Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Ν.4178/13] Απαντήσεις σε ερωτήματα από ΔΟΚΚ, ΤΕΕ, ΥΠΕΚΑ.


Recommended Posts

Ή εγώ είμαι χαζός ή από το ΥΠΕΚΑ θέλουν να με χαζέψουν. Τίποτα από αυτά που λες δεν έβγαλα εγώ ως συμπέρασμα. Αμφιβάλλω εάν έχουν βγάλει και οι ίδιοι. Αυτοί δε στο ΤΕΕ πελλοπονήσου αν κρίνω από την 253 τους έχουν διαφωτίσει πλήρως. Άκου εκεί ...εκτός των υπολοίπων είναι και... Τι. Παίζουμε trivial pursuit.

 

Πες. Τα αυθαίρετα των κατηγοριών 1,2,3 και τα αυθαίρετα που υπολογίζονται με αναλυτικό δεν προσμετράνε για την επιλογή της κατηγορίας, αν σε βαστάει, mister εγκύκλιος 4 και όσοι γλειώδης κρύβεστε πίσω από τους γρίφους.

 

Η επόμενη εγκύκλιος ή τροποποίηση νόμου να λέγεται γριφόλεξο παρακαλώ.

 

Τελικά το κατάλαβα αυτό που λες ή αυτό που θέλουν ή έτσι νομίζω να πουν, αλλά αφού προηγήθηκαν τα παραπάνω. Φαντάσου τι έχει να γίνει δηλαδή.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως διαβάζοντας το Α. από το άρθρο 9 της εγκυκλίου 4, αυτό καταλαβαίνω.

Διαβάζοντας το ΟΛΟ από την αρχή.

 

Και αν θυμάμαι καλά, εδώ στο νήμα,

έχουν αναφέρει συνάδελφοι παρόμοιες απαντήσεις από την Γαρδίκη.

Άμα θυμάμαι καλά.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Εγώ όταν το διαβάζω, το διαβάζω όπως παρακάτω (με τα κόκκινα που είναι δικά μου):

δ) Αυθαιρεσίες μετά το έτος 1983:
i) Στην περίπτωση οικοπέδου/γηπέδου της περίπτωσης 1α του Παραρτήματος του Ν.4178/2013 (με οικοδομική άδεια), προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση των προϋποθέσεων της Κατηγορίας 4 συνυπολογίζονται στην επιφάνεια των υπολοίπων αυθαιρέτων κατασκευών (δηλαδή αυτών που θα δηλώσουμε τώρα με τον ν4178) και η επιφάνεια αυτών οι οποίες έχουν υπαχθεί στους Ν.3775/2009 (ΦΕΚ.122/Α΄), Ν.3843/2010 (ΦΕΚ.62/Α΄), και Ν.4014/2011 (ΦΕΚ.209/Α΄), που προσαυξάνουν τον συντελεστή δόμησης του ακινήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το πολεοδομικό μέγεθος του ύψους που προβλέπονται από την οικοδομική άδεια (δηλαδή που αναφέρονται ως πραγματοποιούμενα στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας).
Στην περίπτωση που ένα από τα παραπάνω ποσοστά παραβιάζεται, τότε αυτές υπάγονται στην Κατηγορία 5.

 

Άρα πως βγαίνει το συμπέρασμα πως 

Φίλε και συντοπίτη, το θέμα είναι τι λέει η εγκύκλιος 4.

Δεν μετράνε λοιπόν ότι είναι στην κατηγορία 1, 2 και 3 καθώς και ότι υπολογίζεται με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ
 
Καλησπέρα
εχω περίπτωση αυθαιρέτου σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 2000κατ. που είχε δηλωθεί με τον 4014, δεν έχει περαιωθεί (Α/Α δήλωσης: 470876) και θα ήθελα δυο διευκρινήσεις ώστε να προχωρησω στη διαδικασία.
α) με τη μεταφορά της δήλωσης στον 4178 μπορώ να κάνω αλλαγές στα στοιχεία της δήλωσης όπως παλαιότητα κ τύπο αυθαιρεσίας? Δηλαδή αντι της κατηγορίας προ του '83, να ενταχθεί στην επόμενη ('83-'03) κ αντί για τακτοποίηση, να ενταχθεί προς έκδοση οικ. άδειας νομιμοποίησης? Στον "Αριθμό λοιπών παραβάσεων", μπορώ να εντάξω τη διαφορετική θέση κτιρίου που δεν παραβιάζει όμως πλάγιες αποστάσεις?
β) απο την παρ.6 του αρθρ.13 του Ν.4178 και την παρ.46 των "διευκρινήσεων κατ'άρθρο" της εγκυκλίου 3/1-10-13, συμπεραίνω ότι η περίπτωσή μου, που πρόκειται για αυθαίρετο δεύτερο όροφο (άρα μη ανεξάρτητη κατασκευή) με υπερβάσεις >10% των όρων δόμησης, δεν αντιτίθεται στους περιορισμούς των παραδοσιακών οικισμών κάτω των 2000κατ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

N. 4178

Προς Εγώ (μετα απο 11μερες)
 

Κάθε δήλωση μεταφέρεται στο Ν. 4178/13 ως έχει σε σχέση με τα δηλωθέντα στοιχεία και τα ήδη καταβληθέντα ποσά. Εμφανίζεται σε αρχική υποβολή, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρισκόταν στο Ν. 4014/11, και είναι πλήρως επεξεργάσιμη.

Το ΤΕΕ, ως διαχειριστής του πληροφοριακού συστήματος, είναι αρμόδιο μόνο για διαχειριστικά θέματα δηλώσεων αυθαιρέτων και θέματα λειτουργίας του αντίστοιχου λογισμικού.

Ως εκ τούτου, δεν έχει την αρμοδιότητα για την ερμηνεία της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας ή την υπόδειξη αντιμετώπισης συγκεκριμένων περιπτώσεων αυθαιρέτων προς τους συναδέλφους μηχανικούς ή τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.

Εάν το θέμα του ερωτήματος αναφέρεται στη σχετική νομοθεσία ή έχει ήδη διευκρινιστεί, μπορούμε να παραπέμψουμε τον ενδιαφερόμενο στο αντίστοιχο άρθρο ή διευκρίνιση.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, σαφή ερωτήματα καταγράφονται προκειμένου να προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων θεμάτων μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων ή εγκυκλίων

 

(Την απάντησή τους την είδα γραμμένη κ σε άλλου συναδέλφου μέηλ..... μας προωθουν καταγεγραμμενους! Με τις υγιειες μας!)

Link to comment
Share on other sites

 

Και αν θυμάμαι καλά, εδώ στο νήμα,

έχουν αναφέρει συνάδελφοι παρόμοιες απαντήσεις από την Γαρδίκη.

Άμα θυμάμαι καλά.

 

 

Συμφωνώ με το Σταύρο.

 

 

 

 

Εγώ όταν το διαβάζω, το διαβάζω όπως παρακάτω (με τα κόκκινα που είναι δικά μου):

 

 

Με την πρώτη αυτόθροη ερμηνεία συμφωνώ με τον Faethon με τη δεύτερη και η άλλη άποψη έχει καλές ελπίδες.  Αν έχεις κανείς υπόψιν σχετική απάντηση από την κα Γαρδίκη σας την παραθέσει. χρήζει διευκρίνισης

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σχετικά με δήλωση 4014 προς έκδοση άδειας η οποία εκδόθηκε και ανέβηκε το αρχείο πριν να κλείσει το σύστημα, χωρίς να αναβαθμιστεί σε ολοκληρωμένη υπαγωγή (από [email protected]):

 

Ερώτηση:

 

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τα παρακάτω.

 
Με την δήλωση ............ έγινε υπαγωγή στις διατάξεις του ν.4014/11 αυθαίρετη κατοικία προς νομιμοποίηση και κατόπιν εκδόθηκε οικοδομική άδεια νομιμοποίησης με ημ. έκδοσης 26-7-2012. Η οικοδομική άδεια έχει ανέβει στο ηλ. σύστημα του 4014 την 20/09/2013.
 
1. Απαιτείται η υποβολή άλλων στοιχείων και αρχείων πέραν της οικοδομικής άδειας και των βασικών στοιχείων  (Γενική καρτέλα)?
 
2. Είναι απαραίτητη η μεταφορά στο ηλ.σύστημα του 4178/13 εφόσον έχει εκδοθεί εγκαίρως η οικοδομική άδεια και προ της ισχύος του 4178/13?
(δεν διευκρινίζεται στην Ε/Α 4 του παραρτήματος 2 της εγκ4/13)

3. Τι άλλο απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Απάντηση:

 

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 3 του ΥΠΕΚΑ (1/10/2013), παράγραφο Β, δεν θεωρούνται εκκρεμείς υποθέσεις οι πράξεις υπαγωγής για τις οποίες έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και σχέδια και έχει καταβληθεί και το σύνολο του προστίμου (ανεξαρτήτως αν είναι σε «προσωρινή» ή «ολοκληρωμένη» υπαγωγή στο Ν 4014). Για την ολοκλήρωση σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν 4014 απαιτούνταν μόνο το στ'ελεχος της οικ. αδείας.

Για δηλώσεις του Ν 4014 μόνο με αυθαιρεσίες "προς έκδοση οικ. αδείας" και εφόσον έχει επισυναφθεί το στέλεχος της οικ. άδειας νομιμοποίησης στο Ν 4014, δεν συντρέχει λόγος μεταφοράς στο Ν 4178.

Edited by inaris
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Όσες ερωτοαπαντήσεις και να βγάλουν πάντα θα αναρωτιόμαστε για κάτι άλλο ....

Προς το παρόν εγώ τουλάχιστον αναρωτιέμαι πως φθάσαμε να εντάσσουμε τους σταύλους στις ....υπηρεσίες!!!!! ( Ε/Α 314)

Edited by da-mi
Link to comment
Share on other sites

 

Προς το παρόν εγώ τουλάχιστον αναρωτιέμαι πως φθάσαμε να εντάσσουμε τους σταύλους στις ....υπηρεσίες!!!!! ( Ε/Α 314)

Σωστά.

Ας ψάξουμε να τον εντάξουμε κάπου αλλού.

3α: κύρια και μοναδική... λίγο δύσκολο

3β: άλλη κατοικιά: για τα άτια μπορεί, για τον φερόμενο ιδιοκτήτη χλωμό.

3γ: τουριστικές εγκαταστάσεις ή βιομηχανικές... βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής βιοαερίου... ίσως. Ας το κρατήσουμε.

3δ: όλες οι υπόλοιπες... το γνωστό πασπαρτού. το κρατάμε ή όχι;;;;

3ε: Γεωργικές, κτηνοτροφικές, αλλιευτικές, ιχθυοκαλλιεργητικές παραγωγικές μονάδες (βιοτεχνίες - βιομηχανίες) συσκευασίας και μεταποίησης προϊόντων. ας το κρατήσουμε και αυτό.

 

Οπότε:

όποιος θεωρεί έναν στάβλο μονάδα παραγωγής βιοαερίου ας το βάλει 3γ,

όποιος θεωρεί τον ιδιωτικό στάβλο που έχει ο παππούς ως μονάδα συσκευασίας και μεταποίησης προϊόντων ας βάλει το 3ε.

Για τους άλλους απομένει το πασπαρτού 3δ που έχει βαφτιστεί από το σύστημα ως... Υπηρεσίες.....

Edited by ssouanis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.