Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή μεταλλικού κτιρίου


thanosgeoponos

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Ενδιαφέρομαι να αξιοποιήσω ένα οικόπεδο στην πόλη μου στο οποίο θέλω να κατασκευάσω μια αποθήκη με μεταλλικό σκελετό. Στο επάγγελμα είμαι γεπόνος και η εν λόγω αποθήκη θα στεγάσει δραστηριότητες τύπου εμπορίου.

 

Θέλω την βοήθεια σας για την κατασκευή του εν λόγω κτιρίου.

το οικόπεδο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή και απο τη μια πλευρά του διέρχεται επαρχιακός δρόμος. Σύμφωνα με την πολεοδομία και το νέο ΓΠΣ έχω τη δυνατότητα να βγάλω οικοδομική άδεια.

 

Τα ερωτήματα μου

 

Πόσο μπορεί να κοστίσει μια άδεια για εμπορικό κατάστημα?

Ποιός είναι ο φθηνότερος τρόπος κατασκευής ενός καταστήματος 150 m2. (μεταλλικός σκελετός με πάνελ???)

πόσο μπορεί να κοστίσει η κατασκευή ενός τέτοιου κτιρίου(σκελετός,μπετά και σίδερα,ΙΚΑ)

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει φθηνές λύσεις σε αυτό που πάω να κάνω?

 

Δυστυχώς τα χρήματα που διαθέτω για την εν λόγω επιχειρηματική κίνηση είναι περιορισμένα και αν λάβετε υπόψη σας πως πρέπει να εφοδιάσω και το κατάστημα μου, πρέπει να κάνω έναν όσο το δυνατόν ρεαλιστικό προϋπολογισμό του project.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Θανάσης

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν κοιτάξτε την περίπτωση να εντάσσεστε σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Θα αναζητήσετε κάποιο γραφείο συμβούλων επενδύσεων ή μόνος σας με μια πρώτη ματιά στο ΕΣΠΑ ή στην ιστοσελίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, σε τοπικές αναπτυξιακές εταιρείες κλπ

 

Κατά δεύτερον, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον τοπογράφο να κάνετε ένα έγκυρο τοπογραφικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ και να αρχίσετε τις αδειοδοτήσεις (χρήσεις γης, δασαρχείο κλπ)

 

Τρίτον πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα γραφείο μηχανικών (αρχιτέκτονας, πολιτικός, μηχανολόγος κλπ) που θα κάνουν μια κοστολόγηση των αμοιβών μελετών και θα υπολογίσουν και όλα τα κόστη των απαιτούμενων αδειών κατά περίπτωση. Το κόστος κατασκευής δεν μπορεί να προβλεφθεί σε καμία περίπτωση χωρίς έστω μια προμελέτη. Ένα γενικό 150μ2 δεν μπορεί να δώσει καμία πληροφορία.

Καταλαβαίνω ότι θέλετε ότι πιο οικονομικό αλλά πρέπει να ξέρετε ότι μόνος σας θα ανεβάσετε κάποια κόστη (για λόγους άνεσης, αισθητικής, λειτουργικότητας κλπ) και πρέπει να δώσετε κάποια κόστη σε πράγματα που δεν υπολογίζονται συνήθως ώστε να έχετε τελικό όφελος. π.χ. εννοώ κόστος τεχνικού συμβούλου κατασκευής.

 

Έχω ακούσει άπειρες φορές (και εδώ μέσα) ιδιώτες που πληρώσαν τα τυπικά στον επιβλέποντα μηχανικό (ή ακόμα και με έκπτωση) και ανέλαβαν μόνοι τους την κατασκευή και μετά έρχονται εκ των υστέρων στον τεχνικό σύμβουλο να αναζητήσουν λύσεις για τα πλακάκια που ραγίσαν, για την στέγη που μπάζει υγρασία, για τις ρωγμές που παρατηρήθηκαν και χίλια δυο άλλα...

 

Ακολουθήστε τα βήματα που σας λέω και θα βγείτε κερδισμένος...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.