Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέλω να θέσω ένα καίριο ερώτημα..

 

Όσο περνάνε οι μέρες πρέπει σιγά σιγά να ενημερώνουμε τους πελάτες που είχαμε απο τον 4014, ότι πρέπει να μεταφερθούν στον 4178, ειδικά αυτούς για τους οποίους δεν προλάβαμε να βάλουμε όλα τα απαραίτητα αρχεία στο σύστημα πριν μας τελειώσει ο 4014..

 

Το ξέρω ότι πολιτική του site είναι να μην μιλάμε ανοιχτά για αμοιβές και ότι τις αμοιβές τις ορίζει ο κάθε μηχανικός μόνος του, αλλά θα θελα να μου πείτε πως προσεγγίζετε την αμοιβή για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις των υποθέσεων 4014 που μεταφέρουμε στον νέο νόμο..

 

Εγώ φοβάμαι ότι αν τους πάρω τηλέφωνο και απαιτήσω μια αμοιβή για μεταφορά, ότι θα έχω μια αντιμετώπιση εχθρική από τον πελάτη και ίσως αυτό δεν είναι καλό για την μελλοντική συνεργασία μου μαζί του..

Κοινώς ένας έξυπνος-εξυπνάκιας πελάτης μπορεί να μου πει 'αφού είχαμε τελειώσει την διαδικασία στον 4014 και τώρα ακούω από τιβί ότι η μεταφορά είναι απλά ένα μικρό παράβολο και ότι τα ίδια αρχεία ουσιαστικά θα βάλεις ως μηχανικός στο σύστημα, τι μου ζητάς αμοιβή; Αφού στα δωσα τα 1000 €, δεν θέλω ούτε 200 € τώρα να σου δώσω!'.

Και εντάξει η μία λύση είναι να του αντιμιλήσω και να 'χω ρήξη μαζί του, αλλά αυτό μακροπρόθεσμα δεν θα είναι επαγγελματικά σωστό.

 

Εννοείται βέβαια πως θέλω να αμείβομαι για τις ώρες δουλειάς μου, αν και η αλήθεια είναι ότι την Β' φάση την είχα αφήσει σχετικά πίσω περιμένοντας από παράταση σε παράταση, καθώς και ήθελα να δω με κρατήσεις ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ τι θα γίνει κλπ.. Στις πιο πολλές μάλιστα περιπτώσεις εξασφάλιζα όλα τα σχετικά έγγραφα που μου χρειαζόντουσαν και έδινα και ολοκληρωμένη υπαγωγή-5σελιδο και φυσικά μου εξοφλούσαν όλο το ποσό και έκοβα και την απόδειξη μου..

 

Πως παρουσιάζετε εσείς στον πελάτη σας αυτή την κατάσταση λοιπόν; Ποια είναι τα επιχειρήματα για είσπραξη αμοιβής; Η διόρθωση των σχεδίων λόγω νέων συντελεστών και κατηγοροιοποίησης των αυθαιρεσιών, καθώς και η συγγραφή νέων υπεύθυνων δηλώσεων- εξουσιοδοτήσεων; Δεν ζητάω μαθήματα 'δημοσίων σχέσεων', απλά μέσα από διάλογο μεταξύ μας ίσως βρεθεί κάποιος σωστότερος τρόπος προσέγγισης του θέματος.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απόψεις επί του θέματος. 

Edited by leo_and
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το "φτύσιμο" μάλλον δεν θα το γλιτώσει κανένας μας. Σίγουρα οι πελάτες μας είναι, ή δεν είναι ενημερωμένοι, για την εξέλιξη της διαδικασίας τακτοποίησης. Οτι και να είναι, το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα χρειαστεί να βάλουν λίγο ή πολύ το χέρι ΞΑΝΑ στην τσέπη τους. Ομως γι' αυτό δεν φταίμε εμείς. Συνήθως όμως τ' ακούει αυτός που δεν φταίει.

 

Παρόλα ταύτα τα παράπονα και τα προβλήματα θα πρέπει εμείς να τ'  αντιμετωπίσουμε με οποιοδήποτε κόστος.

 

Αυτό ως δεδομένο.

Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιό εύκολο να πειστούν και να έχουμε λιγότερα προβλήματα, άν οι τράπεζες αναλάμβαναν αυτόν τον ρόλο. Δηλαδή να σταματήσουν να δέχονται τις πληρωμές των δόσεων από τον 4014. Μ' αυτό τον τρόπο, θέλει δε θέλει, θα έρθει ο πελάτης σε μας, χωρίς να χρειαστεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση  να τον ενημερώσουμε εμείς (θεωρώ ότι το πρώτο τηλεφώνημα για την μετάβαση στον 4178 από τον 4014 είναι η δυσκολότερη φάση).

 

Γιαυτό και εγώ ακόμη δεν ενημέρωσα κανέναν πελάτη. Εξάλλου εκκρεμούν τόσο θέματα ακόμη (βλ. εγκύκλιο 4, .... και 1014)

Link to comment
Share on other sites

Όσο περνάνε οι μέρες πρέπει σιγά σιγά να ενημερώνουμε τους πελάτες που είχαμε απο τον 4014, ότι πρέπει να μεταφερθούν στον 4178, 

Γιατί πρέπει?

Ποιος μας υποχρεώνει??

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

σε περίπτωση δήλωσης με 4014 σε αρχική υποβολή με πληρωμένο παράβολο, θέλω να τη μεταφέρω στο 4178. Στο 4014 ήταν προς έκδοση οικοδομικής αδείας, ενώ τώρα στο 4178, αφού άλλαξε γνώμη ο ιδιοκτήτης, να είναι προς τακτοποίηση. Το παράβολο και στους δύο νόμους είναι το ίδιο. Απο τη στιγμή που θα γίνει η μεταφορά πόσο περιθώριο έχω να κάνω τις αλλαγές; ακόμη, οι ημερομηνίες για τις πληρωμές προστίμων θα ξεκινήσουν από τη μεταφορά ή μπορώ να τις πάω αργότερα (το θέμα είναι ότι ο πελάτης θα φύγει και θα λείπει για 5 μήνες οπότε και πρέπει να δω τι βολεύει ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω μπερδευτεί κάπως με τα εξάμηνα, στο πότε αφορούν 6 μήνες από την αρχήισχύος του νόμου και στο πότε από την υπαγωγή στο νόμο. Έχω μία μόνο περίπτωση με δόσεις από 4014 που πρέπει υποχρεωτικά να μεταφερθεί στον 4178 και δεν θέλω να τα θαλασσώσω. Ο πελάτης μέχρι στιγμής πληρώνει κανονικά τις δόσεις του, δεν έχει καμία εκπρόθεσμη. Δεν θυμάμαι που το διάβασα (στο νόμο ή στην εγκύκλιο) ότι πρέπει ανά εξάμηνο να έχουν πληρωθεί στηνώρα τους οι 6 δόσεις για να μην μπει προσαύξηση. Αυτό πάει για το εξάμηνο του νόμου ή της υπαγωγής? Δηλαδή αν γίνει η μεταφορά ας πούμε σήμερα, θα πρέπει μέχρι το τέλος του Α' εξαμήνου ισχύος του νόμου (6/2/14) να πληρωθούν 6 δόσεις? Ή θα μετράνε κανονικά από σήμερα μία δόση το μήνα και θα πρέπει να έχουν πληρωθεί 6 δόσεις ως τις 3/6/14?

Link to comment
Share on other sites

Αν μέχρι την 6.2.2014 δεν έχει ληξιπρόθεσμες δόσεις του 4014 δεν χρειάζεται να μπει άμεσα στον 4178.

Μπορεί να το κάνει όποτε θέλει έως 6.2.2015!!!!

Όταν μπει τότε θα συνεχίσει να πληρώνει με μηνιαίες δόσεις.

Στον 4178 δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μηνιαίες ημερομηνίες για την εξόφληση των δόσεων, αλλά 6 δόσεις έως το τέλος του κάθε εξαμήνου, όποτε θέλει.

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ

 

Αν μεταφερθει δηλωση του Ν4014 στον Ν4178 πχ στις 15/1/14, θα πρεπει μεχρι 28/2/14 να πληρωσει 6 δοσεις μαζι??

(Στην ΥΑ αναφεροταν αυτο αλλα δεν το εχω προχειρο)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, η ημερομηνία που θα βγάλει είναι 10.2.2014!!!!! Απλώς είναι ....γελοίοι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.