Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θα αυξηθεί η χρηματοδότηση για έργα ενεργειακής εξοικονόμησης σε κτίρια στην Ε.Ε.


Engineer

Recommended Posts

Το διάστημα 21-24 Οκτωβρίου, αναμένεται να ψηφιστεί από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, ο υπερδιπλασιασμός της χρηματοδότησης για έργα ενεργειακής εξοικονόμησης στα κτίρια της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στα 23 δισ. ευρώ περίπου.

Για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια της Ε.Ε. μίλησε και ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι κατά την πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο Renovate Europe που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

 

Οπως ανέφερε ο τομέας της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, αντιπροσωπεύει τον τομέα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στην Ε.Ε. Ακόμα μεγαλύτερες και από τον τομέα των μεταφορών ή τον τομέα της βιομηχανίας.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, το υπάρχον κτιριακό στοκ, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της κατανάλωσης ενέργειας της Ε.Ε. ενώ είναι υπεύθυνα για περίπου το 36% των εκπομπών CO2 της Ε.Ε.

 

Για το λόγο αυτό, σημείωσε, η ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιριακού στοκ είναι μεγάλης σημασίας και έχει πλεονεκτήματα, τόσο κοινωνικά, όσο οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά.

 

Η ανακαίνιση των υπάρχοντων κτιρίων, είναι σημαντική γιατί το 90% από αυτά, είναι εδώ για να μείνουν, είπε χαρακτηριστικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι μία ριζική ανακαίνιση των κτιρίων που υπάρχουν στην Ε.Ε. μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 30% της συνολικής ενέργειας που χρειάζονται.

 

Επίσης, πρόσθεσε ότι μία ριζική ανακαίνιση των κτιρίων αυτό θα δημιουργήσει δύο εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ε.Ε. έως το 2020. "Αν μην ξεχάσουμε ότι ξοδεύουμε τουλάχιστον το 90% της ζωής μας σε κτίρια. Είναι τα σπίτια μας, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κυβερνητικά κτίρια, ο χώρος εργασίας αλλά και υπηρεσίες αναψυχής" ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σημειώνεται, ότι η Ευρώπη οφείλει να ανακαινίζει το 3% του κτιριακού της αποθέματος ετησίως προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του 2050 για τις εκπομπές ρύπων.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=10031

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

το βασικο ειναι οτι σε χωρες οπως η ελλαδα θα μειωθει η εξαρτηση απο εισαγωγες καυσιμων καθε μορφης....

θα ενισχυθουν οι ελληνικες επιχειρησεις που οι περισσοτερες ειναι σε οικοδομικο κλαδο...

 

 

αλλα οσο και αν μοιαζει σε καποιους οτι το ελληνικο κρατος θαπρεπε ΠΡΩΤΟ να επιδιωκει τετοιες κινησεις

ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.....

 

 

ειδικα το ελληνικο εα μεγαλο μερος των εσοδων του το βασιζει στους φορους των καυσιμων,,,,,γιαυτο θελει σταδιακη προσαρμογη στη μειωση των εσοδων

 

φυσικα ηρθε η κριση και την εφαγε ΔΙΠΛΗ τη φαπα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας απλοποιήσουν το "εξοικονομώ", ας το διευρύνουν και στα επαγγελματικά ακίνητα, ας πληρώσουν επιτέλους τους προμηθευτές και τότε ξαναμιλάμε...

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

αν γίνεται και κλιματιστικά παρακαλώ... 

 

Εννοείται κάνουμε εξοικονομώ σε διαμερίσματα και δεν μπορούμε να βάλουμε κλιματιστικά τύπου Inverter...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.