Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δύο ΠΕΑ για την ίδια οικοδομή


th.zinas

Recommended Posts

Καλησπέρα, πριν 3 χρόνια εξέδωσα ΠΕΑ για 3 χώρους στον 1ο όροφο διατηρητέου κτιρίου (αποτελούμενο από ισόγειο, 1ο και 2ο όροφ), επειδή τότε μισθώνονταν για επαγγελματική χρήση και θέλανε ξεχωριστά μισθωτήρια. Σήμερα το κτίριο είναι πλέον κενό πλην του ενός (από τα 2) κατ/τα στο ισόγειο το οποίο έχει ΠΕΑ και επειδή θα πωληθεί μου ζητάνε ΠΕΑ για όλο το υπόλοιπο κτίριο δηλ. για όλο τον 2ο όροφο συν το ένα (πρώην) κατάστημα στο ισόγειο το οποίο είναι αυτό κενό.

Με βάση τα παραπάνω μπορώ να βγάλω 1 ΠΕΑ για όλο τον 2ο όροφο σαν 1 ιδιοκτησία και ακολούθως για το κενό κατάστημα στο ισόγειο; Ή θα πρέπει να ακυρώσω τα 3 παλιά ΠΕΑ, να βγάλω 1 νεό για 1ο + 2ο όροφο και για το ισόγειο κατάστημα;

Αν θυμάμαι καλά (παρακαλώ διορθώστε με) δεν μπορεί να βγει 1 ΠΕΑ για όλο το ακίνητο καθότι η χρήση είναι διαφορετική σε ισόγειο και όροφους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 73
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα συνάδελφοι. Σε ένα διαμέρισμα είχα εκδώσει παλιά ΠΕΑ περυσι και τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα (αποσυνδέθηκαν από την κεντρική θέρμανση και αφαίρεσαν τα κλιματιστικά). Αυτό δε δικαιολογεί νέο ΠΕΑ; Γιατί πλέον η υφιστάμενη κατάσταση δεν έχει καμμία σχέση με την περυσινή.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, μπορείς να δοκιμάσεις να στείλεις αίτημα για ανάκληση με υπ. δήλωση του ιδιοκτήτη ότι επιθυμεί την ανάκληση του τρέχοντος ΠΕΑ και αντίστοιχη έκδοση νέου λόγω αλλαγής των ενεργειακών χαρακτηριστικών των συστημάτων θέρμανσης + ψύξης της κτιριακής μονάδος. Το ζήτημα είναι αν θα το δεχτούν, σε κάθε περίπτωση αν το επιχειρήσεις ενημέρωσέ μας για την έκβαση της υπόθεσης.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι, από τη στιγμή που τα συστήματα θέρμνσης-ψύξης δεν έχουν αντικατασταθεί από άλλα, δεν θα πρέπει να εκδοθει νέο ΠΕΑ.

Εκτός κι αν συντρέχουν άλλοι λόγοι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.