Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η York Capital επενδύει 100 εκατομμύρια στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


Engineer

Recommended Posts

Σε συμφωνία με την York Capital Management, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, προχώρησε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη, η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή. Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από την York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από τη York Capital ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος Δ.Σ σε κάθε μία από τις εταιρείες. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=10219

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Η εκπροσωπηση ξενων μελων στα Δ.Σ ειναι ενα χαρτι αξιοπιστιας για την καθε επιχειρηση προς το εξωτερικο...

 

ειδικα οταν στα ελληνικα δεδομενα με επιχειρησεις με ΜΙΚΡΗ διασπορα μετοχων και με την ΚΛΑΣΙΚΗ πρακτικη  σε βαζω στο Δ.Σ της δικης

μου επιχειρησης και με βαζεις ΕΣΥ στο Δ.Σ της δικης  σου επιχειρησης  η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ των αποφασεων επιδεχονται

ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.