Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρτιότητα εκτός σχεδίου σε όμορα αγροτεμάχια


Recommended Posts

Πρόκειται για 3 αγροτεμάχια το 1 το 2 και το 3 σε εκτός σχεδίου περιοχή  όπου ισχύει η ΖΟΕ του 1983. Στην εν λόγω περιοχή δεν ισχύουν άλλοι περιορισμοί για χρήσεις γης ( εκτός περιοχών του  199Δ/03 και του 125/98).

Το 1( εμβαδού 600τ.μ.) και το 3  (εμβαδού (1200τμ) γίνονται γονική παροχή (1990) από τον πατέρα στην κόρη με παρακράτηση επικαρπίας από τον πατέρα εφ' όρου ζωής και μετά θάνατον από την μητέρα. Ο πατέρας πεθαίνει και η επικαρπία μεταβιβάζεται στην μητέρα.

Το 2 (εμβαδού 2.800 τ.μ.) έχει αγοραστεί (πλήρης κυριότητα)  το 1982  από την μητέρα. Τα εν λόγω αγροτεμάχια είναι διαδοχικά 1 - 2 - 3. Το 2 συνορεύει και με τα δύο ενώ το 1 με το 3 δεν έχουν κοινό όριο.

Την ημερομηνία θανάτου του πατέρα υπάρχει ένα αγροτεμάχιο με αριθμό 2 με πλήρη κυριότητα της μητέρας το οποίο συνορεύει με δύο αγροτεμάχια (το 1 και το 3 ) στα οποία η μητέρα έχει την επικαρπία (σε ποσοστό 100%).

Μπορεί να θεωρηθεί ότι το αγροτεμάχιο είναι ενα και χρόνος δημιουργίας ότι είναι η ημερομηνία θανάτου του πατέρα?

Το αγροτεμάχιο αυτό εμβαδού 4.600 τ.μ. θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον ο χρόνος δημιουργίας ήταν πριν την 31/12/2003 ( ΦΕΚ 308Α/03)? Το αγροτεμάχιο έχει πρόσβαση από χωματόδρομο αλλά  δεν έχει πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα τρία γήπεδα. Τα 1 και 3 είναι ιδιοκτησίας των τέκνων κατά την ψιλή κυριότητα ενώ έχει την επικαρπία η μητέρα, ενώ το 2 είναι πλήρους κυριότητας της μητέρας άρα δεν θεωρώ πως μπορούν να θεωρηθούν τα τρία ως ενιαίο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.