Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

Αυτη ειναι η αποψη μου απο την αρχη.

Απο τοτε που βγηκε η αρχικη εγκύκλιος. Προσωπικα αυτό το θεμα (αν ειναι υποχρεωτικη ή δυνητική η ένταξη στη ρυθμιση) το θεωρω ισως απο τα πιο ξεκαθαρα σημεια.

Επίσης περαν απο της λέξης "αιτημα" προς επίρρωση της δυνητικότητας ειναι και η λεξη "που", δηλαδη "ο οποίος" αιτείται.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλλον αυτό θα επιλέξουν οι περισσότεροι George.

 

Ας μας ενημερώσει κάποιος συνάδελφος με ένα η δύο εργοδότες αν έχει γίνει καμιά αναφορά από αυτούς σχετικά με το αν θα πληρώσουν ή όχι τις εισφορές που τους αναλογούν (θεωρητικά πάντα μιλώντας  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: ).

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πολύ εύστοχη την χρήση αυτών των συγκεκριμένων λέξεων στο παρόν τμήμα της εγκυκλίου.

Αυτό γιατί (πέραν των υποχρεωσέων που αρχίζουν αφού υποβληθεί το αίτημα) αφήνει το περιθώριο στο υπουργείο, όταν έρθει πλεον σε δύσκολη (λέμε) θέση, αφού δει ότι έρχονται σε συγκρουση εργαζόμενοι και εργοδότες και δημιουργηθεί υπερβολική "βαβούρα" να μπορέσει να πατήσει σε αυτό και να πει ότι "εμέις κάνουμε ότι μπορούμε γαι να προωθήσουμε την ορθότητα στις σχέσεις εργαζόμενου-εργοδότη αλλά με βάση την εγκύκλιο προκύπτει ότι δεν ωθείται ο εργαζόμενος να "καρφώσει" το εργοδότη του εφόσον ο ίδιος δεν το επιλέξει... αλλά να γνωρίζει πλεον ότι όλο το ποσό των εισφορών θα τις επιβαρυνθεί εκείνος."

Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξύ για τα ειδοποιητήρια ούτε λόγος. Αυτή η απίστευτα(  :mrgreen:  :mrgreen: ) οργανωμένη κυβέρνηση μας δεν τα έχει ανεβάσει ακόμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και παρόλο που είπαν ότι θα γίνει μέχρι τέλος αυτής της εβδομάδας το βλέπω πολύ χλωμό.  

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα ηταν μεχρι την προ-προηγουμενη Τριτη, μετα πήγε μεχρι την προηγουμενη Παρασκευη και τωρα πηγε εντός αυτης της εβδομαδας.

Η πραξη δείχνει οτι στο τελος θα παρει παράταση η καταβολη των εισφορων του Ιανουαριου των πρωην ασφαλισμενων του ΕΤΑΑ μεχρι τελος Μαρτιου (εμπροθεσμα) μαζι με τις εισφορες του Φεβρουαρίου.

Θυμησου το.... "κρατήστε το βιντεο" που λενε και οι των καναλιων.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε λίγο τι λέει ο νόμος 4387/2016 https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=26E8D03BD3CDF000.1D031AEA53&version=2016/12/19 .

 

Το άρθρο 38 Εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών περιλαμβάνει έναν συγκεκριμένο τρόπο υπολογισμού των εισφορών. Λέει ποιο είναι το ποσοστό εισφοράς, επί ποιου ποσού εφαρμόζεται και πώς κατανέμεται (παρ.1), ποιο είναι το ανώτατο όριο (παρ. 2) κλπ.

 

Και το άρθρο 39 Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών περιλαμβάνει έναν - διαφορετικό - τρόπο υπολογισμού. Λέει ποιο είναι το ποσοστό εισφοράς (παρ.1), ποια είναι η βάση υπολογισμού (παρ. 2), το ανώτατο και κατώτατο όριο (παρ. 3) κλπ.

 

Η παρ. 9 του άρ. 39 έχει ως εξής:

"9. Στους ασφαλισμένους της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, οι οποίοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και για τους οποίους προκύπτει ότι το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά) εφαρμόζονται αναλογικά ως προς το ύψος, τον τρόπο υπολογισμού και τον υπόχρεο καταβολής της εισφοράς, οι διατάξεις του άρθρου 38 του παρόντος."

 

Δηλαδή για τους 'μπλοκάκηδες' ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών δεν είναι αυτός του άρ. 39 αλλά αυτός του άρ. 38.

 

Ποιες εισφορές μειώνονται; Μας το λέει το άρθρο 98 Μεταβατική ρύθμιση - εισφορές αυταπασχολούμενων προερχόμενων από το Ε.Τ.Α.Α.:

"1. Ειδικά για το διάστημα από την 1.1.2017 έως και την 31.12.2020, τα ποσά των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν στους οικείους φορείς κύριας και επικουρικής σύνταξης, εφάπαξ και υγειονομικής περίθαλψης οι, άνω της πενταετίας, ελεύθεροι επαγγελματίες που προέρχονται από το Ε.Τ.Α.Α., όπως διαμορφώνονται μετά τον, σύμφωνα με το άρθρο 39, υπολογισμό, μειώνονται, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:"

 

Δηλαδή μειώνονται τα ποσά των εισφορών που προέκυψαν από τον υπολογισμό του άρ. 39.

 

Για τους 'μπλοκάκηδες' όμως τα ποσά των εισφορών προέκυψαν από τον υπολογισμό του άρ. 38.

 

Άρα η μείωση δεν εφαρμόζεται στους 'μπλοκάκηδες'.

 

Για τους μπλοκάκηδες που αξιώνουν εργοδοτικές εισφορές ο υπολογισμός ΔΕΝ γίνεται ούτε με το Άρθρο 38, ούτε με το Άρθρο 39. Με βάση την σχετική εγκύκλιο, ο υπολογισμός γίνεται με βάση υπολογισμού την αμοιβή την σύμβασης διά την χρονική διάρκεια.

 

Το θέμα είναι ότι ΥΠΑΓΕΣΑΙ στο Άρθρο 39. Υπό αυτήν την έννοια, η όποια εξαίρεση από το Άρθρο 98 είναι νομικά σκανδαλώδης.

 

Stat πρόσεχε γιατί η τσίνα θα σε θεωρήσει κατευθυνόμενο!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Ανάμεσα στο αυθαίρετο και το κατευθυνόμενο εσύ θίχτηκες για το δεύτερο. Όποιος έχει την μύγα που λένε και στο χωριό μου...

Link to comment
Share on other sites

Άσπα μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα εισφορών υποθετικά για κάποιον που κόβει το μήνα 1000 Ευρώ τιμολόγιο.

Edited by Vasilis T.
Link to comment
Share on other sites

Κρατάμε την ανάσα μας .... στη σελίδα μου στον ΕΦΚΑ γράφει αυτό:

 

''Η διαδικασία ανάρτησης των εισφορών στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη. Προσωρινά δε μπορείτε να δείτε την εισφορά σας''

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.