Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Mετατροπη απο 3 μοιρων σε εγσα


JOHNYMAL

Recommended Posts

και ο Δημήτρης και ο Kane σου λένε κάτι απλό. Η μελέτη είναι σίγουρα σε κάποιο σύστημα συντεταγμένων, συνήθως στο ΤΜ3 άρα ξεχνάς όλα τα άλλα!

Δεν μπορεί αφού δεν κτίσθηκε η περιοχή να μην υπάρχουν 2,3 στάσεις της ΜΕΛΕΤΗΣ (συνήθως τις βάζουμε σε σημεία για να σωθούν και οχι μέσα σε οργωμένα χωράφια). Έστω για να αποτυπωθεί το ανάγλυφο ή για να να μπουν οι αξονοδιαστραυρώσεις (Κ) μπήκαν σίγουρα στάσεις που πρέπει να έχουν και εξασφαλίσεις (ο δήμος τις έχει σίγουρα). Αν μεταφέρεις εξάρτηση από 3000 μ. μακρυά, υποθέτω, από τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την τοπογραφία, πως θα χάσεις τουλάχιστον μισό μέτρο στο δρόμο. Αλήθεια τοπογράφους δεν έχει η περιοχή έστω για να του ρωτήσεις??? Εγώ ακόμα και τώρα, μετά  απο 50 χρόνια, ρωτώ και ξαναρωτώ.  

Link to comment
Share on other sites

 το αρχικό ερώτημα ήταν αν δικαιολογείται η διαφορά

με τους υπολογισμους που παρέθεσα σε παραπάνω μήνυμά μου θεωρώ ότι απαντήθηκε το ερώτημα του συναδελφου

τα υπόλοιπα ενδεχομένως να τα γνωρίζει και επιπλέον τα μηνύματα των συναδέλφων που ακολούθησαν του έδωσαν

να καταλάβει τι πρέπει να προσέξει και τι μεθοδολογία πρέπει να ακολουθήσει

την υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να την γνωρίζουμε εμείς, ο συνάδελφος εργάζεται στην περιοχή και έχει

πληρέστερη εικόνα

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω πολυ τους αγαπητους συναδελφους. Θεοχαρη ακομα και με την μετατροπη που μου ανεφερες παλι υπαρχει μια διαφορα 30 cm περιπου. Θεωρουμε οτι ειναι ανεκτη? Απολυτητ ταυτιση δεν γινεται να υπαρξει?

Link to comment
Share on other sites

τι μετατροπή έκανες και πώς?

αναφέρεις για "κολωνάκια", είναι βάθρα ΓΥΣ? αν είναι ΓΥΣ τότε η αναγωγή υψομέτρου που έγραψα παραπάνω δεν χρειάζεται

το ΚΦΧ Χανιά έχει κάποια θέματα όσον αφορά τα πολυώνυμα μετασχηματισμού, απο την διαίρεση διαγραμμάτων της ΓΥΣ φαίνεται άλλωστε

τα ξαναλέμε επομένως μολις δώσεις κάποια στοιχεία για τα παραπάνω

αποφεύγω να σου γράψω για την μεθοδολογία εργασίας έχουν αναφερθεί οι συνάδελφοι

Link to comment
Share on other sites

Ναι σαν κολονάκια εννοώ τα βάθρα της ΓΥΣ τα εχω αναφερει στο πρωτο μου μήνυμα.

Δεν εκανα καποια μετατροπη με πολυώνυμό.

Η λογικη μου ηταν η εξης εφοσον ειχα τις συντεταγμενες σε 3 μοιρων των βαθρων παιρνω και τις στατικες εγσα 87 παρατηρησεις και ταυτιζονται, αλλα απ'οτι βλεπω δεν γινεται γιατι ομως?

Link to comment
Share on other sites

Oι συντεταγμενες σε ΗΑΤΤ του ενος βαθρου ειναι

 

χ=11712.81 ψ=29669.02  Ζ=176.77  φ.χ χανια 

σε 3 μοιρων 234384,17 ψ=168363,185

εγσα 87 χ=508657.352 ψ= 3930271.411

Εγσα στατικων μετρησεων χ=508657.333 ψ=3930271.279

 

Βαθρο Νο 2

 

 

χ=9323.28  ψ=29062.86 Ζ=205,05   φ.χ χανια 

σε 3 μοιρων χ= 231996,40  ψ=167751,01  ζ=205,05

εγσα 87 χ=506268.625 ψ=3929666.408

Εγσα στατικων μετρησεων χ= 506268.638 ψ= 3929666.489

 

Sdtopo δυστηχως δεν εχω κοινα σημεια ειμαι σε περιοχη επεκτασης του σχεδιου μονο κενα οικοπεδα υπαρχουν εκει που ειμαι.

Δεν υπαρχουν σταθερα σημεια εχω οργώσει ολη την περιοχη για να βρω υλοποιημενες στασεις. Η λογική να παρουμε τα αρχικα σημεια εξαρτησης δεν ειναι σωστη?

Η μόνη περίπτωση που θα πάρεις τα αρχικά σημεία εξάρτησης είναι όταν τα σχέδια της επέκτασης είναι ένα λευκό χαρτί με πράσινες και κόκκινες γραμμές, χωρίς καθόλου σύρματα χωρίς μαντρότοιχους ή ξηρολιθιές, χωρίς κανένα κτίσμα ή παράπηγμα, χωρίς κανένα χαρακτηριστικό σημείο (πηγάδια, κολόνες ΔΕΗ, ΟΤΕ... ) και χωρίς κανένα δρόμο ή μονοπάτι αποτυπωμένα. Και μόνο όταν είσαι ο πρώτος που υλοποιεί ρυμοτομικές και εσωτερικά όρια στην ευρύτερη περιοχή σου. Δηλαδή όταν δεν αποτυπωθεί καμμία υφιστάμενη κατάσταση στα σχέδια του Ρυμοτομικού ή της ΠΕ και δεν έχει κατασκευαστεί απολύτως τίποτα από δημόσια αρχή ή ιδιώτη μετά την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο. 

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα κοινά σημεία, αν υπάρχουν, που σου πρότεινα ότι πρέπει να αποτυπώσεις και να συνδυάσεις-συνθέσεις στην μελέτη χάραξης που έχεις αναλάβει. Διότι η χάραξη των ορίων οικοπέδου είναι μελέτη που αρκετές φορές γίνεται αναγκαστικά πολύ εκτεταμένη ώστε να εξασφαλίζεις την ορθότητα των πορισμάτων σου.

 

Εκτός αν συννενοηθείς με τον πελάτη σου ότι: "εγώ θα σου χαράξω τις συντεταγμένες που μου υποδεικνύεις ότι αφορούν το οικόπεδό σου, με τον πιό επιστημονικό τρόπο μετατροπής συντεταγμένων, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να σε βεβαιώσω ότι αυτά που θα χαράξω δεν καταπατούν άλλη ιδιοκτησία ή κοινόχρηστο χώρο".

 

Αν πάλι είναι πράγματι λευκό χαρτί το ρυμοτομικό ή η ΠΕ τότε υπάρχει πάλι μεθοδολογία που δεν περιορίζεται στα σημεία εξάρτησης του μελετητή αλλά αφορά κυρίως την προσαρμογή των σχεδίων της επέκτασης στα υλοποιημένα όρια του παλαιού σχεδίου που σίγουρα υπάρχει, και από αυτό το σχέδιο θα εξάγεις τις συντεταγμένες των ορίων του οικοπέδου σου.

Edited by sdtopo
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ συνάδελφε sdtopo

χωρίς να διαφωνώ με όσα γράφεις

σου υπενθυμιζω ότι υπάρχουν πολεοδομικές μελέτες,τοπικά ρυμοτομικά κλπ όπου τα υπόβαθρα δεν βοηθούν,εχουν συνταχθεί με φωτογραμμετρικές μεθόδους

είσαι νεότερος συνάδελφος και δεν πρόλαβες τα φωτογραμμετρικά υπόβαθρα πολεοδομικών μελετών και την εποχή που τα σχέδια ήταν μόνο σε χαρτί

χωρίς καμία δυνατότητα ψηφιακής πληροφορίας και διαχείρισης, Αναφέρομαι σε διαγράμματα κλίμακας 1/2000 με φωτογραμμετρικό υπόβαθρο.έτσι ξεκίνησε η διαδικασία του 1337/83 στην πορεία

διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα ήταν πολλά και έγιναν αποτυπώσεις σε κλίμακα 1/1000 με ίδρυση τριγωνομερικού και πολυγωνομετρικού δικτύου

η Τοπογραφική Υπηρεσία του τεως Υπουργείου Γεωργίας έχει επίσης συντάξει τοπικά ρυμοτομικά για διανομές οικοπέδων ή έχει κάνει συμπληρωματικές διανομές

χωρίς αποτυππωσεις επιπεδομετρικών λεπτομερειών

δεν πρόλαβες ευτυχώς την εποχή που αν είχες ένα digitizer για να προσδιορίσεις τις συντεταγμένες κορυφών ήσουν ιδιαίτερα τυχερός

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Θεοχάρη,

στο σχόλιό μου θέλησα να αναδείξω ότι η χάραξη ορίων οικοπέδου είναι κανονική μελέτη που δεν μπορεί να εκπονηθεί μόνο με εφαρμογή αλγορίθμων και χρήση Gps.

 

 

Αγαπητέ JOHNYMAL,

σε συμβουλεύω να συνεργαστείς με Τοπογράφο Μηχανικό για την χάραξη ορίων οικοπέδου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.