Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

@mkt (#2749):από τη στιγμή που αυξάνονται οι λοιπές παραβάσεις το πρόστιμο επανυπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψιν τους νέους συντελεστές (ποσοστό υπέρβασης, παλαιότητα). Άρα αν αυτοί οι συντελεστές έχουν αλλάξει προς το δυσμενέστερο το πρόστιμο όχι μόνο επανυπολογίζεται, αλλά εκτοξεύεται δυστυχώς προς τα πάνω

Edited by yo4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε μεταφορα με οριστικη υπαγωγη και πληρωμενο εφαπαξ το προστιμο, πρεπει να δηλωσουμε κατηγοριες? NAI να αλλαξουμε φυλλα καταγραφης, να αλλαξουμε τις παραβασεις κατ.13 απο 2 σε μια ? NAI. Ένας λόγος παραπάνω ότι μπορεί κάποια στιγμή να πάρει ο ιδιοκτήτης και ... επιστροφή.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι για μεταφορά δήλωσης από τον 4014/2011 στον 4178/2013 στην οποία οι δόσεις πληρωμής είναι εν εξέλιξη. Έχω τέσσερα φύλλα καταγραφής τα δύο σκοπεύω να τα αφήσω ως έχουν όσο αφορά τα μέτρα της παράβασης(με αλλαγές μόνο σε συντελεστές υπολογισμού προστίμου).αν στο τρίτο φύλλο καταγραφής διαγράψω τα μέτρα και τα μετατρέψω σε παράβαση κατηγορίας 3 και διαγράψω και το τέταρτο φύλλο καταγραφής(δηλαδή αν μειώσω τα μέτρα σε σχέση με την αρχική μου δήλωση) υπάρχει περίπτωση να μου υπολογίσει εξαρχής το πρόστιμο σύμφωνα με τον 4178?Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο?

Link to comment
Share on other sites

Θα ξαναϋπολογιστεί το πρόστιμο.

 

Εάν το νέο πρόστιμο είναι μικρότερο από τον 4014 θα κρατήσει το μικρότερο.

 

Εάν είναι μεγαλύτερο από του 4014 θα κρατήσει το πρόστιμο του 4014 (εφόσον δεν προσθέτεις μέτρα ή/και πολεοδομικές παραβάσεις)

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι μετέφερα δηλωση απο τον 4014 στον 4178 και ο ιδιοκτητης πηγε στην τραπεζα και δεν μπορει να πληρωσει τις δοσεις! του ειπαν οτι ο κωδικος πληρωμης δεν ισχυει

ειμαι σε "υπαγωγη", τι πρεπει να κανω;

Link to comment
Share on other sites

Nα αναφερω οτι σε μεταφερομενη δηλωση με πληρωμενο προστιμο και ανεβασμενα ολα τα σχεδια , αλλαξα την παλαιοτητα (απο 2003 σε 1-1-2004 )και με παει σε οριστικη υπαγωγη, Δεν μου βγαζει επιπλεον προστιμο. Δηλαδη αν δεν πειραξεις τ.μ και χωρους οι αλλοι συντελεστες δεν επηρεαζουν το ηδη πληρωμενο προστιμο 

Link to comment
Share on other sites

Κανόνας: Οποιαδήποτε δήλωση 4014 μεταπηδά στον 4178, ανεξαρτήτως του πως αυτή "παρουσιάζεται" κ.λπ. στον 4014 ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ να τροποποιηθεί - συμπληρωθεί κ.λπ. και ν' ακολουθήσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ και με πλήρη σαφήνεια τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ του 4178.

 

Ιασωνα καλως αυτο που λες και λογικο...ομως εγω θα επιμεινω (για να ειμαι σιγουρος).

Που λεει οτι υποχρεωτικα πρεπει να συμπληρωθει, μια παλια δηλωση (με οριστικη υπαγωγη,σχεδια,ολικη πληρωμη) με αποτελεσμα να ξαναυπολογιστει το προστιμο ...ενω επρεπε να γινει απλη μεταφορα με τα δεδομενα του 4014 και οριστικη μονο στον 4178?

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμη που μεταφερεις τη δηλωση στον 4178 πρεπει να ακολουθησεις "τις διαταζεις του παροντος".Παντου τοσο στο νομο οσο και στις εγκυκλιους αναφερεται αυτο.Οταν λεει διαταζεις του παροντος ξεκινα απο την υπευθυνη δηλωση αναθεσης, ως τις κατηγοριες και τα σχεδια..Για να το θεσω και αναποδα, οταν σε βαθος χρονου δει καποιος τις τακτοποιησεις μας και θελει να τις ελεγξει, θα πρεπει να τις ελεγξει αυτοτελως με τις προδιαγραφες ενος μονο νομου.Οχι να εχει επικεφαλιδα 4178 και δικαιολογητικα 4014.

Παρολα αυτα, οπως εχω αναφερει και παραπάνω, κατα τη γνωμη μου θα χρειαστει ολες οι δηλωσεις 4014, ακομη και οι ολοκληρωμενες, να μεταφερθουν στον 4178.Υπάρχει μια ασαφεια μεταξυ νομων και εγκυκλιων η οποια πρεπει να διευκρινιστει αμεσα μη βρεθουμε χριστουγεννιατικα "να τρεχουμε"......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.