Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α08] Ισόγειοι Βοηθητικοί Χώροι του Ν.4178 (τρόπος υπολογισμού προστίμου)


Recommended Posts

Η άποψη μου είναι η εξής (μιας και είμαι πλέον της λογικής να εισάγω όσα περισσότερα φύλλα καταγραφής μπορώ σε μια δήλωση για να είναι όλα ξεκάθαρα και διαχειρίσιμα):

 

- Εάν υπάρχουν δύο ισόγειοι αυτοτελείς βοηθητικοί χώροι, ένας 10τμ και ένας 45τμ, εισάγω δύο φύλλα καταγραφής και ο κάθε χώρος λαμβάνει μειωτικό συντελεστή στο φύλλο καταγραφής του.

- Εάν υπάρχουν δύο ισόγειοι αυτοτελείς βοηθητικοί χώροι, ένας 10τμ και ένας 51τμ, εισάγω δύο φύλλα καταγραφής και ο μεν 10ρης λαμβάνει μειωτικό συντελεστή στο φύλλο καταγραφής του, ενώ ο άλλος των 51τμ χρεώνεται ως ΚΧ στο δικό του φύλλο καταγραφής.

- Εάν υπάρχουν δύο ισόγειοι αυτοτελείς βοηθητικοί χώροι, ένας 51τμ και ένας 80 τμ, εισάγω δύο φύλλα καταγραφής και ο κάθε χώρος χρεώνεται ως ΚΧ στο φύλλο καταγραφής του.

Edited by yian
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

επιστρεφω δριμυτερος στον μπουρδελονομο 4178.

 

υπογειος-ισογειος οροφος εν μερει, διοτι το εδαφος ειναι επιλινες οποτε στην κατω παρεια του 'οροφου' εχω ισογειο ενω στην πανω εχω υπογειο. στην κατω λοιπον, οι ιδιοκτητες οπως ειχε γινει τοιχειο περιμετρικα, το εκαναν δωματιο. το βαζω ως κυριο ή βοηθητικο χωρο? επισης πρεπει να αποδειξω τον χρονο κατασκευης ή νοειται οτι παει βασει της χρονολογιας που εγινε η κατασκευη? (δηλαδη οπως οριζει η εγκυκλιος για τα υπογεια)

Edited by sundance
Link to comment
Share on other sites

Εάν "δικαιολογείται" το ξεμπάζωμα ή το μη μπάζωμα του υπογείου, επειδή έχει κατασκευαστεί σε υπόγεια στάθμη (και μάλιστα νόμιμη), μπορείς να το πας με μειωτικό.

 

Τουλάχιστον, σε κάποιες δικές μου υποθέσεις που δικαιολογούσαν το ξεμπάζωμα, έτσι το αντιμετώπισα, ασχέτως που από τη μία μεριά ήταν ισόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λες δεν προκυπτει απο το παραρτημα

Το παραρτημα λεει με σαφηνεια "και ισογειοι βοηθητικοι χωροι ως 50μ2", ...οποτε αν εχεις πολλους ισογειους κανεις ενα αθροισμα και επιλεγεις ποιους θες να βαλεις με μειωτικο...Ο έρμος ο νομοθετης στην προκειμενη περιπτωση τι παραπανω επρεπε να πει;;;

Έτσι το καταλαβαίνω κι εγώ. Έχω τρεις ισόγειες αποθήκες των 18μ2, 27μ2 και 30 μ2. 

Από αυτές τις 18μ2 και 30 μ2 τις βάζω με μειωτικό ενώ την 27 μ2  χωρίς.

Link to comment
Share on other sites

Σε εκτός σχεδίου έχω μια ισόγεια αποθήκη 30τ.μ. και όχι 15τ.μ. Θα πάω με
τον αναλυτικό?Έχω όμως παράβαση που αντιστοιχίζεται σε επιφάνεια χώρου και πιστέυω ότι είναι παράλογο να βάλω υπέρβαση δόμησης για μια αποθήκη κλεισμένη με κόντρα πλακέ.
Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,
 
Εχω μια περίπτωση αυθαιρέτου σε εκτός σχεδίου περιοχή και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι να υποβάλλω τη δήλωση.
 
Πρόκειται για 1 αποθήκη - στάβλο  57 τ.μ. η οποία είναι κτισμένη από το 1968 με τσιμεντόλιθα και σκεπασμένη με λαμαρίνα. Επειδή δεν μπορώ να την εντάξω στην κατηγορία 1 του νόμου (λόγω του οτι δεν είναι κατοικία) επικαλούμαι την περίπτωση (ιγ) - (αποθήκη 15 τ.μ.....κτλ) της κατηγορίας 3 και εκμεταλλευόμενος  τα αναφερόμενα σε αυτή  ("Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία εφαρμόζεται η παρ. 5 του άρθρου 18 του παρόντος (αναλυτικός προυπολογισμός) , με την επιφύλαξη της περίπτωσης (ιστ) για την οποία εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις υπολογισμού του προστίμου του παρόντος." ) σκέφτομαι να προχωρήσω δηλώνοντας την αυθαιρεσία με αναλυτικό προυπολογισμό ως 1 παράβαση.
Δεν θέλω να ξεφύγω από το 500αρικο διότι δεν δύναται ο πελάτης, διαφορετικά θα πήγαινα με υπολογισμό προστίμου κανονικά.
Ποιά η γνώμη σας? Θεωρείται οτι μπορούμε να το κάνουμε αυτό ή θα βρεθούμε εκτεθειμένοι?
Ευχαριστώ.

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ξεμπαζωμένο υπόγειο που έγινε διαμέρισμα πάει με υπέρβαση δόμησης και το ξεμπάζωμα αναλυτικό? Ή υπάρχει και άλλος τρόπος ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.