Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α08] Ισόγειοι Βοηθητικοί Χώροι του Ν.4178 (τρόπος υπολογισμού προστίμου)


Recommended Posts

Καλα ρε παιδια αναφερεται ξεκαθαρα στην περιπτωση για τις αποθηκες και αμεσως μετα λεει πως οτι δεν παει στην κατηγορια 3 επειδη δεν πληρει τις διαστασεις παει με αναλυτικο.Τι αλλο πρεπει να γραψει δηλαδη;;;

Link to comment
Share on other sites

Που το λέει ? Σελίδα ? Άρθρο ?

 

Η εγκύκλιος λέει στο Άρθρο.9. (29) :

 

Oι παραβάσεις Κατηγορίας 3 των περιπτώσεων (θ) και (ιγ) (αποθήκες) που δεν πληρούν τις διαστάσεις της κατηγορίας πάνε με αναλυτικό. Από αυτό έμμεσα προκύπτει ότι αποθήκες ανεξαρτήτως στάθμης πάνε με αναλυτικό ?

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Οχι εμμεσα.ΑΜΜΕΣΑ.Αναφερει οτι δεν μπορουν να πανε στις μικροπαραβασεις αν δεν πληρουν τις διαστασειςκαι πανε με αναλυτικο.ΧΩΡΙΣ να αναφερει το "που δεν αντιστοιχουν σε επιφανεια" που ηταν κ η μονη εκφραση στον νομο που μπερδευε τη υποθεση..

Link to comment
Share on other sites

Οκ...ίσως έχεις δίκαιο αν και θα έπρεπε να το γράφει κάπου πιο καθαρά ο νόμος !

 

Μιλάμε για αποθήκες που δεν υπήρχαν βάσει αδείας, έτσι ?  

 

Και με άλλους χώρους π.χ. κεντρικό κλιμακοστάσιο...τι γίνεται ? 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν σε αυτό το κομμάτι ο νόμος και δια της εγκυκλίου 3 ειναι ξεκάθαρος οποίος συνάδελφος θελει να δηλώσει μια ισόγεια αποθήκη απο οπτοπλινθοδομη με επικάλυψη λαμαρίνας ας πούμε ,που υπερβαινει τα μετρικα στοιχεια τησ κατηγοριας 3, ως ΥΔΚΧ ας το κάνει δεν μπορεί να τον εμποδισει κανεις.

Αλλα απορώ με συναδέλφους που χρόνια τώρα που διαβάζω το φόρουμ έχουν άξιοσεβαστες απόψεις και γνώσεις, συνεχίζουν να επιμένουν και μετά την εγκύκλιο 3 ότι οι ισόγειες αποθήκες πηγαίνουν ως ΥΔΚΧ .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλoι μου, οι εκδότες της εγκυκλίου, απλώς ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, διότι οι "θέσεις" της εγκυκλίου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του νόμου!!!!!! Και προφανώς θ' αντιμετωπίσουν "..........προβλήματα" κάθε είδους και μορφής και σε πάρα πολλά σημεία!!!!! Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες και οι μηχανικοί ......πρόβατα!!!!!

 

Από πότε μια εγκύκλιος νομοθετεί;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

pontifika, θα συμφωνήσω με τον ΙΑΣΟΝΑ. 

Να δούμε λίγο αναλυτικά την διατύπωση, γιατι νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα σαφήνειας: 

 

"οι παραβάσεις των εδαφίων θ και ιγ, που δεν πληρούν τις προυποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία, δεν θεωρούνται ως αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ώστε να υπαχθούν στην κατηγορία αυτή. Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία εφαρμόζεται η παρ.5 του άρθρου 18 του νόμου και στο φύλλο καταγραφής επιλέγεται οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πλην της Γ" 

 

Τι έχουμε εδώ.

Ότι το εδάφιο θ (αντλητικά) και ιγ (αποθήκες) που δεν πληρούν τις διαστάσεις της κατηγορίας Γ, ΔΕΝ θεωρούνται αυθαιρετες μικρές παραβάσεις = ΔΕΝ θεωρούνται παραβάσεις της κατηγορίας Γ.

Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία Γ (στην οποία ΔΕΝ ανήκουν τα θ και ιγ) τότε εφαρμόζεται αναλυτικός.

Αντίθετα για τα θ και ιγ, με την λογική του μηχανικού, θεωρώ ότι είναι υ.δ.κ.χ.

 

κάθε αντίρρηση δεκτή.

Edited by soundholics
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία ανάλυση soundholics και συμφωνώ. Αν τελικά διαβάζεις λεξούλα λεξούλα αυτό προκύπτει. Ουσιαστικά επειδή τα αντλητικά ή οι αποθήκες μπορεί να γίνουν μεγαθήρια στην πράξη τα ξεγράφει από την Κατηγορία 3. Αντίθετα εάν κάνεις μία περιτοίχηση διπλάσια, δεν θα γίνει και τίποτα και σου λέει κάντο με αναλυτικό.

 

Ποντίφικα αν ο νομοθέτης ήθελε να πει κάτι τέτοιο που είναι τόσο σημαντικό για τους  ισόγειους β.χ. ή έστω αποθήκες..δεν θα πρόσθετε και ένα πολύ απλό "μειωτικός συντελεστής μπαίνει σε αποθήκες ανεξαρτήτου στάθμης" αντί να το γράφει μέσω Λαμίας δια της κατηγορίας 3 ?! 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

έτσι είναι nik

Κρατάω βέβαια μια πισινή και περιμένω κάποιον συνάδελφο μήπως έχει εντοπίσει κάτι άλλο, που ερχεται σε αντίθεση με την ερμηνεία μας,

το σίγουρο πάντως είναι ότι οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να γράψουν μια πρόταση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

................το σίγουρο πάντως είναι ότι οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να γράψουν μια πρόταση..........

 

Η γιαγιά μου έλεγε: "....Όποιος παιδάκι μου, ανακατεύεται με τη φωτιά, καίγεται αργά ή γρήγορα!!!!!!

Προσπαθούν δηλαδή, να μπαλώσουν τα λάθη τους, με επίσης λανθασμένο τρόπο, ενώ θα μπορούσαν "αντρίκια" να ξαναφέρουν "τροποποιήσεις" του νόμου προς το ευνοϊκότερον μέσω της συνήθης οδού νομοθεσίας, που είναι η "ψήφιση τροποποιήσεων - συμπληρώσεων ενός νόμου από τη Βουλή"!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.