Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γραμμη τηλεφωνου και συνδεση


yorg0s

Recommended Posts

Κάντε τη δουλειά σας όπως πρέπει και ξέρετε και αφήστε μας εμάς να λέμε :smile:

Έκαστος στο είδος του που λέει και ο Didonis..

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα ,

 

Υπαρχει περιπτωση το καλωδιο internet να εχει και τη γραμμη ιντερνετ και τη γραμμη τηλεφωνου?Γιατι ο ηλεκτρολογος εχει φερει μια γραμμη απο κατω απο τα κεντρικα,που συνδεεται στο rooter, και επειτα παει το καλωδιο σε μια διακλαδωση στον οροφο,μηπως εκει στην διακλαδωση ερχονται ολες οι γραμμες τηλεφωνου του σπιτιου και θα συνδεθουν στην μια γραμμη ιντερνετ που ερχεται απο κατω ,η οποια ειναι και τηλεφωνο?Εχει γυρω στα 8 καλωδιακια(pins?) αυτο το καλωδιο,μηπως ειναι και ιντερνετ και τηλεφωνο?

Link to comment
Share on other sites

απο οτι καταλαβα εχεις ενα καλωδιο στο διαμερισμα σου και δεν ξερεις σε ποια θεση ειναι κατω στο κουτι.

αυτο ειναι ευκολο

βραχυκυκλωνεις το ζευγος στο διαμερισμα σου (αφου βεβαιωθεις οτι δεν εχει 50V αρα δεν εχει συνδεθει πουθενα) και ψαχνεις με το πολυμετρο στην πλεξουδα πιο ζευγος ειναι βραχυκυκλωμενο (αντισταση σχεδον 0)

 

η γραμμη ιντερνετ και τηλεφωνου ειναι η ιδια.

το τηλεφωνικο σημα "δουλευει" σε ενα χαμηλο φασμα συχνοτητων, το ιντερνετ σε ενα αλλο υψηλοτερο . ο διακλαδωτης που σου δινουν οι εταιριες εινια ενα φιλτρο που κοβει υψηλες συχνοτητες απο τη γραμμη του τηλεφωνου.

 

το οτι βλεπεις 8 καλωδια στο κουτι του σπιτιου σημαινει οτι ερχονται 2 απο κατω (αν εισαι τυχερος μπορει και 4 οποτε 2 σε χρηση και 2 ανταλλακτικα μπας και) και τα υπολοιπα συνδεουν τις υπολοιπες γραμμες του σπιτιου (αν ειναι μεσα στο κουτι) 

Link to comment
Share on other sites

Αφού τα 4 ζεύγη βρίσκονται σε ένα καλώδιο, τότε αυτό το καλώδιο είναι το UTP το οποίο έχει 4 ζεύγη, διαφορετικού χρώματος το καθένα.

Η γραμμή του τηλεφώνου σου όπως παραδίδεται από την εταιρεία που είσαι συνδρομητής, περιλαμβάνει τηλέφωνο και internet σε ένα ζεύγος.

Σε αυτήν τη γραμμή συνδέεις το/ τα τηλέφωνό/ α σου (μέσω ενός φίλτρου) χωρίς τη μεσολάβηση MODEM - ROUTER όταν είσαι στον ΟΤΕ & Forthnet. Οταν τα τηλέφωνα είναι περισσότερα από ένα ή δύο ή είναι φθηνοκατασκευές, η πτώση τάσης που θα έχεις στη γραμμή σου, θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Μετά το ROUTER παίρνεις το INTERNET κ.λ.π.

Στις υπόλοιπες εταιρείες, πρέπει το ROUTER να συνδεθεί στη γραμμή όπως έρχεται από την εταιρεία (στο ζεύγος που σου παραδίδουν) . Σε αυτήν την περίπτωση το ROUTER έχει έξοδο τηλεφώνου και έξοδο INTERNET. Εδώ μπορείς να συνδέσεις περισσότερα τηλέφωνα χωρίς το πρόβλημα πτώσης τάσης. Ετσι, το ROUTER γίνεται το κέντρο επικοινωνιών του σπιτιού, αφού από αυτό ξεκινούν ξεχωριστές γραμμές τηλεφώνου και INTERNET προς όλους τους χώρους του σπιτιού (τα τηλέφωνα συνδέονται παράλληλα, το κάθε κομπιούτερ συνδέεται σε μία από τις εξόδους του ROUTER που είναι για INTERNET). Κάπου εδώ αρχίζει και το θέμα WI - FI που λύνει χέρια εάν αυτός που το στήσει ξέρει τι κάνει.

Εάν είσαι οπτικός τύπος σχεδίασε σε χαρτί το δίκτυο του σπιτιού σου αρχίζοντας από τη γραμμή που σου παραδίδει η εταιρεία, το ROUTER και τις γραμμές που θα χρειαστείς μέσα στο σπίτι και προσπάθησε να το υλοποιήσεις. Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

θέλω να μεταφέρω το ρούτερ σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού , αλλά παρατήρησα ότι δε συγχρονίζει το ιντερνετ , κοινώς από όλες τις μπρίζες του σπιτιού , μόνο σε μία έχω ίντερνετ......

ΤΙ πρέπει να κάνω ? Απόσο ξέρω , η συνδεσμολογία της γραμμής τηλεφώνου είναι κοινή , το μόνο που αλλάζει είναι τα πακέτα που περνάνε μέσα από αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις VDSL δεν παίζει σε όλες τις πρίζες. Ρίξε μια ματιά στο manual του modem/router και θα πάρεις μια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

θέλω να μεταφέρω το ρούτερ σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού , αλλά παρατήρησα ότι δε συγχρονίζει το ιντερνετ , κοινώς από όλες τις μπρίζες του σπιτιού , μόνο σε μία έχω ίντερνετ......

ΤΙ πρέπει να κάνω ? Απόσο ξέρω , η συνδεσμολογία της γραμμής τηλεφώνου είναι κοινή , το μόνο που αλλάζει είναι τα πακέτα που περνάνε μέσα από αυτήν.

καλημέρα, αντιμετώπιζα και εγώ το ίδιο πρόβλημα... μέχρι που ξεβίδωσα τη πρίζα του ΟΤΕ και είδα ότι τα καλώδια που έρχονται στη πρίζα δεν ήταν συνδεδεμένα στη πρίζα :confused:  (είμαι στο ενοίκιο σε νεόδμητη οικοδομή :blink: ). Στη πρίζα έρχονται 2 ζεύγη καλωδίων, συνδέω το 1ο ζεύγος, δεν δουλεύει η πρίζα...συνδέω το 2ο ζεύγος, δεν δουλεύει η πρίζα και επίσης βραχυκυκλώνει και την μοναδική πρίζα ΟΤΕ που δουλεύει. Καμία ιδέα?

αν ρωτάτε δεν έχω το τηλεφώνου του ηλεκτρολόγου που έκανε την εγκατάσταση :angry:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση της γραμμής σου Α. μέσα στο σπίτι σου ή Β. έξω από το σπίτι σου (διαμέρισμα).

Προτείνω να κάνεις δύο ελέγχους

Α. στο εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού απομονώνοντας το από το εξωτερικό και ξηλώνοντας όλες τις τηλεφ. πρίζες

Β. στο εξωτ.δίκτυο απομονώνοντας το από το εσωτερικό και αρχίζοντας από την πόρτα του σπιτιού σου προς τα έξω, μέχρι το σημείο σύνδεσης της γραμμής σου. 

Ο έλεγχος πιθανόν να μπορεί να γίνει Α. οπτικά Β. με τη χρήση ενός πολύμετρου ή Γ. με το ειδικό εργαλείο που έχουν οι τεχνίτες. Ανάλογα με τι διαθέτεις.

Συνήθη προβλήματα εκτός από

Α. τα βραχυκυλώματα, είναι οι κομμένοι αγωγοί κατά μήκος της γραμμής οπότε δεν λειτουργεί τίποτα αλλά και

Β. η οξείδωση (σκουριά) των αγωγών (σε παλιές οικοδομές) ή το μπλέξιμο (πλεξούδα) των καλωδίων μέσα στο σπιράλ των γραμμών όλων των διαμερισμάτων,οπότε ανεβαίνει το παράσιτο (σαβούρα) της γραμμής (internet) αλλά και πτώση της ταχύτητας, ιδίως όταν μεσολαβούν πολλά μέτρα γραμμής π.χ. ψηλός όροφος (application γι αυτές τις μετρήσεις θα βρεις στο internet). Στην τελευταία περίπτωση το UTP είναι η καλύτερη λύση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.