Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βάθος αγροτεμαχίου-Πλάγιες αποστάσεις


Recommended Posts

Γειά σας.

Στο επισσυνοπτόμενο σχέδιο έχει μετρηθεί αγροτεμάχιο υφιστάμενο από το 1969 εμβαδού 2,2 στρέμματα,πρόσωπο 110,76μ και θέλω να υπολογίσω πλάγιες απόστασεις.Αλλα έχω τις εξής απορίες:

Το βάθος του αγροτεμαχίου είναι 41,76 m δηλαδή η κάθετη απόσταση από το Ζ μέχρι την άκρη του δρόμου?το ρωτώ γιατί το σχήμα του αγοτεμαχιού είναι τριγωνικό.

Αν είναι όντως 41,76 μ τότε είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατα παρέκκλιση σύμφωνα με την υποπερίπτωση γγ της παραγράφου 2 του άρθρου 1 για τα εκτός σχεδίου.

Όσο αφορά τις αποστάσεις το εν λόγω ΠΔ αναφέρει:

''ββ) Οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις των κατά παρέκκλιση αρτίων και οικοδομήσιμων γηπέδων της παραγράφου 2 του παρόντος ορίζονται σε δύο και μισό (2,50) μ. τουλάχιστον για τα γήπεδα της υποπερίπτωσης αα της περιπτώσεως β και σε πέντε (5) μ. τουλάχιστον για τα γήπεδα της περίπτωσης α και των υποπεριπτώσεων ββ και γγ της περίπτωσης β. Για τα γήπεδα της περίπτωσης β οι αποστάσεις αυτές ισχύουν μόνον εφόσον τα μήκη προσώπου και βάθους του γηπέδου είναι μικρότερα των:

20 μέτρα για το πρόσωπο και 35 μ.για το βάθος για τα γήπεδα της υποπερίπτωσης αα της περίπτωσης β, και

45 μέτρα για το πρόσωπο και 50 μ.για το βάθος για τα γήπεδα των υποπεριπτώσεων ββ, γγ της ίδιας περίπτωσης''

Θεωρώ ότι οι πλάγιες αποστάσεις για αυτή την περίπτωση ότι πρέπι να είναι 5μ γιατί για το βάθος έχω 41,76<50μ αλλά το πρόσωπο πόσο είναι 40,76 ή 110,76μ?

Το ρωτώ αυτό γιατί κάπου είχα δεί μέσα στο site ότι υπάρχει εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία ως πρόσωπο λαμβάνεται για τις πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις αυτό που θα προκύψει όταν κάνω παράλληλη μετάθεση από τον άξονα της οδού κατά τη ελάχιστη απόσταση ασφαλείας αναλόγως τον τύπο του δρόμου(πρωτευών δίκτυο,δετερευων δίκτυο,κτλ),οπότε στην δικιά μου περίπτωση επειδή έχω τριτευών εθνικό δίκτυο  θα είναι 40,76μ(κίτρινη γραμμή) κάνονατας παράλληλη μετάθεση από τον άξονα της οδού κατά 30μ.

ευχαριστώ

 

 

 

 

sxedio.pdf

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε

τι σχέση έχει η απόσταση τοποθέτησης κτιριου με βάση τα ισχύοντα για την ασφάλεια υπεραστικης κυκλοφορίας

με το πρόσωπο του γεωτεμαχίου

αν υποθέχουμε ότι το γεωτεμάχιο απαιτείται να έχει πρόσωπο 45 αλλά στενεύει και απο 50μ πρόσωπο στην οδό στην θέση τοποθέτησης του κτιρίου

έχει 44 αυτό σημαίνει ότι χάνει την αρτιότητά του και την οικοδομησιμότητά του???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.