Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποτύπωση αποδείξεων


Recommended Posts

Καλησπέρα

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Σε μια ιδιοκτησία που υπάρχει αντιπαράθεση για τα όρια με όμορο ιδιοκτήτη, θέλω να διασφαλίσω ότι κάποιες κατασκευές που υποδεικνύουν - αποδεικνύουν τα όρια δεν θα "χαθούν".

Όταν λέω θα χαθούν εννοώ με παράνομη κατεδάφιση τους.

Αυτές οι κατασκευές είναι πετροντούβαρα και σταλίκια τα οποία έχουν αποτυπωθεί σε τοπογραφικό διαγραμμα από εμένα και φωτογραφικά βέβαια, αλλά αυτό σε κάποιο δικαστήριο δεν αποτελεί απόδειξη.

 

Υπάρχει κάποια διαδικασία που μπορεί ο πελάτης μου να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη (χωρίς να κινηθεί δικαστικώς) ή να κατοχυρώσει κάπως τα αποδεικτικά στοιχεία επίσημα;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος αποτύπωση αποδείξεων προφανώς είναι ατυχής.

 

Επί της ουσίας του ερωτήματος σου ο πιο καλός και πιο έγκυρος τρόπος να  κατοχυρωθούν οι ιδιοκτήτες για τα όρια μεταξύ τους είναι να γίνει ένα καλό τοπογραφικό με εξαρτήσεις φυσικά (όχι μόνο ΕΓΣΑ άλλα και σταθερά δομικά στοιχεία, ΔΕΗ ή άλλα) και να κάνουν συμβολαιογραφική πράξη κοινής αποδοχής ορίων με βάση αυτό το τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

ο δικηγορος σου θα σου εξηγησει τι σημαινει συντηρητικη αποδειξη...

 

και ισχυει και η πραξη παρακαταθεσης σε συμβ/φο...οπότε αποκτουν βεβαια χρονολογια...

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη αυτά κάποια στιγμή αν ευχερείς και έχεις διάθεση για νομικό φροντιστήριο, άνοιξε ειδικό θέμα να μας το αναλύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Didonis: η αποτύπωση που λες (με εξαρτήσεις) έχει γίνει από τη μια πλευρά, αλλά όταν λέω ότι φοβόμαστε μην χαθούν οι αποδείξεις εννοώ από την άλλη πλευρά με την οποία δεν συναινεί στα όρια. Οπότε και συμβολαιογραφική πράξη κοινής αποδοχής ορίων δεν μπορεί να γίνει αφού δεν υπάρχει κοινή αποδοχή.

 

dimitris: ο δικηγόρος μου είπε ότι η συντηρητική απόδειξη μπορεί να γίνει μόνο μετά από ορισμό από δικαστήριο πραγματογνώμονα και το δικαστήριο για να ορίσει πρέπει να προηγηθεί αγωγή. Υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία που μπορούμε να ζητήσουμε πραγματογνώμονα έξω από δικαστική εμπλοκή;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.