Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ερωτήσεις για πιστοποίηση Μη Καταστροφικών Ελέγχων (NDT)


astry200m

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Με αφορμή παλιά ερώτηση συναδέλφου σε άλλο topic, θα ήθελα και εγώ κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης πιστοποίησης για Μη Καταστροφικούς Ελέγχους.

Αρχικά θα μπορούσε κάποιος να μου ξεκαθαρίσει τη διαφοροποίηση ανάμεσα στον έλεγχο συγκολλήσεων και στις υπόλοιπες εφαρμογές;; Αν έχω καταλάβει καλά, πρόκειται για ξεχωριστές πιστοποιήσεις όσον αφορά τις συγκολλήσεις ειδικά. Ή έχω καταλάβει λάθος;; Σε sites κάποιων εταιρειών, αναφέρουν ξεχωριστά τα σεμινάρια Μ.Κ.Ε και ξεχωριστά τον έλεγχο συγκολλήσεων.

Προσωπικά ενδιαφέρομαι για τις μεθόδους NDT (όπως UT,PLT,RT,ET κλπ) και όχι ειδικά για την επιθεώρηση συγκολλήσεων. 

Επίσης, θα ήθελα να καταλάβω το πώς λειτουργεί η διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Επιλέγω τις μεθόδους, και για την κάθε μία ξεχωριστά αποκτώ τα διάφορα level, ή υπάρχει ένα γενικό πακέτο εκπαίδευσης για κάθε level και απλά εξειδικεύομαι από εκεί και πέρα;;

Τέλος, όποιος έχει κάποια εμπειρία και γνωρίζει από τιμές που παίζουν πλέον για τα μαθήματα και την εξέταση, θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Ευχαριστώ πολύ!

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Η tqcc λέει αρκετά πράγματα αλλά και πάλι δε λύνει τα ερωτήματα που έχω. Το site της ΕΛΕΜΚΕ δυστυχώς μου φαίνεται αρκετά απαρχαιωμένο και δεν βγάζεις άκρη. Όποιος μπορεί να δώσει κάποιες παραπάνω πληροφορίες θα βοηθούσε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.