Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

γνωρίζει κανείς εάν τα νέα ειδοποιητήρια που εκδίδονται ηλεκτρονικά μπορούν να πληρωθούν ηλεκτρονικά. δεν λέει επάνω κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής αλλά μόνο αριθμό λογαριασμού.

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

γνωρίζει κανείς εάν τα νέα ειδοποιητήρια που εκδίδονται ηλεκτρονικά μπορούν να πληρωθούν ηλεκτρονικά. δεν λέει επάνω κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής αλλά μόνο αριθμό λογαριασμού.

 

 Πάνω-αριστερά γράφει "Αριθμός ειδοποιητηρίου". Αυτόν τον αριθμό χρησιμοποιείς για την ηλεκτρονική πληρωμή μέσω Web-Banking. Δεν έχει αλλάξει κάτι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω μόνο με την πιστωτική της τράπεζας Αττικής.

 

http://www.atticabank.gr/el/individuals/credit-cards/service-payment-contribution-tsmede-tee

Edited by voxson
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και με την προϋπόθεση να πληρωθεί εμπρόθεσμα το ειδοποιητήριο. Μετά τη λήξη δεν γίνεται να πληρωθεί με την πιστωτική τους κάρτα. Αυτό μου είπαν σε ερώτηση από ένα κατάστημα της attica

Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται τίποτα για καμιά παράταση? Σε 2 μήνες μέσα να δώσουμε τόσο χρήμα δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν νομίζω να καταφέρει να το πληρώσει κανένας

Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται τίποτα για καμιά παράταση? Σε 2 μήνες μέσα να δώσουμε τόσο χρήμα δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν νομίζω να καταφέρει να το πληρώσει κανένας

http://www.michanikos.gr/topic/40698-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CE%B2%CE%84%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85-2014/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα Συνάδελφοι,
 

 

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

είμαι εκτός θέματος αλλά νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει και με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να διέπονται από τις θεμελιώδεις αρχές της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ήτοι:

 

"Social security contributions proportional to income, according to the fundamental principle of proportionality, of the functioning of the European Union"
 
 http://www.efsyn.gr/?p=177270]

Νομίζω ότι μία σοβαρή προσπάθεια σχετικά με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να στηρίζεται στη θεμελιώδη Αρχή της αναλογικότητος.

 

Τώρα αυτό είναι προεκλογική μούφα ή αλήθεια:

"Σύνδεση εισφορών με τζίρο για επαγγελματίες
 

Ολική ανατροπή στο ασφαλιστικό τοπίο των ελεύθερων επαγγελματιών προωθεί η κυβέρνηση με σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Ποιους θα αφορά το νέο σύστημα και πότε θα εφαρμοστεί. Τι θα γίνει με τις εισφορές για την υγεία. Ποια είναι τα προβλήματα.
 
Στον υπολογισμό των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και πιθανόν αυτοαπασχολούμενους με βάση τον τζίρο, ήτοι το πραγματικό τους εισόδημα και όχι βάσει ασφαλιστικών κατηγοριών, φαίνεται πως συμφωνούν κυβέρνηση και τρόικα.
 
Σύμφωνα με πρόταση που συγκαταλέγεται στο πλέγμα δράσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση προς την τρόικα των δανειστών, έχει συμφωνηθεί επί της αρχής η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών στους αυτοαπασχολούμενους. Το μέτρο, θα εφαρμοστεί, όπως περιγράφεται και στο αρχικό κείμενο των 46 σελίδων του υπουργείου Οικονομικών προς την τρόικα, σε πλήρη εξέλιξη το 2017, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η ενιαία πλατφόρμα είσπραξης εισφορών - φόρων από τις εφορίες.
 
Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης επισημαίνουν πως πρόκειται, για μια θεμελιώδη αλλαγή στο σύστημα ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών που προτείνει το υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα των δανειστών συμφωνεί με την πρόταση και αναμένει από το υπουργείο Εργασίας την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου, που θα οδηγεί σε δομικές αλλαγές.
 
Και αυτό γιατί η εξατομίκευση των εισφορών μετατρέπει το σύστημα από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Πρακτικά, δηλαδή προωθεί την λογική ότι οι συντάξεις γίνονται "ατομικές", δεδομένου ότι προκύπτουν από τις εισφορές του καθενός. Γεγονός που προκαλεί σημαντικό πρόβλημα στην χρηματοδότηση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων. Άλλωστε, το πρόβλημα της μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε κάθε προσπάθεια δομικής μεταρρύθμισης. Πολύ περισσότερο στον ΟΑΕΕ, που αντιμετωπίζει και ταμειακό πρόβλημα ρευστότητας.
 
Παράλληλα, σε ένα τέτοιο πιθανό ενδεχόμενο, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τον κλάδο υγείας, ενώ δεν αποκλείεται - εφόσον προκριθεί μια τέτοια σημαντική αλλαγή- να υπάρξει πρόβλεψη για ένα ελάχιστο ασφάλιστρο, που θα αποτελεί τη βάση για κάθε ασφαλισμένο. Στο κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα, δεν διευκρινίζεται επίσης, εάν το μέτρο θα αφορά στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ελεύθερους επαγγελματίες (εμπόρους, βιοτέχνες και αυτοκινητιστές) ή και τους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (γιατρούς, δικηγόρους και εργολήπτες - μηχανικούς).
 
Να σημειωθεί ότι, η πρόταση αυτή αντικατέστησε τον προηγούμενο σχεδιασμό, που ήθελε τη μείωση των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών κατά 20%, με αντίστοιχη μείωση των μελλοντικών παροχών, καθώς κρίθηκε από τους δανειστές, πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγαλύτερο πρόβλημα στη ρευστότητα του ΟΑΕΕ.
 
Στόχος της προηγούμενης πρότασης ήταν η αύξηση της εισπραξιμότητας του ταμείου από το 52% που έχει πέσει, στα επίπεδα του 2008-2009, ήτοι κοντά στο 80%. Ο ΟΑΕΕ, βρίσκεται συνεχώς στο μικροσκόπιο των δανειστών, καθώς διαπιστώνεται ότι η σχέση του συνόλου των εισφορών προς τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι μικρότερη της μονάδας!
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουν οι δανειστές, εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, στο τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένες κατά τουλάχιστον 4% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, που ήταν μειωμένα κατά 4,76% σε σχέση με το 2012, έτος κατά το οποίο οι εισπράξεις του ταμείου μειώθηκαν κατά 14,88%, έναντι αυτών του 2011.
 
Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν πως μια πιθανή μείωση των εισφορών μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της ΕΣΕΕ που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας, θα αποτελούσε μεν "κοινωνική πολιτική" για μια επαγγελματική τάξη, αυτή των μικρομεσαίων που επλήγη από την κρίση, δεν θα έλυνε όμως το πρόβλημα του ταμείου.
 
Άλλωστε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ, το 45% των ενεργών οφειλετών ανήκει στις 3 πρώτες ασφαλιστικές κατηγορίες και κατά συνέπεια μπορεί να ενταχθεί ήδη, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (όπως ανανεώθηκε με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στη βουλή μέχρι το τέλος του 2016) στην 1η και χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία. Αντίστοιχα, στις 2 πρώτες κατηγορίες ανήκει το 55% των οφειλετών που βρίσκονται σε διακοπή.
 
Η Διοικήτρια του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου εκτιμά μάλιστα, ότι σημαντικό ρόλο στην βελτίωση των οικονομικών του ταμείου θα διαδραματίσει η ανταπόκριση των ασφαλισμένων στη νέα ρύθμιση οφειλών, που από τις πρώτες ημέρες κρίνεται ικανοποιητική."

[ΠΗΓΗ: http://tinyurl.com/l3ln2xw]

Είμαστε άραγε ικανοί εάν ισχύσει και δεν είναι μούφα και εάν αρχικώς δεν ισχύει και για εμάς να το διεκδικήσουμε και εμείς και να το κερδίσουμε ;
Edited by Antiermitianos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η λογική λέει ότι εάν κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν σε κάτι, τότε μάλλον θα εφαρμοστεί. Βέβαια εκλογές έχουμε, οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο.

 

Η πλήρης επιστολή (47 σελίδες - οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν ήταν ακριβολόγοι...) στο https://epampatras.files.wordpress.com/2014/12/emailc.pdf . Φαίνεται ότι την είχε δημοσιοποιήσει ο πρόεδρος του ΣτΕ (!) http://epam-patras.net/2014/12/04/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7-%CF%84/ αλλά μυστηριωδώς ( ; ) δε λειτουργεί ο σύνδεσμος από τη σελίδα του ΣτΕ.

 

Για το θέμα που συζητάμε μιλάει στη σελίδα 30. Ενδιαφέρον θα ήταν να βλέπαμε και το αρχικό 'paper' στο οποίο απαντάει ο κ. Χαρδούβελης.

 

Και μία στυλιστική παρατήρηση: Τα "ευγενή Ταμεία", "noble SSFs"; Μπρρρ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.