Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

Νομιζω οτι δεν με σωζει τιποτα απο το μενος των ιδιοκτητων  και απο την εξτρα δουλεια που εχω να κανω...

 

Περιπτωση Α.

 

Μεταφορα Σοφιτας απο τον 4014 στον 4178 δεν λογιζεται πλεον ως σοφίτα  και το ποσοστο υπερβασης ξανα επαναυπολογιζεται βαση των χιλιοστων τα οποια λογω του οτι ειχε τον αερα ειναι ελαχιστα αυτα που αντιστοιχουν στο διαμερισμα.Αποτέλεσμα αυτου ειναι το προστιμο να 4πλασιαζεται.Πως το λες αυτο στον ιδιοκτητη,πως το εξηγεις,δεν υπαρχει καμια λογικη...

 

 

Σε παρόμοια δική μου περίπτωση με συμβούλευσαν τόσο από τη ΔΟΚΚ όσο και από το ΤΕΕ να περιμένω να διωρθωθεί το σύστημα ώστε όταν δεν αλλάζει το σύνολο των τ.μ. να μην αλλάζει το πρόστιμο. 

Περιμένω να δω τί θα γίνει γιατί ούτως ή άλλως ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να πληρώσει το παραπανίσιο πρόστιμο....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εννοείται πως αυτές οι περιπτώσεις θα διορθωθούν (το είχαν αναφέρει και στο helpdesk) και εννοείται πως δεν πρέπει να βάλουμε τους πελάτες μας να πληρώνουν πολλαπλάσια πρόστιμα και μετά να μας ζητάνε ευθύνες γιατί ο γείτονας, του οποίου ο μηχανικός του τον συμβούλεψε να περιμένει (ή του οριστικοποιήσε τη δήλωση χωρίς καν να περιμένει) θα βγει πάλι κερδισμένος και ο μηχανικός του μάγκας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν μια εβδομάδα που πέρασα απο το ΤΕΕ στην Θεσσαλονικη μου είπαν οτι δεν περιμένουν να αλλάξει κάτι πάνω στο σύστημα σε έρωτηση που τους έκανα για το συγκεκριμένο θέμα.Μάλιστα μου έδωσε μια εξήγηση την οποια πραγματικά δυσκολευομαι να θυμηθώ(απο τις φανταστικοκαταπληκτικες του ΤΕΕ) για να μου δικαιολογησει το γιατι δεν θα γίνει αυτο..

 

Μακάρι οι 2 παραπάνω συνάδελφοι να έχουν δίκιο και φυσικα συμφωνω απόλυτα με την παρακάτω άποψη..

... δεν πρέπει να βάλουμε τους πελάτες μας να πληρώνουν πολλαπλάσια πρόστιμα και μετά να μας ζητάνε ευθύνες γιατί ο γείτονας, του οποίου ο μηχανικός του τον συμβούλεψε να περιμένει (ή του οριστικοποιήσε τη δήλωση χωρίς καν να περιμένει) θα βγει πάλι κερδισμένος και ο μηχανικός του μάγκας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερά, σε δήλωση που έχω μεταφέρει από το 4014 αλλάζω την παλαιότητα από μεταξύ 83 και 03 σε από 04 έως 11 χωρίς να αλλάξω τα τετραγωνικά και βλέπω ότι μου βγάζει ότι το πρόστιμο ΔΕΝ θα μεταβληθεί.

 

Γνώριζα ότι η αλλαγή των συντελεστών δεν επηρεάζει το ύψος του προστίμου όταν δεν πειραχτούν τα τμ...ισχύει αυτό και τον συντελεστή παλαιότητας;

 

Ο λόγος που ρωτάω διότι ενώ αρχικά ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι μπορούσε να βρει έγγραφο για την παλαιότητα τώρα δεν μπορεί να το προσκομίσει οπότε θα πάει με παλαιότητα μετά την 1.1.04.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας, 

 

Είναι προαπαιτούμενη η μεταφορά από τον Ν. 4014 στον Ν. 4178,

 

ή υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απευθείας μετάβαση τακτοποιημένου   με τον Ν. 4014  στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου ;

 

 

με εκτίμηση 

 

Γιώργος

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Μόνο αν έχει περαιωθεί μία δήλωση στον 4014 (ολοκληρωμένη υπάγωγη + όλα τα δικαιολογητικά) μπορεί να μεταβεί απευθείας στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ζητηθεί στο ενδοιάμεσο βεβαίωση μηχανικού ή δεν θα γίνει κάποια άλλη διοικητική πράξη που να απαιτεί η δήλωση να μεταβεί στον 4178.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Μια μάλλον "απλή" ερώτηση: Κατά την μεταφορά από τον Ν.4014/2011 στον Ν.4178/2013, όπου έχει πληρωθεί εξαρχής και εφάπαξ το πρόστιμο (αυτό που έλειπε δηλαδή ήταν η προσκόμιση των δικαιολογητικών), είναι γεγονός ότι θα ενημερώσουμε το σύστημα με βάση τις νέες διατάξεις του τελευταίου νόμου, άσχετα με το πως είχε υπολογιστεί το πρόστιμο με βάση τον προηγούμενο νόμο (και από ό,τι φαίνεται δεν πληρώνεται επιπρόσθετο πρόστιμο αν τυχόν προκύψει μεγαλύτερο κατά την μεταφορά).

 

Υπάρχουν όμως κάμποσες περιπτώσεις όπου κάποιες παράμετροι υπολογισμού του προστίμου με βάση τον προηγούμενο νόμο ήταν ασαφείς και ναι μεν μπορεί να είχε "καθιερωθεί" η χρήση τους από τους πιο πολλούς μηχανικούς αλλά δεν ήταν πάντοτε απαραίτητο ότι ακολουθούσαν το "γράμμα του νόμου" (αφού υπήρχε ασάφεια και πολλές φορές μερικά πράγματα επιδέχονταν πολλών ερμηνειών), καθώς επίσης ίσως να είχε γίνει και κάποιο πραγματικό σφάλμα του χρήστη τότε. Το πρόστιμο λοιπόν, πληρώθηκε τότε. Δεν έχει σημασία αν ήταν ενδεχομένως εσφαλμένος ο τρόπος υπολογισμού του προστίμου με τον προηγούμενο νόμο? Γίνεται έλεγχος τώρα ως προς αυτό ή αν το σύστημα δεν βγάλει έξτρα πρόστιμο το αφήνουμε ως έχει??  

Link to comment
Share on other sites

Προσαρμόζεις ΟΛΑ  ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ της δήλωσης 4014 στις προδιαγραφές και απαιτήσεις του 4178. Αν δεν αλλάξεις τα τ.μ. των επιφανειών δεν αλλάζει το πρόστιμο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.