Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δώστε και στους 2 συμβολαιογράφους να ξαναδιαβάσουν τον 4178 αρ 3§2, 3§3 γιατί και οι δύο κάνουν του κεφαλιού τους.

(Υπάρχει και ένα «επί ποινή ακυρότητας» εκεί...)

letom, και να θες να διορθώσεις το σχέδια, δεν γίνεται (ακόμα).

συνάδελφε, και μένα αυτό μου μοιάζει το σωστό. Δλδ ακριβή αντίγραφα από υπηρεσία + σχέδια από 4178 του συστήματος για τα αυθαίρετα κομμάτια!

οπότε, τι κάνω τώρα που έχω ήδη ανεβασμένα σχέδια από τον 4014?

1) περιμένω να εμφανιστούν στη δήλωση μιας και η καρτέλα "αρχεία" είναι ανενεργή

2)όταν εμφανιστούν ,διορθώνω με βάση τον 4178 και δίνω και αυτά στον συμβολαιογράφο για την τροποποίηση σύστασης

3)μέχρι τότε.... μπορεί ο συμβολαιογράφος να προχωρήσει με μόνο το 5-σέλιδο ή πρέπει να του δώσω τα σχέδια 4178 με την βεβαίωση πάνω ότι θα τα ανεβάσω όταν μου το επιτρέψει το σύστημα?

 

και γενικά συνάδελφοι, αν άχει κανείς την άποψη ότι μπορούμε με κάποιον τρόπο να γλυτώσουμε την "επιδιόρθωση" σχεδίων από τον 4014 στον 4178 να μας το πει , να κεράσουμε κιόλας :smile:

 

ευχαριστώ για την κουβέντα και τις πληροφορίες

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδερφοι. Ήθελα να κάνω και εγώ μία ερώτηση για μεταφορά δήλωσης από 4014 στον 4178 με 6 απλήρωτες δόσεις. Την μεταφορά την πάτησα και τα τετραγωνικά Κ.Χ. και Β.Χ. δεν άλλαξαν αλλά σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο πρέπει να βάλω και μία λοιπή παράβαση (ένα επιπλέον κούφωμα που υπάρχει στην πίσω όψη) που δεν ίσχυε στον 4014. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει το πρόστιμο? Θα προστεθεί απλά το 500 ή θα αλλάξει και κάτι στο υπόλοιπο πρόστιμο? Πρέπει να το δηλώσω έτσι δεν είναι? Ποια η γνώμη σας? Ευχαριστώ! 

εγώ θα δοκίμαζα να το βάλω, αν ήταν δική μου παράλειψη.. αλλά αν μου ανέβαζε πρόστιμο ΔΕΝ θα το έβαζα! εξάλλου οι ΜΠ κατ 3 , δεν έχουν καταληκτική προθεσμια τακτοποίησης... κοινώς αν ποτέ υπάρξει πρόβλημα......... κάααατι θα γίνει τότε. Επίσης οι βεβαιώσεις είναι για Δ,Κ και Υ μόνο και όσο για τους ελεγκτές δόμησης.... που είμαστε ΕΜΕΙΣ, ειλικρινά συνάδελφοι αν κάποιος από μας δημιουργούσε "ζήτημα" για ένα κούφωμα δε θα ταν στα καλά του ο άνθρωπος!!

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι καλημερα

Εχουμε και λεμε

Ολοκληρωμενη με ολα τα αρχεια και ολο το προστιμο εφαπαξ, με αδεια εκτοσ σχεδιου και χωρις συσταση, στο ονομα των δυο συζυγων.

Εκαναν συσταση οριζοντιας και ισως (θα το μαθω, γονικες παραχες)

Θελουν, δεν ξερω γιατι, μαλλον απο αγχος, να τελειωσουν και με Ν.4178

Θα χρειαστω φανταζομαι νεες αναθεσεις και υπευθυνες δηλωσεις απο τους νεους ιδιοκτητες.

Στον επανυπολογισμο, αφου πια υπαρχει συσταση, με τι ποσοστα δομησης υπολογιζω τις αυθαιρεσιες, τωρα που εχω οριζοντιες ιδιοκτησιες;

Στην δηλωση ν.4014, ηταν ολα μαζι τσουβαλιασμενα.

Ουτως η αλλως δεν εχω αλλαγη στα μεγεθη, ως εκ τουτου και στα προστιμα, αλλα ρωταω εγκυκλοπαιδικα αλλα και πρακτικα για μια αλλη περιπτωση απο αλλον συναδελφο, που εχει τσακωθει με τον ιδιοκτητη και μου ηρθε και ρωταγε... εκει προηγειται βεβαια η παραιτηση του συναδελφου

ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Μία γνώμη θα ήθελα για το τι να κάνω σε μία μπλεγμένη περίπτωση : 

 

Υπέρβαση δόμησης διαμερίσματος ΓΟΚ73 στον 4014 είχε και αλλαγή στο μέγεθος (μήκος και θέση) του έρκερ. Το έρκερ είναι εκτός Ρ.Γ. Δήλωσα στον 4014 μόνο την υπέρβαση δόμησης αφού το έρκερ δεν τακτοποιούνταν στον 4014 και άφησα την δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή μήπως στον νέο νόμο τακτοποιούνται τα έρκερ. Τελικά από ό,τι βλέπω ούτε τώρα τακτοποιούνται !

 

Το θέμα είναι ότι στην δήλωση του 4014 το πρόστιμο μου βγήκε 560 ευρώ. Στον 4014 για ποσό από 500 έως 800 ως γνωστόν δεν υπήρχε εφάπαξ έκπτωση και έτσι είχε παραμείνει μία ανεξόφλητη δόση των 60 ευρώ. Ο λόγος που δεν την εξοφλήσαμε με τον 4014 ήταν γιατί περιμέναμε να βγει ο νέος νόμος και να δούμε τι θα κάνουμε. 

 

Λογικά εμπίπτω στην κατηγορία των δηλώσεων που μέχρι 6/2/14 πρέπει να μπω στον 4178. Εσείς τι συμβουλεύετε να κάνω ?

 

α) Να μπω στον νέο νόμο έτσι θα δώσει ο ιδιοκτήτης το τέλος ΤΕΕ π.χ. 15 ευρώ αλλά τα 60 ευρώ δεν θα χρειαστεί να τα πληρώσει αφού πλέον η εφάπαξ δόση θα μπαίνει από τα 500ευρώ ενώ μπορεί και κάποια στιγμή να τακτοποιηθεί και το έρκερ...μέχρι τις 6/2/2015 ποιος ξέρει....?

 

ή 

 

β) Να πληρώσει τα 60 ευρώ του 4014 και να μην μπει στον νέο νόμο ? Το θέμα είναι ότι έτσι παραμένει σε προσωρινή υπαγωγή και λογικά δεν μπορεί να μεταβιβάσει.

 

Γενικά είναι μπλεγμένη υπόθεση και δεν ξέρω τι να κάνω. Το έρκερ δεν βλέπω να το τακτοποιώ.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω για ενα μπερδεμα.

Μου εκατσε αιτηση αλλου μηχανικου του 4014. ο πελατης ομως διαπιστωσα οτι εχει μπολικα ακομα ατακτοποιητα (ξεμπαζωματα, υπογεια, επεκταση γκαραζ κλπ), οπου το προστιμο συνολικα θα παει 12000 (χοντρικα) και δεν ξερει αν θελει να τα τακτοποιησει και θελει λιγο χρονο να τα δει

 

Το προστιμο του 4014 ειναι 5000. εχει πληρωσει τα 4000.

Μεταφερω στον 4178 και παιρνει εκπτωση 10%

Αφου μπω σε υπαγωγη, μπορω να μεταβαλλω τα στοιχεια για κανα εξαμηνο (μεχρι να πρεπει να κλεισουν τα δικαιολογητικα χοντρικα).

Αν βαλω τις επιπλεον τακτοποιησεις τοτε,

Παιρνει την εκπτωση 10% για το συνολο η μονο για τα πρωτα 5000?

Link to comment
Share on other sites

Εκανα μεταφορα δηλωσης απο 4014 σε 4178, δεν αλλαξα τα συνολικα τετραγωνικα των δηλουμενων ΚΧ και ΒΧ, παρα μονο τους συντελεστες τους και παρολα αυτα το προστιμο διπλασιαστηκε! Εχω τρελαθει!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν άλλαξες τα συνολικά ΒΧ και ΚΧ, μήπως όμως άλλαξες τα επιμέρους? Το πρόστιμο επαναυπολογίζεται και για τέτοιες αλλαγές ακόμα και αν το άθροισμα ΒΧ+ΚΧ παραμένει το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοεις τα επιμερους? Εαν εννοεις στα φυλλα καταγραφης, οχι δεν τα αλλαξα. Το μονο που υποπτευομαι ειναι η διαφορετικη διαμερισματωση που την εβαλα σαν 1 παραβαση στον 4178

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ μήπως είχες ΒΧ=10 και ΚΧ=20 και τα έκανες ΒΧ=15 και ΚΧ=15. Το άθροισμα παραμένει 30 αλλά σου επαναυπολογίζει το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.