Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ


victim1

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.

 

Σε παλιότερα θέματα έχουν αναλυθεί οι απαιτήσεις για χώρους υγειινής ΑμεΑ, όσον αφορά τους περιορισμούς από πλευράς οικοδομικής άδειας.

 

Ασχολούμαι με την αποπεράτωση ξενοδοχειακής μονάδας, στην οποία από την εγκεκριμμένη Οικοδομική Άδεια προβλέπονται κάποια λουτρά για ΑμεΑ.

 

Τα λουτρά αυτά είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, όσον αφορά τις διαστάσεις χώρου, κυκλοφορίες, ανοίγματα κλπ.

 

Αυτό που με απασχολεί στην παρούσα φάση είναι οι οικοδομικές λεπτομέρειες για την σύνταξη των Σχεδίων Εφαρμογής, αφού είμαι στην φάση τελικής επιλογής ειδών υγειινής.

 

Το εύκολο θα ήταν να στηριχτώ σε "έτοιμες" λύσεις του εμπορίου, αλλά - εφόσον πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα - θα ήθελα να έχω κάποιες αναλυτικές προδιαγραφές σε σχέση με :

 

α) απαιτήσεις μπανιέρας με πρόσβαση ΑμεΑ

β) απαιτήσεις νιπτήρα με πρόσβαση ΑμεΑ

γ) απαιτήσεις τουαλέτας με πρόσβαση Αμεα

 

Για τα παραπάνω ψάχνω ακριβείς ανθρωπομετρικές διαστάσεις, καθώς και οικοδομικές λεπτομέρειες (ύψος λεκάνης, θέση μπάρας στήριξης κλπ) και μέχρι τώρα το καλύτερο που βρήκα ήταν μια παραπομπή από παλιότερο θέμα στα "Κτιριοδομικά - Οικοδομικά Θέματα" στο site του ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

Υπάρχει κάποιο pdf που να συγκεντρώνει τις παραπάνω πληροφορίες?

 

Thanx...

Link to comment
Share on other sites

Να κοιτάξεις στον Neufert δοκίμασες?

Σε άλλη περίπτωση θα επικοινωνούσα με κάποιες απο τις εταιρείες ειδών υγιεινής.

 

Δες κι εδώ:

http://www.osk.gr/index1.htm

Είναι οδηγός για σχολεία αλλά έχει κάποια βοηθητικά για χώρους υγιεινής

ΑΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Νομίζω ότι ίσως μπορώ να σε βοηθήσω σε θέματα Α.με.Α. Αντικείμενο της Διπλωματικής μου ήταν η προσβασιμότητα του μετρό και έπεσαν στα χέρια μου αρκετά συγγράματα από όπου άντλησα υλικό. Βέβαια αν και το θέμα ήταν συγκ/κο και η ύπαρξη λουτρών σε χώρους υγειινής για Α.με.Α. δεν μελετήθηκε, θυμάμαι ότι βρήκα προδιαγραφές από έναν αγγλικό νομίζω οδηγό. Πιστεύω ότι κάτι θα βρεις εκεί. Θέλει βέβαια μετάφραση, αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις. Δυστυχώς το βιβλίο το δανείστικά από τον επιβλέποντά μου και το επέστρεψα, σου δίνω τον πλήρη τίτλο και ελπίζω να το βρεις.

Inclusive Mobility: "A quide to best Practice on Access to Pedestrian and Transport Infrastructure", Philip R Oxley, Cranfield Centre gor Logistics and Transportation for the Mobility and Inclusion Unit Department for Transport, May 2002.

Link to comment
Share on other sites

Μερικά σχέδια (dwg) σε cad. To Metric Handbook είναι επίσης πολύ καλό βοήθημα

eupalinos, thanx, πολύ καλή η δουλειά σου και ακόμη πιο αξιέπαινη η διάθεσή σου να την μοιραστείς με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

 

Ευχαρηστώ όλα τα παιδιά για το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις, βοηθήσατε πραγματικα :)

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ! Να ξεκαθαρίσω πως τα συγκεκριμένα σχέδια δεν τα έχω κάνει ο ίδιος. Είναι από τη βιβλιοθήκη σχεδίων που έχω φτιάξει με τα χρόνια στη δουλειά. Υπόψιν πως πιθανόν να μην έιναι όλα στο ίδιο φορμάτ, κλίμακα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή κι εμένα με αγγίζει το θέμα των ΑΜΕΑ και θέλω να κάνουμε την ζωή τους πιο εύκολη και λειτουργική, θα ήθελα πληροφορίες για πόμολα στα κουφώματα εισόδου.Για παράδειγμα όπως στις πόρτες πυρασφάλειας χρησιμοποιούνται οριζόντιοι ράβδοι τουλάχιστον μισού μέτρου για πόμολα, θεωρώ ότι κάτι αντίστοιχο θα βόλευε και τα ΑΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

wheelchair accessible WC plans , δες στο http://www.accesscode.info/buildings/6_9c.htm

 

επισης μπορεις να ερθεις σε επαφη με τους διαχειριστες του http://www.disable.gr για περισσοτερες πληροφοριες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.