 4014 που βρισκόταν σε αρχική δήλωση (είχε πληρωθεί μόνο το παράβολο) στον 4178 έκανα λάθος και τσέκαρα στο πινακάκι που εμφανίζεται ότι η υπό μετάβαση δήλωση έχει χρησιμοποιηθεί για έκδοση αδειών και για μεταβίβαση, ενώ δεν έχει συμβεί τίποτε από αυτά αφού βρισκόταν στην αρχική φάση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

 

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχουμε μέχρι φεβρουάριο 2015 να μεταφέρουμε τις δηλώσεις περιθώριο φυσικά και θα το δεχτούν.

Αλλιώς τι πρωτογενές πλεόνασμα θα έβγαζε ο τόπος αν σταματούσαν και οι δόσεις από τα αυθαίρετα...

ε ρε για γελια είμαστε...

 Στην υπουργική απόφαση ΦΕΚ 2184/5-9-2013, άρθρο 4, παρ. 10 αναφέρεται : "Ειδικότερα τα στοιχεία των δηλώσεων κατά τις διατάξεις του Ν 4014/2011 με ληξιπρόθεσμες οφειλές ή σε αρχική υποβολή με πληρωμένο παράβολο μεταφέρονται υποχρεωτικά στις διατάξεις του Ν4178/2013 μέσα στο πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του Ν4178/2013". Θεωρώ και δεν ξέρω αν κάνω λάθος ότι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι οι δόσεις.

Link to comment
Share on other sites

μολις πληρωσα δοση πελατη μου σε τραπεζα με 4014 δικαιολογητικο.μια χαρα το δεχτηκε η τραπεζα!!

Φαίνεται πως υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση,ανάλογα με την Τράπεζα, η το υποκατάστημα. Τι να πω ?

Link to comment
Share on other sites

Στο Ν4014/11, είχα δηλώσει κύρια και μοναδική κατοικία  : ΚΧ= 83,34 μ2 και ΒΧ (αποθήκες)= 47,94 μ2. Με το Ν4178, η εγκύκλιος 10 διευκρινίζει ότι "ως α' κατοικία λαμβάνονται τα 70 μ2 και τα υπόλοιπα μπαίνουν ως άλλη κατοικία". Τώρα κατά την μετάβαση στο 4178 πρέπει να διορθώσω ως α' κατοικία τα μ2 της κατοικίας και τα υπόλοιπα μαζί με τις αποθήκες να υπολογιστούν ως άλλη κατοικία?

Αν το κάνεις αυτό θα θεωρήσει μεταβολή των μέτρων και θα σε βάλει να πληρώσεις το καινούριο πρόστιμο.Γνώμη βγάλε την κύρια και μοναδική και βάλε άλλη κατοικία σε όλο. ΔΕΝ θα σου αλλάξει το πρόστιμο.

Επίσης παραθετω και σε σχετικό ερώτημα την απάντηση που ισως βοηθήσει κάποιους.Είχα πληρώσει 500 ευρώ παράβολο λόγω ΚΚΜ και τώρα που το αλλάζω μου έβγαζε παράβολο 1000.Αλλά τελικά και με βάση τα παρακάτω πάτησα συνέχεια και τελικά δεν μου έβγαλε να το πληρώσω....

 

Σε μεταφορά της υπ’αριθ. ******* του Ν.4014/11 στον Ν.4178 με αριθμο ****** υπάρχει το εξής θέμα. Θέλω να αφαιρέσω την κύρια και μοναδική κατοικία διότι τελικά δεν ισχύει. Πατώντας στο κουμπί της υπαγωγής μου αναφέρει «τρέχων παράβολο 500  και νέο παράβολο 1000 ευρω>> Θα μου ζητήσει δηλαδή να πληρώσει ο ιδιοκτήτης επιπλέον 500 ευρώ για το παράβολο; Το συνολικό πρόστιμο όμως είναι εξοφλημένο , δεν έχει σημασία δηλαδή αν πληρώθηκε 500 ευρώ αντί για 1000 αφού το σύνολο είναι εξοφλημένο. Αν ισχύει όμως αυτό που αναφέρει το σύστημα θα κληθεί να πληρώσει 500 ευρώ παραπάνω από το σωστό πρόστιμο! Τι πρέπει να κάνω για να μην συμβεί αυτό;

Ευχαριστώ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εάν το ύψος των καταβληθέντων δόσεων καλύπτει το ύψος του απαιτούμενου παραβόλου (που το καλύπτει) δεν θα εκδοθεί επιπλέον εντολή για παράβολο.

Το σύστημα απλώς αναφέρει ποιό είναι το αντίστοιχο παράβολο με τα ισχύοντα δεδομένα.

Κατ' αντιστοιχία, επίσης αναφέρει ποιό είναι το ύψος του προστίμου ανεξαρτήτως εάν το έχετε εξοφλήσει ή όχι.  

Edited by iguana
Link to comment
Share on other sites

Τα συστήματα φτιάχνονται για να ...κοροϊδεύονται (νόμιμα όμως εεε)!!!

Link to comment
Share on other sites

 

Παίδες καλησπέρα,
και συγγνώμη για το πρήξιμο! Αλλα θα σκάσω με τους μ@λ@κες!
 
Σε προσωρινή υπαγωγή του 4014 με μηδενικό πρόστιμο (παλαιότερο πληρωμένο πρόστιμο > πρόστιμο 4014) με ανεβασμένα αρχεία(πλην νέων κατόψεων) έχει πληρωθεί και το ανταποδοτικό τέλος, θέλω βέβαιωση για συμβόλαιο. Το πρόβλημα είναι το φύλλο καταγραφής που βγάζει αυτόματα το σύστημα, έχει μέσα τις τρεις παραβάσεις που έχω δηλώσει αλλά όταν βάζω κατηγορία 3 μου βγάζει αυτό το μήνυμα ''- ΦΚ: Σε ΦΚ με "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3" δεν επιτρέπεται η δήλωση καμίας άλλης παράβασης.''   αν δεν δήλωσω κατηγορία μου εμφανίζει αυτό ''- ΦΚ: Πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο "Κατηγορία" σε δήλωση με παραβάσεις''... Πως συνεχίζω την διαδικασία??? Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με την παλαιότητα.... η δήλωση είναι στην κατηγορία μέχρι 31/12/2003 και το παραπάνω φύλλο καταγραφής δείχνει τις παραβάσεις απο 2004 και μετά....(αν και ο υπολογισμός τους γίνεται με αναλυτικό βασει νόμου...) . εαν αλλάξω την παλαιότητα θα μ αυξηθεί το πρόστιμο??? ή αυτο συμβαίνει μόνο για αλλαγές σε τ.μ. και μεταφορά χώρων από Β.Χ. ΣΕ Κ.Χ. για παράδειγμα..  
 
αναμένω και απάντηση απο το τεε...αν και δεν το βλέπω..Παντως το πρωι που μίλησα με τεε  Θεσ/νικης ιδέα δεν είχαν..

 

# 608

έχω 3 λοιπές παραβάσεις( εκχωματώσεις, πέργκολα, εξώστης που δεν έχει δηλωθεί στην ο.α.)

Link to comment
Share on other sites

Βάλε 1 λοιπή παράβαση και την κατηγορία του ακινήτου που δηλώνεται (π.χ. 4 αν έχει άδεια κ.λπ.).

Οι παραβάσεις αυτές δεν είναι κατηγορία 3..... (πλην της πέργκολας).

Link to comment
Share on other sites

η απάντηση του τεε...

 

gΗ κατηγορία 3 αντιστοιχεί σε "αυθαίρετες μικρές παραβάσεις" όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο 9-Κατηγορία 3. Οι κατασκευές αυτές, ανεξαρτήτως του αριθμού τους, έχουν οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση με την καταβολή 500 ευρώ.

Όταν επιλέγετε κατηγορία 3, δεν συμπληρώνετε τίποτε άλλο στο φύλλο καταγραφής, πλην της περιγραφής.


 

gΕάν η αυθαίρετη κατασκευή που εξετάζετε δεν εμπίπτει στην κατηγορία 3 (αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) και δεν αντιστοιχίζεται σε επιφάνεια χώρου, τότε εμπίπτει στην παρ. 5α άρθρου 18  ("λοιπές παραβάσεις") και το ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό (1 παράβαση ανά 15.000 ευρώ προϋπολογισμού).

Η κατηγορία που θα επιλέξετε για "λοιπές παραβάσεις" εάν δεν είναι 1 ή 2 λόγω παλαιότητας (ούτε 3 σύμφωνα με τα παραπάνω), τότε θα είναι 4 ή 5 ανάλογα με την περίπτωση.

 

gΟι λοιπές παραβάσεις, η πισίνα και η διαμερισμάτωση, συμπληρώνονται στην πλατφόρμα του ν. 4178/2013 σε φύλλα καταγραφής, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα αντίστοιχα πεδία στο σημείο «Στοιχεία υπολογισμού» της δήλωσης.

Έτσι, κατά την διαδικασία μετάβασης δήλωσης του 4014/2011 στο ν. 4178/2013, όπου είχε δηλωθεί κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, μεταφέρεται αυτόματα από το σύστημα σε αντίστοιχο Φύλλο Καταγραφής που μπορεί να συμπληρωθεί ή και να διορθωθεί κατάλληλα από τον μηχανικό.

βλ. σελίδα 4 του Εγχειριδίου Χρήσης Ηλεκτρονικής Μεταφοράς Δηλώσεων Ν.4014/2011 σε Ν. 4178/2013

 

Σε Φύλλο καταγραφής που συμπληρώνετε λοιπές παραβάσεις μπορείτε να επιλέξετε τον αντίστοιχο χρόνο κατασκευής, ο οποίος όμως δεν συμμετέχει στον υπολογισμό του προστίμου της λοιπής παράβασης.

 

 

τελικά δεν μ απαντήσαν σε ολα οσα ρώτησα...

Edited by afroman
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.