Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προτεινόμενα σεμινάρια για βιογραφικό


Recommended Posts

Επειδή έχω παρακολουθήσει 14 σεμινάρια-ημερίδες και μέχρι τέλος Νοεμβρίου πάω φίρι φίρι για 17-18, πιστεύω οτι εκεί που μπορούν να βοηθήσουνε αυτά είναι αν τύχεις σε κάποια δουλειά όπου τόσο εσύ όσο και κάποιος άλλος ανταγωνιστής σου που θα επιλέξει ο εργοδότης για συνέντευξη έχετε σχεδόν ίδια προσόντα και εμπειρία. Εκεί αν εσύ έχεις περισσότερα σεμινάρια κερδίζεις τον άλλον απλά.

Στον νέο απόφοιτο/τελειόφοιτο που θα βγεί στην αγορά δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα να νικήσει κάποιον άλλο που θα έχει έστω και 3 χρόνια εμπειρίας. Τώρα ο καθένας ας κάνει οτι νομίζει. Εγώ περισσότερο κυνηγάω και παρακολουθώ σεμινάρια, δωρεάν όσο γίνεται διότι κρατάς μια επαφή με το αντικείμενο και πιθανόν να με βοηθήσουν στο μέλλον (κοντινό ή μακρυνό) αν τύχει και διεκδικήσω δουλειά και έχω απέναντί μου κάποιον άλλο με τα ίδια προσώντα με εμένα.

 

Proengineer και solidworks ωραία προγραμματάκια με απίστευτες δυνατότητες αλλά δύσκολο-κοστοβόρο για να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο. Στο proengineer αμφιβάλλω αν πραγματοποιούν κανένα σεμινάριο στην Ελλάδα και αν πραγματοποιούν θα παίζει τιμή κοντά στο 1000ρικό, αφού πρίν 2έτη για το solidworks κάποιοι από την αντιπροσωπεία της μαμάς εταιρείας ζητούσαν 800ευρώ. Autodesk inventor βρίσκεις πιστεύω και με 400-500ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Σωστή προσέγγιση αλλά εξαρτάται και από το αντικέιμενο της δουλειάς......Αν πχ ζητούν εργοταξιακό, όσα σεμινάρια σε solidworks και λογισμικά να έχεις δεν μετράνε.. κ.ο.κ. Αυτά παίζουν πιο πολύ σε βιομηχανικό χώρο

Link to comment
Share on other sites

 

Στον νέο απόφοιτο/τελειόφοιτο που θα βγεί στην αγορά δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα να νικήσει κάποιον άλλο που θα έχει έστω και 3 χρόνια εμπειρίας. Τώρα ο καθένας ας κάνει οτι νομίζει.

 

Εστω και ελαχιστη θα ελεγα και οχι 3 χρονια. Τα 3 χρονια ειναι πολλα για να νικησεις με μερικα σεμιναρια τον αλλο. Αντε μεχρι 1 ετος και παλι με πολλα και τεραστια αν...

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ δεν πολυσυμφωνώ αλλά σέβομαι την άποψή σου. Ο ένας χρόνος εμπειρίας που θα έχει κάποιος δεν ξέρεις τι μπορεί να είναι και με τι ασχολήθηκε αναλυτικά, αν μιλάμε για πλήρη απασχόληση τότε οκ, αλλά αν μιλάμε σαν έναν φίλο μου που βρήκε δουλειά σαν πρακτική και όλη την μέρα κάθεται και άντε μια φορά στις 2 εβδομάδες να πάει να τοποθετήσει κανένα κλιματισιτκό, άλλες φορές δεν τον χρειάζονται καθόλου και τις περισσότερες φορές κάνει κανένα 4-5ωρο στην καλύτερη...   Τώρα αν μιλάμε για 2-3 χρόνια εκεί δύσκολο να πηγαίνεις κάπου και να κοιτάς τα ντουβάρια όλη μέρα (εκτός αν μιλάμε για δημόσιο τομέα).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα

Είμαι νεα μηχανικός και σκέφτομαι να παρακολουθήσω διάφορα σεμινάρια για να πάρω πιστοποιήσεις (για το βιογραφικό μου). Εκτός από το autocad πιο άλλο μου προτείνεται;

και εγω το ιδιο παιδια. αποφοιτω τωρα σαν πολιτικος μηχανικος τ.ε. εχετε καποια προταση και που να απευθυνθω?

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε στο google, υπάρχει το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ με κάποια σεμινάρια της ειδικότητάς σου, υπάρχουν και ορισμένοι ιδιωτικοί φορείς αλλά κατ' εμέ παραμένουν ακριβοί στα σεμινάρια που κάνουνε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.