Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

Νομίζω ότι παρόλο που ο ΦΟ είναι κοινός, οι χώροι είναι χώρια, αλλά επειδή είναι κοινόχρηστος ο χώρος έχεις κάτι ανάμεσα σε ξεχωριστές αυθαιρεσίες του καθενός και ενιαία κατασκευή στην κοινή ιδιοκτησία.
Θεωρώ ότι όπως και να το πας, το πρόστιμο (τώρα είναι πληρωμένο - αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση) είναι το ίδιο. Η πολιτεία δεν έχει να χάσει κάτι και όπως και να έχει θέλεις τη συναίνεση όλων.
Στο τέλος θα βγει μία βεβαίωση για την κοινόχρηστη περιοχή.
Τα διαμερίσματα - υπόλοιπες ΟΙ θα πρέπει να εξεταστούν χώρια, όταν έρθει η ώρα της σύστασης. Καλά το λες για τον χώρια έλεγχο των ΟΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αλλάζετε παλαιότητα, είδος ιδιοκτησίας (κύρια και μοναδικη κ.τ.λ.) σε μεταφορά από 4014 ? Είναι νόμιμο τελικά δεν έχω καταλάβει ? Το πρόστιμο σίγουρα μένει ίδιο πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, μετά από άπειρες συζητήσεις θεωρώ ότι το σωστό είναι να αλλάζει το είδος ιδιοκτησίας, η παλαιότητα κτλ όπου απαιτείται σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, κι αφού το πρόστιμο παραμένει ίδιο δεν βρίσκω κάποιο λόγο γιατί να μην το κάνουμε.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Η παλαιότητα γιατί να αλλάξει κατά την μεταφορά; Αν είναι ενεργή η δήλωση μπορώ να το καταπιώ, αλλά οριστικοποιημένες δηλώσεις κολάνε στην μη αναδρομικότητα των νόμων. Το ΣτΕ θα έπρεπε να το ήξερε καλύτερα από όλους αυτό. Αν έκλεισες δήλωση με παλαιότητα με το α' δικαιολογητικό και μετά αποφασίσανε ότι δεν τους κάνει και θέλουν άλλο, δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Είδος ιδιοκτησίας πάλι δεν θα άλλαζα, γιατί η ιδιοκτησία αλλάζει αν μεταβιβαστεί το ακίνητο, με αυτά τα 30% και τις μεταφορές ολοκληρωμένων υπαγωγών που την νέα δήλωση την κάνουν οι κληρονόμοι.

Το πρόστιμο υπολογίζεται την μέρα της υποβολής και τα δικαιολογητικά ορίζονται την μέρα της πληρωμής του παραβόλου. Αν θέλανε, ας ελέγχανε την συνταγματικότητα των νόμων προκαταβολικά... όχι 5 χρόνια μετά.

Να μην ξεχνάμε ότι ο κάθε πολίτης επιλέγει την διαδικασία με τα δεδομένα που έχει μπροστά του. Αν αλλάξουν τα δεδομένα θα πρέπει να γυρίσει η διαδικασία όλη από την αρχή, σαν να μην έγινε ποτέ η δήλωση. Θα μπορούσε να επιλέξει να γκρεμίσει, να αφήσει διαθήκη ή να βρει άλλη λύση.
Θεωρώ ότι απαγορεύεται να τιμωρείται ο πολίτης επειδή εφάρμοσε ένα νόμο, εκτός αν γνώριζε από πριν ξεκάθαρα ότι αυτό που κάνει είναι αντισυνταγματικό.
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμία αντισυνταγματικότητα στο πώς θα υπολογιστεί το πρόστιμο....μία εισπρακτική μπούρδα είναι έτσι κι αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Απλώς είμαστε "υποχρεωμένοι" να προσαρμόσουμε τις δηλώσεις στα δεδομένα του νέου νόμου 4178!!!!

Σαν να τις κάναμε από την αρχή!!!!

Δυστυχώς δεν έχουμε καμία απολύτως άλλη νόμιμη επιλογή....

Link to comment
Share on other sites

Πελάτης μου, πήγε στον δήμο γλυφαδας με την περαιωμενη δήλωση του 4014 υπό μάλης, για να ζητήσει ΤΑΠ ώστε μα το χρησιμοποιησει στην ΔΕΗ για την διόρθωση των τετραγωνικών στον λογαριασμό του.

Τον ενημέρωσαν οτι πρεπει υποχρεωτικώς, λόγο αντισυνταγματικότητας, να μεταφερθεί η δήλωση στον 4178 για να τον δεχτούν.

Μου έκανε εντύπωση η σπουδή του υπαλλήλου να μην παραλάβει την δήλωση του 4014 και ρώτησα και στον δήμο Λαυριου σχετικώς, και με ενημέρωσαν οτι αυτοι δεν απαιτούν μεταφορά για έκδοση ΤΑΠ

 

Η γνώμη σας ;;;

Link to comment
Share on other sites

σωστά του το ζήτησαν

 

(ο 4178 αναφέρει για κάθε διοικητική πράξη ή βεβ. μεταβίβασης

απαιτείται   μεταφορά από ..κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Ok , υποθέτω οτι στέλνω Mail για να μου κάνουν την μεταφορά και την εχω στον 4178 σε κατάσταση υποβολή ;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι

1.Μπαίνεις στο σύστημα 4178

2.πηγαίνεις στις δηλώσεις 4014

3. την επιλέγεις και

4.πηγαίνεις αιτήσεις πατάς + κλπ

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση οτι αν ειναι ολοκληρωμένη υπαγωγή δεν σε αφήνει να κανεις την αίτηση αυτόματα, πρεπει να πας χειροκίνητα (Mail)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.