Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για να γίνει λίγο κουβεντούλα. Έχω κάνει την ρύθμιση ενός αυθαιρέτου με τον Ν. 4014 για ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και ο άνθρωπος μέχρι τώρα πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του (έχει μπει σε καθεστώς 46 δόσεων). Πιο συγκεκριμένα έχει πληρώσει τις 9 από τις 46 δόσεις συνολικά. Επειδή ο φάκελλος της οικοδομικής άδειας του 1981 έχει χαθεί (πρωτόγνωρο πράγμα!), ΜΕΤΑ που έκανα την δήλωση αυθαιρέτου προχώρησα, μετά από εντολή του ιδιοκτήτη, σε ανασύσταση αυτού. Έλα ντε, όμως που ψάχνοντας, βρήκα στοιχεία, από γειτονικές άδειες, που αποδυκνείουν ότι αυθαίρετες κατασκευές δεν ήταν μόνο οι βοηθητικοί χώροι που δηλώθηκαν με τον Ν. 4014 αλλά και ένα δωμάτιο επιφανείας 4,00 μ2 το οποίο προφανώς δεν έχει δηλωθεί! Επροσθέτως να πω ότι στην Τράπεζα πλέον δεν δέχονται τον κωδικό πληρωμής του 4014 και του ζητάνε να εκδώσει νέο κωδικό πληρωμής με τον Ν. 4178. Έλα ντε, όμως, που αν μεταφέρω την δήλωση στον Ν. 4178 και δηλώσω και τα 4,00 μ2 τα παραπάνω, το πρόγραμμα θα μου κάνει επανυπολογισμό ΟΛΩΝ των προστίμων και έτσι θα χάσω την έκπτωση του 50% που είχα για τους βοηθητικούς χώρους με τον Ν. 4014!

Η ερώτηση που θέλω να κάνω λοιπόν έιναι η εξής:

Μπορώ να μεταφέρω όπως είναι την δήλωση του Ν. 4014 στον νέο νόμο Ν. 4178 έτσι ώστε να μην χρειαστεί να γίνει επανυπολογισμός των προστίμων και χάσει την έκπτωση του 50% ο άνθρωπος και όταν, με το καλό, ψηφιστεί  η επαναφορά της έκπτωσης του 50% σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους (έτσι τουλάχιστον μας είπαν από το Τοπικό ΤΕΕ εδώ στα Χανιά), να διορθώσω την δήλωση και να πληρώσω, ότι αναλογεί για τα 4,00 παραπάνω τεραγωνικά και μόνο ή δεν επτρέπεται αυτό και θα με πάνε μέσα????

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.

 

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καποιος συναδελφος για το #1061?

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  Οσον αφορά τις δηλωσεις 4014 σε ολοκληρωμένη υπαγωγή και με όλα τα αρχεια σταλμένα σε  περίπτωση που δεν θέλει ο ιδιοκτήτης μεταφορά στον 4178 θα μπορεί να πάρει βεβαιωση μετα την λήξη της διορίας του 4178?

 

Όχι, αν θέλει βεβαίωση για εγγραφή εμπράγματου δικαιώματος στο ακίνητο θα περάσει από τον τότε ισχύοντα νόμο ρύθμισης αυθαιρέτων (π.χ. 4178 ανανεωμένο κ.λπ.) ή αφού θα έχουν τότε καταργηθεί οι Βεβαιώσεις 4178 από την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου και με αυτή θα μεταβιβάσει κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν θα ψηφισθεί,απλά θα αποφασισθεί. Πάντως επειδή ελπίζω πως θα κοινοποιήσουν σύντομα την απόφαση,γιατί έχει ήδη καθυστερήσει,θα μπορούσε να περιμένει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Καποιος συναδελφος για το #1061?

Δεν νομίζω ότι είναι κανείς σε θέσει να απαντήσει...

Ή θα ισχύσει η ταυτότητα κτιρίου ή θα βγεί νεα διάταξη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.