Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

Παρακράτηση επιστροφής φόρου και ΦΠΑ, λόγω ασφαλιστικών οφειλών

 

Με στόχο την είσπραξη 150 εκατ. ευρώ εντός του 2014, ξεκινούν από σήμερα κιόλας, οι διαδικασίες συμψηφισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με επιστροφές φόρου ή ΦΠΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «η διαδικασία θα ακολουθηθεί το ακέραιο, όπως προβλέπεται από το νόμο 4254 του 2014 και την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, παρά αντιδράσεις που ήδη καταγράφονται».

 

Η έναρξη της διαδικασίας είχε προβλεφθεί για τον Ιούλιο του 2014, όμως υπήρξε «τεχνική αδυναμία» στις διασταυρώσεις, μεταξύ του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), των ταμείων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Κι ενώ η αρχική σκέψη ήταν, το μέτρο να μετατεθεί για την 1η Ιανουαρίου 2015,η «δυστοκία» στην είσπραξη των εσόδων τόσο από ληξιπρόθεσμες, όσο και από τις τρέχουσες οφειλές, οδήγησε στην απόφαση για «ξεπάγωμα» των διαδικασιών. Μετά από συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα, οι διαδικασίες για το σύνολο των ασφαλιστικών οργανισμών πλην ΟΓΑ με στόχο την είσπραξη 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

 

Προβλέπεται ότι τα ταμεία παρακρατούν τα οφειλόμενα ποσά από τις πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Α.Ε. του δημόσιου τομέα, κατ’ ανώτατο όριο μέχρι το ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές του κάθε ταμείου, και όχι το σύνολο των εισφορών.

 

 

Πηγή:tee.gr

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εννοείς φυσικά τις αυξημένες?

Ναι εννοείται τις αυξημένες, που από 01/05/2014 ζητά το ΤΣΜΕΔΕ, ενώ εκκρεμμεί η απόφαση του ΣΤΕ...ποιού ΣΤΕ δηλαδή...ό,τι και να αποφασίστει σιγά μην το εφαρμόσουν...

Link to comment
Share on other sites

πόσο ειναι το μέγιστο που έχει φτάσει τώρα το ΤΣΜΕΔΕ?

 

2.538,66 € για μηχανικό άνω πενταετίας, στη 2η ασφαλιστική κατηγορία, με ειδική προσαύξηση.

 

Εάν δεν αλλάξει κάτι με την επικείμενη ( ; ) ενοποίηση, το Α' 2015 θα είναι ακόμα πιο ακριβό για την πλειονότητα των ασφαλισμένων.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπει κάποιος στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία, αυξάνονται οι εξαμηνιαίες εισφορές κατά περίπου 460 Ευρώ (με ειδική προσαύξηση).

Link to comment
Share on other sites

+500 ευρώ κάθε τρία χρόνια μέχρι τα 6.000 το εξάμηνο. Από 01/01/2015 οι περισσότεροι πάμε στα 3.000 το εξάμηνο. Και έπεται συνέχεια...

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Β 2014... (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΣΜΕΔΕ) 1924,74 ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (από 1.500 ευρώ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.